Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Во видеото ги има и Нани и Насри. :)

Интересен си :)

--- надополнето ---

Шо мислите како навивач на Арсенал,шо ќе кажам.Кој е подобар од овие двајца нормално Насри.Но како што кажаа и некој горе дебилно е да се споредуват играчи шо не играт на иста позиција. :smir:

Ако веќе споредувате играчи, споредувајте некои што играат на исти позиции. Глупава е споредбава. И ако веќе споредувате дај барем споредете како Давор што направи, вака и јас знам да нафрлам кој е подобар.
Абе играат на исти позиции.Насри сезонава игра лево и десно крило,на 2/3 натпревари играше само во средината,а Нани си игра игра десно крило.:toe: Начинот на игра на крилата во Утд и Арсенал не е ист,тоа е разликата :))

Абе играат на исти позиции.Насри сезонава игра лево и десно крило,на 2/3 натпревари играше само во средината,а Нани си игра игра десно крило.:toe: Начинот на игра на крилата во Утд и Арсенал не е ист,тоа е разликата :))

Е ајде де, и јас тоа се чудам цело време. Запнале сите не играат, па не играат...

Епа ок тогаш :) , ајде да ги споредиме

Нани - 9 гола, 13 асистенции
Насри - 9 гола, 1 асистенција

Нани е класично крило , игра и лево и десно ама ефективен е само кога игра десно, Насри може на повеќе позиции, затоа мислев така.

Нани е класично крило , игра и лево и десно ама ефективен е само кога игра десно, Насри може на повеќе позиции, затоа мислев така.

Сезонава,главен фаворит за најдобар играч на сезоната е Насри и Рио дури го кажа тоа,така да... :))).

Еве и една друга статистика..:)

Nasri has made 591 passes in the opposition behalf, 2nd in the entire league behind only Chelsea’s Michael Essien who has made 601.

Of players with more than 25 total shots this season, Nasri has the best shots on target % of all Premier League players. His 58 total shots have made the ‘keeper work 77.59% of the time. 2nd on the list is Blackburn’s Morten Gamst Pedersen (32 total shots – 75% on target) and 3rd is Everton’s Mikel Arteta (39 total shots – 71.79% on target).

Рио кажа и дека Енди Мареј ќе освои Опен :icon_lol:

Темава би профункционирала доколку се подсреди и обмисли поубаво.Како што кажа некој погоре,играчите на неделата од големата 4-ка(Шпанија,Германија,Англија и Италија) и да се развие некаква интересна дискусија а не препуцавања.И ако е возможно да се гледа реално на нештата,а не ко телиња да ги форсирате играчите од вашите омилени тимови. Ако е тоа возможно,што и не ми се верува(секоја чест на исклучоци,ама малце се :toe:)

324 - Samir Nasri & Florent Malouda have completed the most passes in the final third in the PL this season.
:)

Вкупно сезонава
Насри 14 гола 3 асистенции
Нани 10 гола ? асистенции

Насри добитник на "играч на месец декември" во Премиер лига.

Ова чисто статистички, а многу пати во темата на Арсенал сум кажал дека многу многу статистиката не ме интересира и не градам мислење засновано на статистика :)

Темава е штознам...не идат нигде ваквите споредби, ама ај кога веќе нешто се пишува, доволно ми е тоа што сум прочитал неколку пати како фанови на Манчестер го ругаат Нани за да знам кој е подобар сезонава :P :)

^Го ругаме дека може да биде многу подобар ако подава, ама Роналдо да не е покусо :)

А чек, од каде ова дека Насри има 14 гола, и од ЛШ ги сметаш? :) Ако е затоа и Нани има 10 гола а за асистенција во ЛШ не ми текнува, ама во лигата Нани има 13 :)

Иначе се согласувам дека не идат никаде споредбиве, секој си е различно важен за неговиот тим.

^Го ругаме дека може да биде многу подобар ако подава, ама Роналдо да не е покусо :)

А чек, од каде ова дека Насри има 14 гола, и од ЛШ ги сметаш? :) Ако е затоа и Нани има 10 гола а за асистенција во ЛШ не ми текнува, ама во лигата Нани има 13 :)

Иначе се согласувам дека не идат никаде споредбиве, секој си е различно важен за неговиот тим.

Па пишав бе Фросе дека има 10 :) Па кога споредуваме, да споредуваме секаде не само во Премиер. Не за друго, да испадне дека Насри има повеќе :)

Па пишав бе Фросе дека има 10 :) Па кога споредуваме, да споредуваме секаде не само во Премиер. Не за друго, да испадне дека Насри има повеќе :)

Ау да, извини не видов, плавиов скин ме убива :icon_lol:

Крај на дискусијава,Насри е подобар :) и точка (.) :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

--- надополнето ---

може вака за сите играчи посебно? :) и така овој форум ќе прерасне во форумот со највеќе теми во цел свет!!! :)
клуч бе брат....

Море треба да се напраи некоја тема ваква за споредување на играчи.Ќе има големи сеири.Така неделно да се споредуваат 2 играчи и ќе биде ТОП :)

Не е лоша темава, напротив, може добро да се продискутира. Не знам зашто сте почнале да пишувате безврска коментари на почетокот (избришани се веќе)...

Слободно продолжете си со дисусија, еве гледам сте почнале со Нани вс Насри. Сакате да ставам анкета? :) Кога ќе наведеме нов дуел, ќе се промени анкетата, секој месец нов дуел... Доста би живнала темава. Само у иднина глеајте да ставате играчи од исти позиции, и бидете реални, не навивачки настроени, што ќе биде тешко, и што ќе го спречува развојот на темава, осеќам. Али ајде, ќе и дадеме време да видиме како ќе просперира.

може вака за сите играчи посебно? :) и така овој форум ќе прерасне во форумот со највеќе теми во цел свет!!! :)
клуч бе брат....
Затоа е и х и у /се наведуват на секоја недела/две/месец нови двајца играчи и се дискутира.. :)),не е лоша идеава,но ретко објективни мислења ќе има..:))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom