Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Тргнувајќи од самиот факт дека сум тотална утка во кујна, за готвење и триста работи, а сум имала можност да пробам јадење зготвено од маж кое е било и те како подобро од сите јадење зготвени од женска рака што ги имам вкусено, за мене мажите се поголеми гурмани и подобри готвачи.

Кога мажите (готвачи) прават нешто, тие имаат талент. Кога жената прави јадење, има искуство.
Затоа мажите готват поубаво.:helou:

Многу нормално дека е мажот..
Впрочем ,зошто воопшто праиме муабет за ова ?? :))))

Незнам али јас мислам дека жената кога прави гледа на брзина да зготва,додека мажот прави „почесто“ и полага повеке труд во тоа.Значи мажот. :pipi:

Toa si e individualno, ne se site zeni dobri vo kujna, nitu pa site mazi se 'tapa' u kujna.

Skoro na site pretsedateli,fudbalski klubovi,vidni licnosti kako i emisii za gotvenje 99 % od kuvarite se mazi pa so samiot toj fakt pod defoalt MAZOT e podobar kuvar.

Што мислите според вас, кој подобро готви?
Обично жените се оние кои имаат обврска да речам да готват дома ручек, вечера... Но сепак на телевизија како најголеми готвачи се претставени мажите.... Сум гледала порано натпревари на ТВ помеѓу маж и жена, и секогаш победуваше мажот... На што се должи тоа? :raz:
Што мислите вие?

Жената го смета готвењето за обврска а мажот за задоволство и авантура (бар оние шо готват) :vozbud:

И штом е така, нормално е дека мажот постигнува подобри резултати. Не сакам да кажам дека жените се генерално лоши готвачи, туку само треба таа функција да не ја сваќаат како нешто што им се наметнува, демек; ти си домаќинка, мораш да готвиш..бла,бла,бла....

според мене готвењето е еден вид уметност и така треба да се третира.....освен ако немате маж со мерак на манџи :pos2:

Жената нормално...

Јас мислам тој што е подобар готвач тој треба да готви, ако е тоа мажот тогаш мажот нека готви:smir:

Мажот дефинитивно. Само ретко кој ќе го натераш да ти зготви нешто..:)
Секоја чест за исклучоците.:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom