Кој е насловот на песнава? (Барам песна)

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Македонска гитарска песна:
“50 Марки, кој ти ги дава..“ - 50 може да биде и некој друг број оти ми е во меморија од пред 16 години.
Малку е глупа ама ми се допаѓа, ако знае некој наслов нека пише.
Оваа е Маца што ти ја кажа. И да глупа е ептен.:)

Baram naslov od pesnata techno e?

dancing.. look at me i'm crazy, don't you wanna save me :uvo:

Песната е македонска преска ја слушнав на Антена 5 и вака идеше: чекорам по дождот чекориш и ти но далеку од мене... женско ја пее песната па ако некој ја знае или ја има може и да ми ја пратее плсс ептен ја сакааам :pipi:

имаше една песна, рок , памтап имаше два спота, еден анимиран а еден беше нешто на железничка станица и у воз.
Идеше нешто „Мамо сакам пари ...“ и „... Ја сакам Македонија ...“

Песната е македонска преска ја слушнав на Антена 5 и вака идеше: чекорам по дождот чекориш и ти но далеку од мене... женско ја пее песната па ако некој ја знае или ја има може и да ми ја пратее плсс ептен ја сакааам :pipi:

имаше една песна, рок , памтап имаше два спота, еден анимиран а еден беше нешто на железничка станица и у воз.

Првата да не е Лева Патика-неправда ?

дино мерлин

Pesnata sto ja baram mislam deka e od Dino Merlin imam eden del
I RODJACI NEKA DODJU KRALJEVI I PROSJACI, NEK PUKNU GROMOVI ONI CRNI OBLACI, SAMO DA NE ZAZVONE TVOJI KORACI, NECU TO MOCI PODNJETI I MRTAV CU UMRJETI. ...
pa ako nekoj znae koja moze da e neka kaze.
Fala vi pozzzz

tiger_s напиша:
Pesnata sto ja baram mislam deka e od Dino Merlin imam eden del
I RODJACI NEKA DODJU KRALJEVI I PROSJACI, NEK PUKNU GROMOVI ONI CRNI OBLACI, SAMO DA NE ZAZVONE TVOJI KORACI, NECU TO MOCI PODNJETI I MRTAV CU UMRJETI. ...
pa ako nekoj znae koja moze da e neka kaze.
Fala vi pozzzz
ok e ja najdiv Dino Merlin - Merjema e

Dirlada od Memorija?

Песната беше пауерплеј на антена5, оди нешто U and I, U and I....

има една песна нон-стоп кај што ќе седнам на кафе ја пуштаат на радио... иде вака некако, every body move your body... после два-три збора се спомнува нешто sunshine... веројатно е нова али неможам да ја најдам по топ листиве..

знае некој за која трака се работи :toe:

Ма, наслов на песна.

МИ ТРЕБА името на кумановскиот гранџ бенд кој настапуваше на УРБАН ФЕСТ во Скопје, 1994 година, заедно со Лет 3, Деус екс Макина, Архангел и други.

Не се Трачери, аман.

Имаа само еден албум издадено, и толку од нив.

МИ ТРЕБА името!

Мене ми треба наслов на една песна шо слушнав, се чини дека е стара македонска, се шо запамтив е дека во неа има „О Македонијо“ :D и како да ја пееја поќе луѓе.

Ај вака сега.....една песна многу ми е убава а незнам ни како се вика ни од кој е ....

песната беше пауер плеј на антена некаде средината на август месец......ова лето ако знае некој кој беа пауер плеј во август нека пише:helou::salut:

Аман никој ли незнае.......како да ја најдам.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom