Кој е најубав град во Македонија (слики) и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам а да не бидам пристрасна:)
Битола е еден од најубавите градови во Македонија:)
btpics%20047a.jpg

P1000141.jpg

btpicsq%20008.jpg

bitola%20last%20030.jpg

P1000229a.jpg

da i jas se soglsuvam so tebe deka bitola e eden od najubavite gradovi vo makedonija!no zosto sekogas se finanansiraat gradovite od zapadna Makedonija a istocniot del e ostaven bez niedno sredstvo i bez niedna investicija bidejki i vo ovoj kraj ima nekoi ubavini koi so mali investicii bi mozele da stanat prekrasni turisticki mesta i koi mozat da donesat matrijalni dobra na nasata zaemja?:nesvest:

DarkMan[X];804990 напиша:
SKOPJE no ne segasno skopje sigurno ona vistinskoto skopje pred zemjotresot toa bese najubavoto

Колку години имаш штом го знаеш Скопје и пред земјотресот?
Иначе, кажав дека Струга е еден од поубавите градови во Македонија? Ако не, еве сега кажувам.
Секој град си има посебна убавина и неможам за ниеден да кажам дека не е убав, но ете пристрасно го делам мојот ...:shame:

da i jas se soglsuvam so tebe deka bitola e eden od najubavite gradovi vo makedonija!no zosto sekogas se finanansiraat gradovite od zapadna Makedonija a istocniot del e ostaven bez niedno sredstvo i bez niedna investicija bidejki i vo ovoj kraj ima nekoi ubavini koi so mali investicii bi mozele da stanat prekrasni turisticki mesta i koi mozat da donesat matrijalni dobra na nasata zaemja?:nesvest:

Ufff. Kakov post
Se ona so postoi vo bitola (aha mislam deka e izgradeno vo poslednite 15 godini) (ili pak 500)

Ne me zaebavaj za investiranje vo zapaden del (osobeno ne za vo bitola). Zatoa sto bitola e ostavena kako slepo crevo . A dodeka non stop se gradi infrastruktura vo istocniot del. i site mozni investicii se nasoceni vo skopje i istokot. Pred nekoe vreme raspredelbata na sredstvata po opstinit bese skratena (osobeno za bitola, prilep i sl) na smetka na skopskite naselbi i nekoi opstini od istocna makedonija
So lokalnata decentralizacija se nadevam kje dobieme nekoj dinar.

Ufff. Kakov post
Se ona so postoi vo bitola (aha mislam deka e izgradeno vo poslednite 15 godini) (ili pak 500)

Ne me zaebavaj za investiranje vo zapaden del (osobeno ne za vo bitola). Zatoa sto bitola e ostavena kako slepo crevo . A dodeka non stop se gradi infrastruktura vo istocniot del. i site mozni investicii se nasoceni vo skopje i istokot. Pred nekoe vreme raspredelbata na sredstvata po opstinit bese skratena (osobeno za bitola, prilep i sl) na smetka na skopskite naselbi i nekoi opstini od istocna makedonija
So lokalnata decentralizacija se nadevam kje dobieme nekoj dinar.
jas ne rekov deka Bitola ne e ubav grad ama zemeno vo istocniot del kako vo sv.nikole,probistip i vo drugi vakvi mesta dali znaete kakva e sostojbata tamu

ete bitola mn se gradi..se sreduva centarot..alal da mu e na ova gradonacalnik..i plus izgradija nov trgovski centar vo nova bitola...taka da bitola si e bitola ...univerzitetski grad..konzulski ,grad so tradicija,grad so kultura,..se imame za da privleceme turisti..i imame sto da mu pokazeme na strancite...ali moja licna zelba e pomoderna i po urbana bitola so poveke novi zgradi..koga bi se napravile poveke urbani i moderni planovi..togash bi mozele da se stremime kon vistinska metropola..koja se podrazbira star grad so arhitektura i nov moderen..sega iskreno bitola nema mn modernizacija..ali skopje nema stari gradbi..i ni edniot ni drugiot ne mozi da bide vistinska metropola...ali za mene bitola e najubav grad a i ohrid si go sakam..

сликиве ги прикачив и на "скопје за мене е..." ама еве ги и тука (сликани се со 2мп камера на мобилен, и тоа онака случајно сликани, не се нешто нај-нај, ваљда ке пројдат.. :) си има скопје свои убави местенца, што се дел од неговиот неодолив шарм :)

Attachments

• kameni most.jpg
    kameni most.jpg
    24,5 KB · Прегледи: 81
  • skp1.jpg
    skp1.jpg
    26,2 KB · Прегледи: 82
  • skp2.jpg
    skp2.jpg
    21 KB · Прегледи: 79
  • skp3.jpg
    skp3.jpg
    13,5 KB · Прегледи: 80
  • sobranie.jpg
    sobranie.jpg
    29,5 KB · Прегледи: 80
Според мене сите градови ми се убави :) т.е МАКЕДОНИЈА Е НАЈУБАВА :) ама да издвојам неколку ... Битола , Скопје , Струмица и Охрид според мене се водечки во Македонија ...
Највесел народ има во Кавадарци и Струмица , само таму се вари и пие ракија најмногу хахаха , итн , со еден збор МАКЕДОНИЈА Е НАЈУБАВА :)

Според мене нашиов Охрид е убедливо најубав град во Македонија без конкуренција. Најубав ноќен живот има во Струмица (од таму сум по татко :D), а додека најдобар народ има во Свети Николе. Мало градче, ама стварно е супер.

Скопјето бре.
mysmilie_163.gif
Не дека си е мое, ама стварно ми е најубав град.

2000630143452537965_fs.jpg

2000998846495024447_fs.jpg

2002832118498672886_fs.jpg

И Охрид.
2001809619388049210_fs.jpg

2005276812661343713_fs.jpg

2000987374981647687_fs.jpg

Влезот на зоолошката во Битола :vozbud:(да, да и зоолошка имаме во Битола).

Скопјето бре.
mysmilie_163.gif
Не дека си е мое, ама стварно ми е најубав град.

2000630143452537965_fs.jpg
Клупите во зоолошката во Битола. :vozbud:
Ееее знам десно се тигрите, право се оди кај змиите а лево одма до знакот се мајмуните.

Е мост во зоолошката немаме, ама имаме базен.:vozbud:

Кажав Охрид, Охрид и само Охрид. Прекрасен е само да ми се укаже шанса за охридска невеста, момиче мхм... мхм.

Ohrid%20Macedonia%201158456359.jpg

istockphoto_2684327_traditional_house_in_ohrid_macedonia.jpg

Нормално секој си гласа за сопствениот град. Но дефинитивно, мора да признаете дека Струмица не само што го има најубавиот народ, најубавите девојки и најслатките лубеници, туку е и најпрогресивен град во Македонијава, од ден на ден станува се поубав, дури и јас, кога денес се шетав низ центарот се збунив колку тоа се има променето од пред само една недела. Секако тоа се периоди на реновирање и инвестиција во изгледот на градот, но знаете овие иновации кај нас не застануваат, туку се во прогрес секој нов и нов ден. Те сакам Струмица!

Куманово е 2007 година најпрогресивен град, кој многу брзо се шири и заличува на вистински град, економијата е во пораст и само за изминативе 5 години се слеани 300 милиони евра, , се случуваат постојано инвестиции, а и многу семјества имаат членови кој се на печалба на секаде во светот.
МЕНЕ лично куманово ми е на прво место за најубав град во мкд :)
И да и куманово има убави девојки, кој бил видел - знае

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom