Кој е најдобар телефон за слушање музика?

• Креатор на темата Креатор на темата bastard
  • Време на започнување Време на започнување
Другар сега зема HTC 7 Surround, ептен добар и јак звук вади, само малку е поголем и потежок телефонот.

7VRbf

Според мене има и подобар од сите наведени ...
HTC Sensation XE

htc-sensation-xe.jpg

Не дека ги фаворизирам ама пробајте Samsung Galaxy S или SII со фабричките слушалки да слушате музика откако ке го сетирате за Bass. Има и 5.1 surround sound кој исто така добро звучи. Јас сум изненаден од звукот на двата. :)

Od poranesnite modeli SE Walkman bilo koj, inaku sekoj od denesniva SMART telefoni e dobar za muzika, sekoj ima odlicna reprodukcija i slicno, ama ako go iskombiniras so vistinskite slusalki kako na primer
BOSE TriPort IE
TriPort_ie_crossed_tn.jpg

e sega samo slusalkite kostaat nesto nad 5000 den, ako vece imas dadeno 30 000 za telefon...

iphone.. го имам веќе 5-6 месеци и сум презадоволен..
--- надополнето: Nov 28, 2011 7:50 PM ---
bilo koj smartfon plus Dr Dre Beats( bilo koi) :свиркам:

glam_detox.png

vakvi ili
glam_gaga.png

:drk::drk::drk:
иначе битс не се ништо посебно .. Другар ми ги позајми на 2 недели (ништо чудно има мерцедес с600) и не ме воодушевија.. Ја од германија земав некој за 70-80 евра тритон во глобала за гејминг али многу на лик се слични со битс, не се гледа дека се гејмерски и звукот на iphone е едноставно ВРВ.. Неверојатни се.. Рамо до рамо со битс ако не и подобри..

Секој смартфон (освен најефтините андроиди) ќе даде многу сличен квалитет. До слушалките е. Beats што идат со HTC телефоните немаат врска со тие што се продаваат посебно. Мислам квалитетот на звук е одличен ама кабелот е многу послаб и изгледаат некако ефтино.

Ако треба да слушам со слушалките што идат со телефонот би си земал iPhone.

Ако не Samsung Galaxy S II и овие

CX380_hires.jpg

Nokia Xpress, iPhone или било кој друг "музички" телефон се мачкина кашица во споредба со Walkman серијата на Sony Ericsson во комбинација со овие типови на слушалки.

hpm-70blkbig.jpg
или
1256138816_Novaya_garnitura_Stereo_Portable_Handsfree_HPM_77.jpg

Дури и не мора да биде walkman телефонот. Јас на пример имам C510 кој нема Walkman™ софтвер, ама има негов еквивалент и пак е подобар од Nokia/iPhone.
Сигурно е така ахахха

Iphone по мое мислење.

SonyEricsson W995 со модифицирани audio драјвери + Shure E2c

Sony Ericsson W810i + HPM 70 + Rufinus V3 = добитна комбинација :icon_lol:

Другар сега зема HTC 7 Surround, ептен добар и јак звук вади, само малку е поголем и потежок телефонот.

7VRbf

Баш ме интересира стварно има добар звук или е маркетинг само?

А што е со SE Live With Walkman? :D Ептен ми фаќа око, нов е 6000 на договор 24. Репродукција на звук? Знам дека стандардните слушалки не му се козјнае што, прашувам хардверски дали е поткован за да рока на добри слушалки :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom