Кој е Исус Христос?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Така ли? Добро......
Ќе парафразирам.....
“Личниот духовен опит, спореден и филтриран со учењето на атеистичкиот шаманизам, е најдобриот доказ за исправноста при изборот на мојата не-вероисповест, така да „надворешните„ докази, кои „као„ ја побиваат мојата не-вера, се проверен Богољубен метод, кој никако не успева да ја убие и не-верата и слободата на уверување.

А авторски и изведувачки права?...:sneaky:

А авторски и изведувачки права?...:sneaky:
Кога ќе ми кажеш кој е аФторот, пошо и тебе ти е плагијат :D Плус сега ММИ е во мирување...така да нека кому да платам. ;)

Што е твојот исказ поточен од мојот?

Поточен е во начинот на кој се стекнува духовниот опит: кај верните во Црквата, опитот е последица од Божјата милост кон човекот, така да тогаш Бог му се обраќа на човекот, ( на релација „..од Небесата кон Земјата/Светов..„), а надвор од Црквата, поединците кои стекнале некаков „сумљив„ духовен опит, тој опит го стекнуваат по своја војла и насилност, трудејќи се со своја сила да стигнат до нивниот бог (на релација „...од Земјава/Светов кон Небесата...„).

Примери и за двата случаи има многу и со проста споредба, може да се увиди чие однесување е правилно.
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 15:36 ---
Се што виде горе е продукт на Христијанството.. .

Христијанството е премногу разводнет термин...Кое и чие христијанство?
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 15:37 ---
по 3 пат ти велам.. те молам друже преиспитај си ја верата...

Ето и еден мој сугестибилен совет до Тебе: преиспитај си го неверието.

Поточен е во начинот на кој се стекнува духовниот опит: кај верните во Црквата, опитот е последица од Божјата милост кон човекот, така да тогаш Бог му се обраќа на човекот, ( на релација „..од Небесата кон Земјата/Светов..„), а надвор од Црквата, поединците кои стекнале некаков „сумљив„ духовен опит, тој опит го стекнуваат по своја војла и насилност, трудејќи се со своја сила да стигнат до нивниот бог (на релација „...од Земјава/Светов кон Небесата...„).
Ц, твое мислење, твое право, твоја догма, не и мои. И не морам ни да се согласам.
Јас немам проблем со твоето верување. Твое си е и немам намера да ти го сменам. Но ти имаш проблем со моето неверување, не обидувај се да го смениш моето. И вашиот отпаднат ангел не им го припишувајте на друг. Ваш си е, вие борете се со него.

Ц, твое мислење, твое право, твоја догма, не и мои. И не морам ни да се согласам.
Јас немам проблем со твоето верување. Твое си е и немам намера да ти го сменам. Но не обидувај се да го смениш моето. И вашиот отпаднат ангел не им го припишувајте на друг. Ваш си е, вие борете се со него.

...:P...

Христијанството е премногу разводнет термин...Кое и чие христијанство?
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 15:37 ---

Ето и еден мој сугестибилен совет до Тебе: преиспитај си го неверието.

Христијанството на планетава, вклучувајќи го и твоето..... во што веруваш?

Фала.. но преиспитано е милијарда пати....

Христијанството на планетава, вклучувајќи го и твоето..... во што веруваш?

Верувам во православното христијанство. Надвор од тоа христијанство, можат да постојат собирачи на салфетки...
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 16:43 ---
Фала.. но преиспитано е милијарда пати....

Да, и покажано и докажано што е точно а што лажно...

Уште за евреинот и како не спасил дебатирате? Евреин со грчко-арамејско име и „презиме“...
Ма тоа и во верување да го ставите пак не бидува... :P

Верувам во православното христијанство. Надвор од тоа христијанство, можат да постојат собирачи на салфетки...
Абе салфетки... не зезај, јас значки собирам:P

Уште за евреинот и како не спасил дебатирате? Евреин со грчко-арамејско име и „презиме“...

Хепта,

од д‘н‘ска, ја у Тебе веруем, не лажам, чесен Титов пионерски збор, паша зоти!....:icon_lol:
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 18:19 ---
Абе салфетки... не зезај, јас значки собирам:P

И ја‘ исто, ама ко‘ бев помал, со брата ми собиравне значки и уште ‘и чувам...:D

Де де, кога можеш во Исус, можеш и во жена ти да веруваш, и во мене... во кој ти „прдне“ во тој, зависи колку те „секса“ животот и колку надеж ми ти треба за во животот...
Само не ми се допаѓаат грчко-еврејски паганско-сексуални искасапени философии за „спасителот“ на светот кој што ништо не направи, ниту ќе направи...
Ама верувањето е опасна работа, така да... играј си ти :)

Јас верувам дека сексот спасува. Дали Исус е секс? И зошто не? Кои тоа старци се дрзнаа да го ограничуваат Богот Исус, синот кој што седи лево-десно таму некаде на кристалното езеро? ;)

Абе ајде, сказни...

--- надополнето: 17 јануари 2013 во 16:43 ---

Да, и покажано и докажано што е точно а што лажно...

Па верувај кој ти забранува.. али само да знаеш дека токму она во што веруваш е дел од прикската напишана погоре.... а ти колку сакаш негирај го тоа..

Да точно... вистина е она што е прикажано на фреските и мозаиците.. нема тука лага.... сепак.. христијани го цртале тоа пред 2000 години.. да меѓу нив имало и православни :-)

То е бе брат.. нејќит да видит оту чоекот не ни постоел ......

Па верувај кој ти забранува.. али само да знаеш дека токму она во што веруваш е дел од прикската напишана погоре.... а ти колку сакаш негирај го тоа..
..

Глеаш, ја‘ верувам у „нешто„ и у „некого„, за ралика од Тебе, кој (не) веруе у ништо...па кога ќе прашаш атеист у што веруе, он, бидејќи атеист, а сакајќи да даде афирмативен одговор и колку-толку да не се избрука пред поставеното прашање, ќе рече: „Пааа, верувам во себе„.

Ето ја разликата...
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 19:51 ---
Ама верувањето е опасна работа, така да... играј си ти :)
.

Тачно: опасно е ако лукавиот го одберам за свој бог...

Глеаш, ја‘ верувам у „нешто„ и у „некого„, за ралика од Тебе, кој (не) веруе у ништо...па кога ќе прашаш атеист у што веруе, он, бидејќи атеист, а сакајќи да даде афирмативен одговор и колку-толку да не се избрука пред поставеното прашање, ќе рече: „Пааа, верувам во себе„.

Ето ја разликата...

А каде пишува и кој вели дека јас не верувам во ништо и во никого, а уште помалку па во што верувам? Тоа дека ти сфаќаш дека атеизам е „па кога ќе прашаш атеист у што веруе, он, бидејќи атеист, а сакајќи да даде афирмативен одговор и колку-толку да не се избрука пред поставеното прашање, ќе рече: „Пааа, верувам во себе„“, па мора сите атеисти да се такви?

А впрочем, само по себе, не значи ама апсолутно ништо фактот тоа што ти веруваш во „нешто“ и во „некого“, затоа што вака ко што си го навел, испаѓа дека- „ех ја верувам онака од ѓутуре“...
Што во суштина и веруваш од ѓутуре... со оглед да не си и знаеш основите на религијата... ;)

И ето во то е разликата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom