Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173
...ама од овие за Мендух Тачи би гласал. И сериозен сум. И Македонец.
Не само ти, туку и многу други има што би гласале за Тачи Војвода... Сигурен сум дека Македонците од СДСМ би гласале за Груевски, а Македонците од ДПМНЕ би гласале за Тачи (наместо за Бранко)...
Него, немој да мислиш дека тоа ја покажува разликата меѓу Бранко и Грујо, туку разликата меѓу симпатизерите на СДСМ и симпатизерите на ДПМНЕ!

Не сум симпатизер на никоја партија. И за Мендух би гласал и пред Груевски. Причините нема да ги објаснувам не е ни важно.

Koga bi imal izbor megu Taci ili bilo koja gnida od SDSM se razbira deka za Taci ke glasam

Не само ти, туку и многу други има што би гласале за Тачи Војвода... Сигурен сум дека Македонците од СДСМ би гласале за Груевски, а Македонците од ДПМНЕ би гласале за Тачи (наместо за Бранко)...
Него, немој да мислиш дека тоа ја покажува разликата меѓу Бранко и Грујо, туку разликата меѓу симпатизерите на СДСМ и симпатизерите на ДПМНЕ!

Грешка си мајсторе, симпатизерите на СДСМ радо би го поддржале лидерот на екс ОНА и актуелен на ДУИ Али Ахмети...немој ти се молам да блуеш со постовиве напишани под директива од Бихачка :helou:

Стрелец се обидува умерено да ги прикаже работите, како демек, не завзема тој страна, има неутрална позиција од типот - јас гласав за вмро, па тие не ги исполнија моите очекувања, вие што мислите, дали и вие го чувствувате истото?
Во смисол заедно сме во кашата, не се чувствувате ли изиграни..

За сите вас коишто сте на таа страна, на страната која владееше и владее со Македонија и ја уништи и сеуште уништува, страната која ги згази граѓаните, работниците, целиот народ, ги клекна на колена и натера да молат за преживување, за елементарни услови на живеење, не очекувајте никаква подршка од никого.

Не знам со кое лице сдс се појавува пред народот и лупа небулози, некако не ми е јасно како не им е срам, не се работи тука за политика, се работи за просто меѓучовечко разбирање.

Дали симпатизерите и членовите на сдс знаат што е емпатија, што се чувства, што се нормални односи меѓу луѓе?

Дегутантно е спомнувањето на бранко, на сдс, на глигоров, тие се арехетип за измама, за предавство, кражба.

Кога се појавува некој кој го подржува сдс не треба да биде зачуден зошто останатите го игнорираат и плукаат.
Треба човек да е навистина надвор од се што се случува во Македонија, или пак да е апла сврзан со сдс за да подржува таква група на луѓе, или да нема избор, или да е ептен...

Не може да биде некој Македонец и да има било какви симпатии кон сдс. Едноставно не може.
И ова не е прашање за кое би се расправало, нема потреба од никакви објаснувања зошто и затоа.
Не си Македонец и не ја сакаш Македонија, ако имаш и тронка преференции за сдс.

сдс се лошото, се останато е подобро.
Ете едноставно решение.
Најчесто, наједноставното решение е најдобро.:)

Jas bi glasal za Branko posto ic pojkje ne me boli koj e na celo na drzavata i ic ne gledam so e poentata da se ima voopsto pretsedatel?
Da mu dai uzbuna na pozarnikarite ko kje ima pozar? da sedi v kozni fotelji i se slika kako da od nego zavisi dal kje ze vrabotam il imam ovoj mesec plata? Za taka ako e mozi i kuceto Lesi da go klat za pretsedatel, mene isto mi se fakja. Tuk kukaat kako pretsedatel nemal ingirencii za ova i ona deka ne mozel ova da prai ili ona da prai, pa so penis togaj izginaa za da gi izberat za pretsedatel. Ja mislam deka Branko treba dozivotno da go izberime za pretsedatel a od ko kje umri da go balsamirame ko Lenin i neka sej v kancelarija dur postoi zemjata, barem kje zastedime pari za izbori.

Грешка си мајсторе, симпатизерите на СДСМ радо би го поддржале лидерот на екс ОНА и актуелен на ДУИ Али Ахмети...
Ставовите на поединци си се ставови и сами по себе ништо не докажуваат... А кој како би гласал покажува оваа анкета!
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=16436

Стрелец се обидува умерено да ги прикаже работите, како демек, не завзема тој страна, има неутрална позиција од типот - јас гласав за вмро, па тие не ги исполнија моите очекувања, вие што мислите, дали и вие го чувствувате истото?
Во смисол заедно сме во кашата, не се чувствувате ли изиграни..
Кој дискутира овде за партии??? СДСМ нека јадат бурек... Со самото тоа што беа многу подолго на власт, одговорноста за тоа што Македонецот врзува крај со крај е многу поголема кај нив отколку кај ДПМНЕ... Него, овде се дискутира за симпатизерите на ДПМНЕ... Не сите, но најголем дел од нив се заслепени од омраза кон се’ што им стои на патот. Се мразат пријатели, другари, колеги, соседи, па дури и луѓе од своето семејство... Кај симпатизерите од СДСМ тоа се манифестира во многу поблага форма...
Се случува уште една нова голема поделба меѓу Македонците... Дури и се натпреварувате на форумов кој ќе се докаже дека повеќе ги мрази оние од СДСМ (вклучувајќи ги и симпатизерите)... Тачи ви стана војвода, а СИТЕ од СДСМ станаа предавници... Жално!!!

Можете овде да скокате до утре сабајле, па и да почнете (по вашиот стар добар обичај) и да плукате и вреѓате, но тоа е така како што го кажав.

Не треба да има промена

Бранко е сепак најдобар, иако многу го мразат (луѓето од бугарофилските организации кои делуваат во Македонија), но мислам дека чоекот е ок и треба да продолжи

Јас ги избришав мислењата на Стрелец, Трн Во Око и Интел.
Стрелец, започна да ја тупиш дискусијата, и отиде во несакан правец и се отиде кон навредување што е недопустливо тука.
Интел, би те замолил истиот текст да го испратиш на ПП до Мистичен, тоа не е нешто кое сите треба да го читаат, па затоа и го бришав.
Трн, посмирено малку.
И, ве молам, по темата.
Благодарам!

Струмикс, не требало да бришеш за да можат и останатите да видат кој тупел... Или, евентуално да се воздржиш од пресуда... Откако дојдов на форумов, навреден сум мнооогу пати од модераторот... И секогаш кога ќе реагирам на тие навреди, се брише тој дел од топикот... А ако не реагирам, неговите постови остануваат на форумов... Дали е тоа порака до мене дека треба секогаш да влегувам во конфликт? Дали е тоа единствен начин да исчезнат од форумов постовите каде што сум говедо и слични на нив?
Дојдов на форумов со надеж дека ќе дискутирам за политика и дека со вакви глупости ќе нема потреба да се занимавам... Ама очигледно, тешко таа работа... Оние малкумина кои што ’се дрзнале’ да напишат нешто против ДПМНЕ, Груевски, или владата, соочени се со постојани навреди и омаловажувања... На нив гледам дека не се реагира! Има ли некој интерес да биде така? Ќе биде ли форумов подобар без Flava, Asterix, intel, Стрелец итн.?
Ставете си прст на чело и размислете дали е добро за форумов да се продолжи со ваквиот начин на администрирање и модерирање!

p.s. Сфати ми ја реакцијава како добронамерна... No offence!

Другпат Стрелец, пиши ми ПП. Сега и јас ќе одговорам тука.
Кога другпат ќе бидеш навреден, слободно можеш да ми пратиш ПП со линк за да реагирам. Или на било кој друг админ. Ако сум прочитал навреда кон било кого, сум ја избришал. Стојам со целосна одговорност и за тоа што сум „пресудил“ и што сум избришал. На крајот на краиштата, тука се и другите админи, па нека видат и тие!
Ако не ти се допаѓа како јас сум ја решил ситуацијата на оваа тема, слободно пожали се кај другите админи.

п.с.Нема навреда воопшто! Секогаш едната „странка“ е незадоволна.:)

Лично јас не би гласала за никој и сметам дека нема некој посебно што се издвојува за да биде претседател.
Но,сепак има време до претседателските избори,ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Струмикс, не требало да бришеш за да можат и останатите да видат кој тупел... Или, евентуално да се воздржиш од пресуда... Откако дојдов на форумов, навреден сум мнооогу пати од модераторот... И секогаш кога ќе реагирам на тие навреди, се брише тој дел од топикот... А ако не реагирам, неговите постови остануваат на форумов... Дали е тоа порака до мене дека треба секогаш да влегувам во конфликт? Дали е тоа единствен начин да исчезнат од форумов постовите каде што сум говедо и слични на нив?
Дојдов на форумов со надеж дека ќе дискутирам за политика и дека со вакви глупости ќе нема потреба да се занимавам... Ама очигледно, тешко таа работа... Оние малкумина кои што ’се дрзнале’ да напишат нешто против ДПМНЕ, Груевски, или владата, соочени се со постојани навреди и омаловажувања... На нив гледам дека не се реагира! Има ли некој интерес да биде така? Ќе биде ли форумов подобар без Flava, Asterix, intel, Стрелец итн.?
Ставете си прст на чело и размислете дали е добро за форумов да се продолжи со ваквиот начин на администрирање и модерирање!

p.s. Сфати ми ја реакцијава како добронамерна... No offence!

За жел дел од постов на Стрелец има вистина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom