Koj од ден во ден ја ослабнува Македонската преговарачка позиција?!

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Истите г**на цели 18 години глумат демократија. Исто така успешно како што 50 години владееја истите во тоталитаризмот и како што ја покосија Македонската интелегенција. Тоа е ист џган.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Истите г**на цели 18 години глумат демократија. Исто така успешно како што 50 години владееја истите во тоталитаризмот и како што ја покосија Македонската интелегенција. Тоа е ист џган.
Вистинските џганови не се презентирани на сликите,ова се само нивни платеници и синови.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Го слушам вчера Лицето, како одговори на прашањето за што се преговара, т.е. да му објаснат на народот што се прифаќа, а што не. Неговиот одгвор беше дека во овие моменти несмее да дава такви детаљи од преговорите. Шуќур му текна?! Па на тоа требаше да мисли кога пред две-три недели лупеташе изјави, која од која полша, онака ничем изазван. И сеа као несмеам да давам такви детаљи-тикви со расол. Да не му текна касно?! И потоа вика као еве ни од кај Грците никој не лицитираше со имиња. Ни Претседателот нивен , нит Караманлис нити Бакојани. Па кај живееше он овие две-три недели коа брбљаше изјави како ќе му текне. Тогај не ли гледаше како се понашаа грците. Барем да ги копираше. Тие не дадоа ниту една изјава! И ваму после државник, ова-она...многу мудар...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Поранешниот премиер Владо Бучковски денеска упати повик до премиерот да се повлече од функцијата ако не може да ја внесе Македонија во НАТО алијансата.

Притисок а... јасно му е на идиотов дека цената за влез во њато е името, па сега бирај меѓу две зла.
И во двата случаи премиерот ќе сноси одговорност.
Нема нато? Има име.
Нема име? Има нато.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
И после ќе јадат г*мна, као они биле способни, лошо биле водени преговорите, и остали г*мненци, а сите знаеме дека они да се никој нема да прашаат, мува нема да ги полази, нит име нит к**ац...

Член од
13 март 2008
Мислења
73
Поени од реакции
1
Таа песна по сите предиспозиции, требаше да стане химна на Македонија...

За химн на Македониja, учете се от бугари - они взеа мелодиja от американски маршови от 19в. и написаа текст во коjто вазхвалjaват геофрафските забележителности на териториjata си.

Не треба на всека цена да се бара стара песна, нека се компонува нова и со това да се сложи краj на спекулации и ново начало на македонската идеja!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.019
За нив се знае што треба?Зарем не е милион пати кажано...И некни дедо ми ми вика да не беше Киро дали знајш дека Македонија немаше да постои..Да не знае човек дали да плачи дали да се смеј, ама го одбрав второво:pos2::pos2::pos2:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Се прашувам дали Лицево од ден во ден дава се понеповолни изјави, и кокетира дека е спремен без проблем, а ваму ѓоа ,,цврсто,, се стои на ставот за двојна формула?!

Што му е на човеков? Боље да не дава никакви изјави...секоја наредна изјава му е понеповолна за нас...со секоја изјава, т.е. прагот-црвената линија-тој се повеќе го спушта...Што е работа не ми е јасно?
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=25750&kategorija=1

http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=26271&kategorija=1

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=72330FDEA0AD494EB7C6FFFF761091DB&arc=1

http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=504&ArticleID=19510
A koga imal SDSM stav?!
SDSM raboti kako nekoj ke im naredi, zosto SDSM se partijata vo cie vreme se opljacka drzavniot kapital na Makedonija, a strancite imaat 'papiri' za nivnite crni aktivnosti.

Pretpostavuvam deka grcite imaat mnogu dokumenti za kriminalot na SDSM [zaedno so nivnite koalicioni partneri od toa vreme], sto go napravija vo periodot od 1993 do 1998 g. Makedonija ja opljackaa, iznesoa milijardi od zemjava i grkot toa si go arhiviral i gi drzi SDSM vo raka; dovolno e da imaat grcite nekoj spiun vo SWIFT Brisel i da znaat koj kolku i kade si transferal crni pari. Ako SDSM ne se borese za smena na imeto, do sega grkot ke objavese koj kade i kolku milioni, stotici milioni i milijardi ukradeni makedonski pari ima. Zatoa SDSM [zaedno so nivnite koalicioni partneri od toa vreme] mora da go slusa grkot, zosto e ucenet.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.019
A koga imal SDSM stav?!
SDSM raboti kako nekoj ke im naredi, zosto SDSM se partijata vo cie vreme se opljacka drzavniot kapital na Makedonija, a strancite imaat 'papiri' za nivnite crni aktivnosti.

Pretpostavuvam deka grcite imaat mnogu dokumenti za kriminalot na SDSM, sto go napravija vo periodot od 1993 do 1998 g. Makedonija ja opljackaa, iznesoa milijardi od zemjava i grkot toa si go arhiviral i gi drzi SDSM vo raka; dovolno e da imaat grcite nekoj spiun vo SWIFT Brisel i da znaat koj kolku i kade si transferal crni pari. Ako SDSM ne se borese za smena na imeto, do sega grkot ke objavese koj kade i kolku milioni, stotici milioni i milijardi ukradeni makedonski pari ima. Zatoa SDSM mora da go slusa grkot, zosto e ucenet.
Да да..Ама и друга теорија..Лицето С.М.(Слободан Милошевиќ) почина, така да си немаат врховен водач!Неговиот заменик моментално е преседник па нема право т.н. да се меша во водите на политикиве(ако можи кај нас така да се речи)..А КрадеМарули е последниот забеган мохиканец!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom