Koj од ден во ден ја ослабнува Македонската преговарачка позиција?!

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Се прашувам дали Лицево од ден во ден дава се понеповолни изјави, и кокетира дека е спремен без проблем, а ваму ѓоа ,,цврсто,, се стои на ставот за двојна формула?!

Што му е на човеков? Боље да не дава никакви изјави...секоја наредна изјава му е понеповолна за нас...со секоја изјава, т.е. прагот-црвената линија-тој се повеќе го спушта...Што е работа не ми е јасно?
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=25750&kategorija=1

http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=26271&kategorija=1

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=72330FDEA0AD494EB7C6FFFF761091DB&arc=1

http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=504&ArticleID=19510

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Dobro a ti go gledase TITO sto kaza deneska?

Петковски е за компромис и прифаќање промена на името за надворешна употреба, доколку тоа е цената за влез во НАТО и ЕУ

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
И Петковски е исти к**. Али овој првиов у слободно време извршува една од најзначајните функции.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ
СО КАКВИ ИДЕИ СИ ТИ

ДОСТА БЕШЕ РАЗБУДИ СЕ
СВЕСТИ СЕ НЕ СПИЈ ТИ

:pusk:

СРАМ ГОЛЕМ Е ЗА ТЕБЕ
САМ ДА СЕ НЕЗНАЕШ

НЕ САКАМЕ БОГАТСТВО
НЕ САКАМЕ ПАРИ

ИСКЛАЈА ЖЕНИ И ДЕЦА
ВО СЕЛО ЗАГОРИЧАНИ

МЕЛАС КАРАВАНГЕЛИС
НА СИРТАКИ Е ВО СОЛУН

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
„Ако компромисот е цената што треба да ја платиме околу проблемот што нашиот јужен сосед го има со нашето име, тогаш таков компромис едноставно треба да направиме, не доведувајќи го во прашање нашиот идентитет“, смета Петковски.

Idioti.... od ist kov.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Официри...едниот е полковник, а вториов е у резерва.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
...После генијалните мисли на политичарите и експертската елита, да го чуеме гласот на македонскиот народ:vozbud:
http://www.adoptafarm.com/sounds/baasheep2.wavтука

А, сега сите заедно: Ние сме овци, си пасеме трева, не креваме врева :SHEEP::SHEEP::SHEEP:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па Тито најмногу го боли кога ќе му с`рска внуката од Грција:
-Абе дедо,малакас,дај смени то името и по трет пат,одсега ќе те викаме Титопулус!

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Еве и малку вести од “Та Неа“ - напис објавен во сабота, 22.март

Свршувачка Made in USA

На масата останува отворено името “Нова Макеоднија“

репортажа на Ирина Каранасопулос

На вчерашната средба Бакојани-Милошоски oдржана во резиденцијата на американската амбасадорка во НАТО Викторија Нуланд, под “надзор“ на американскиот помошник министер за надворешни работи Даниел Фрид беа забележани пукнатини во нетолерантноста на БЈРМ. Амбицијата на американците да биде потпишан заеднички меморандум не беше постигната, барем не целосно. Согласно со информациите (од дипломатски извори), на масата останува американското инсистирање на сложеното име “Нова Македонија“.

По средбата, која траеше два часа и 45 минути, двете страни дадоа писмени изјави, во кои ја искажуваат решеноста да најдат решение во преговарачкиот процес под водство на Нимиц. Текстот на изјавите беше “во режија“ на Фрид, бидејќи американците бараат спогодбата меѓу двете страни да биде постигната со временски хоризонт пред самитот на НАТО во Букурешт. Сепак, и Бакојани, и Милошоски мислат дека е незамисливо да има таков тип на спогодба. Карактеристично за “американската инспирираност“ на изјавите од двете страни е и она што се случи со изјавата на Скопје: додека министерот за надворешни работи Антонио Милошоски сеуште не ја беше дал изјавата, американската новинска агенција објави како негова изјава текст идентичен со изјавата на Кумуцакос. Објаснението дадено во Брисел било дека најверојатно на американците им се брзало да го пуштат текстот, и едноставно, изјавата на Кумуцакос била на располагање порано одошто изјавата на скопјаните!

Дора Бакојани имала одделна едночасовна средба со Даниел Фрид пред тројната средба со Милошоски. Деталите за оваа средба не се познати. Во секој случај, како што велат дипломатските извори, на тројната средба биле направени суштински чекори. Преговорите во Брисел, се вели, придонеле “да се разбие бетонот“ кој од страна на БЈРМ го покажува воглавно премиерот Николас Груевски.

“Имаат направено чекори наназад“ - велат, споредувајќи ја средбата на Бакојани и Милошоски со средбата што министерката за надворешни работи ја имаше со премиерот Груевски пред осум дена, исто така во Брисел, кога двете страни изјавија дека остануваат цврсто на своите позиции.

Њу Јорк. Истите извори забележуваат дека во текот на средбата во резиденцијата на Нуланд имало не само размена на идеи, туку и суштинска дискусија, и дека прифаќаат дека најголемиот проблем за двете страни е името, а во помал степен широчината во која ќе се применува името. Истовремено напоменуваат, дека самиот факт што Скопје преговара за суштината значи дека веќе ја донеле конечната одлука што ќе доведе до решение - барем пред Букурешт.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Преговорите во Брисел, се вели, придонеле “да се разбие бетонот“ кој од страна на БЈРМ го покажува воглавно премиерот Никола Груевски.

...самиот факт што Скопје преговара за суштината значи дека веќе ја донеле конечната одлука што ќе доведе до решение - барем пред Букурешт.
Gruevski da drzhi linija i da ne se vadi na potatareniot Antonio Miloshev.

Ako gluperdata Miloshev doprinesol da se "razbie betonot" pri nashata pozicija, vednash treba da se menuva.

A za posranite Tito Petkovski, Branko Crvenkovski shto da se kazhe?!

Interesno kje bide da se oglasi kopukot Kiro Gligorov za izmetot vo koi shto ne vturna zaedno so Branko i kompanija?!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ
СО КАКВИ ИДЕИ СИ ТИ

ДОСТА БЕШЕ РАЗБУДИ СЕ
СВЕСТИ СЕ НЕ СПИЈ ТИ

СРАМ ГОЛЕМ Е ЗА ТЕБЕ
САМ ДА СЕ НЕЗНАЕШ

НЕ САКАМЕ БОГАТСТВО
НЕ САКАМЕ ПАРИ

ИСКЛАЈА ЖЕНИ И ДЕЦА
ВО СЕЛО ЗАГОРИЧАНИ

МЕЛАС КАРАВАНГЕЛИС
НА СИРТАКИ Е ВО СОЛУН

.... клик на потпис....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Таа песна по сите предиспозиции, требаше да стане химна на Македонија...

Ама Republic of Whatever сакаше уште да биде ебен од клети комунисти...ЕТЕ ВИ ГИ!!

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
so ova se pokazuva (ne)lojalnosta kon drzavata na edna od etnickite grupi ili barem na eden del od nea.
imeto ne smee da smeni zatoa sto toa bilo iljadnici godini nanazad i ke bide zasekogas, mu se svigalo nekogo toa ili ne. sega, koga se odlucuva idninata na makedonija gi pokazaa svoite vistinski lica lugeto koi 20 god ne vodat. na predvremenite izbori barem ke imame jasna slika koj e za makedonija a koj ne.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Таа песна по сите предиспозиции, требаше да стане химна на Македонија...

Ама Republic of Whatever сакаше уште да биде ебен од клети комунисти...ЕТЕ ВИ ГИ!!
И истиот ја доживеа судбината на Трајковски, инаку оваа треба да биде повеќе од химна.

Kajgana Shop

На врв Bottom