Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Превод на подвлеченото со црвена боја:
„Без разлика што ќе се случи, ние секогаш ќе ги носиме Србија и Србите во срце бидејќи сме едно, ...“

Кај ти е Македонија бе србофилу еден, во газ?!!!? Плукаш по бугарофилите, а иста сорта си како нив!!!

suicideklosar.jpg

"Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот"
E ova ne sum go znael...si stradal od vakvite kako mene sho pishuvale na Srpski forumi i sho gi pochituvaat Srbite za nekoi znachajni nashi drzhavni odluki?I ajde kazhi za shto me narekuvash mene predavnik sea pak...:smir:

Промовирана „Македонската емиграција во Бугарија“ од Иван Катарџиев
008955E68D36714E83EAE6BB4B170915.jpg

Во просториите на Македонската академија на науките и уметностите, вчера во присутво на првиот претседател на Република македонија, Киро Глигоров, црковни великодостојници, академици и истакнати претставници на научниот и културниот живот на замјава беше промовирано делото „Македонската емиграција во Бугарија 1944-1950“ од академик Иван Катарџиев.

Пред присутните изданието говореа: академик Владо Камбовски и проф. д-р Виолета Ачковска. За академик Камбовски „посебното значење на оваа книга е тоа, дека се појавува во време кога се отвораат и преотвораат најчувствителните прашања за меѓународната употреба на името на Република Македонија, но и со тоа поврзаното изразување на националниот идентитет и јазикот на македонскиот народ кој живее во Република Македонија и во соседните држави“

„Обработувајќи различни круцијални теми, истакна во своето обраќање проф. Ачковска, настани, личности и појави од историјата на македонскиот народ од крајот на 19 и бурниот 20 век, академик Катарџиев многупати разоткрива понекое контраверзно историографско прашање со кое знае да предизвика вжештени дебати помеѓу историчарите. Тоа е всушност особина на еден упорен истражувач и творец кој сфатил дека науката е предизвик и дијалог со различитостите, дека таа може да оди напред доколку има оглас и на другата страна.“ (Н.П.)

Ај доста се вадиш, пред 4 дена ти го постираше тоа човекот, башка и 2 години уште можеш да демантираш, сликата убаво си кажува се. Подобро молчи белким ќе заборават сите на сликата :pos2:

Ај доста се вадиш, пред 4 дена ти го постираше тоа човекот, башка и 2 години уште можеш да демантираш, сликата убаво си кажува се. Подобро молчи белким ќе заборават сите на сликата :pos2:

Jas koga kje recham deka lechite kompleksi vie ne veruvate...i jas javno kazhuvam moj stav deka sme edno so Srbite koga se prashanje Albancite...temata tamu beshe priznavanjeto na Kosovo od nasha strana..ne vrti tema...dosaden si.

Jas koga kje recham deka lechite kompleksi vie ne veruvate...i jas javno kazhuvam moj stav deka sme edno so Srbite koga se prashanje Albancite...temata tamu beshe priznavanjeto na Kosovo od nasha strana..ne vrti tema...dosaden si.

Кај си бе Suicide да му се невиди, кога те нема загрижен сум, си викам овој се рокнал и му направил услуга на светов :vozbud:

Него, ја може сум ти досаден тебе ама ти си ми многу интересен како се обидуваш да го испереш срамот а не излегува никако :pos2:

Претплатникот не е достапен во моментов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom