Кои правци ги поминавте пред да стигнете на она што моментално го слушате

Хм... пред седмо си слушав онака фина македонска музика се` додека еден ден случајно наидов на цд од Slayer кои стварно многу ми се допаднаа и до ден денес се мој омилен бенд. У меѓувреме ги слушав, Metallica, Death, Rammstein, Diying Fetus , нешо пред 3-4 месеца слушам Креатор, Ексодус, Violent Revolutiot и знам од време на време да си пуштим 2Pac зашто го поштуем ко чуек и лириките му се добри.

А забраев, памтим негде кеј 3-4 одд. имав касета од врчак :pos2:

во шесто-седмо слушав поп,после ме навлече хип хопот и r&b
па во втоrа година техно,транс и сл,па и по малку рап :)
и се до ден денес се тоа си слушам

Сите почнале со Македонска музика и кој каже дека почнал со метал, рок, рап и каква било странска музика лаже.

ja mislam deka site pocnale so makedonska muzika
ama nekade od 1-2 godina sredno technoto kaj mene zima se pogolem zamav,i se doden denes strogo techno JOHN DIGWEED I RICHIE HOWTIN(PLASTIKMMAN) momentalno ovie dvajca se kraj:vozbud:

Сите почнале со Македонска музика и кој каже дека почнал со метал, рок, рап и каква било странска музика лаже.

Јас имам почнато со Bijelo Dugme. Тоа не е Македонска музика, али ипак е наше (Југословенско), не би го вметнал во странска, така да до некаде ти држи вода тоа што си напишал.

Се сеќавам кога имав 7 години првпат го слушав албумот Kosovka Djevojka. Уште ја чувам касетата, ама немам на што да ја пуштам. :toe:

Почнав со брејкбит и спид гараж со примеси на џангл саунд, за да по сугестија на комшијата се пребацам на минимал техно и за да на крај сватам дека сето ова нема смисла и дека ја уствари сум надарен за ватерполо:nesum: :lud:

yu- rock -->hard rock--> punk rock, hardcore, screamo, post-hardcore, indie, experimental, alternative, progressive rock

после втората стрелка тоа е сега како е ситуација
:helou: и така... :)

Почнав со Еминем и 50 Цент од 6то до 8мо,а од 1ва година па до сега слушам Хаус и Транс.

Ах.... Почнувајќи од рано детство... Меѓу касетите на Златно Славејче, Сидо, имаше и касети од Стиви Вондер, Ким Валјд..(на мама и тато изборот)... И притоа свест за постоењето на Пинк Флојд, Дорс, Џими Хендрикс, но нормално, немање свест за таа музика, за подоцна, во 5то одд, да се навлечеме со сестра ми на бој бендови(БСБ, Бојзон:uvo:), или на Кели Фемили...Ескалација на менување вкус вртоглаво си дојде со пубертетот. Ник од БСБ беше заменет со Кит Флинт од Продиџи, Кели Фемили со Фјуџис и Лорин Хил,за во седмо, после еден инспиративен летен одмор, да се испанкеришам до даска со Секс Пистолс, Офспринг, Нирвана, Сијукси енд Беншис, Иги Поп.... Во прва средно бев во хипи манија, влегов во Дорс филм, Цепелин, Парпл, Јураја Хип.. Џенис Џоплин, секако, купот рокенрол вредности на мерак на тато, направија камбек преку мене... Во втора накај трета се откачив по меланхолија и њувејверство, од Смитс, до ОМД, Алтравокс, Аха, и Депеш Мод... Сега инди рок бендови си сакам, но....Сите овие правци ги слушам и денес, што повеќе, што помалку..

Баш со еден другар праевме муабет за ова колку иаме преминато со музикава
па би почнала вака
1,златно славејче,распеано рибарче, чао бамбини, сидо...
2. бугарски(гергана,преслава,камелија,марија,рајна :tapp: .. )
3.Ѕвезде Гранда(Тања Савиќ, Славица Чуктераш..)а богами и све српско шо беше
4.Тиесто почнав многу да го слушам (и навеќе на то се задржав) и нешо комерцијално прогресив хаус и такви ми ти работи
5. и сега почнав да слушам буквално се шо ми лежи(српски-исклучиво стари рок групи, рок нешо глупости, ... па се слушам неможам да набројвам)

Рок, па рап, па метал, па електронска, сега псај-гоа. :)

Ко помал слушаф "рап" после почнаф шо ќе излези на MTV после ги слушнаф нирвана и ги слушам сеуште па после од постарово рокче па после метал....

Премногу правци сменати за овие 17 години :). Прво колку шо памтап почнав со рап (Еминем нешто ова-она). После, Линкин Парк и такви некој срања, па електронска музика (електро, хаус), и сега пак назад на првата љубов :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom