Кои игри би ги купиле ОРИГИНАЛ?

Ниту една со оглед на тоа што не постои доволно добра игра што би ги заслужила моите пари и би рекол ете оваа игра вреди да се купи не бар до сега не наидов на такво нешто,сметав дека дибало 3 ќе биде нешто посебно но играјќи ја бета верзијата сфатив дека играта ќе беше хит пред едно 5-6 години оти графички и визуелно може да се рамни со игрите од пред 5 години ама за тоа порано требало да им текне на blizzard за порано да ја пуштат а не сега,сега со ваква графика и во ваква форма неможе да се рамни со ниедна игра од последната декада,а камоли со некоја игра од последните година две!

HALF LIFE 1, 2 & Counter Strike 1.6 (За овие игри нема потреба да објаснувам зошто би ги земал оригинал...)

Assassins Creed (сите делови, поради страшната приказна на играва и прејакиот гејмплеј)

Call of Duty World At War & Call of Duty 2 (COD 2 поради прејаката сингл плеер кампања, истото важи и за COD WaW, само што таму мултиплеерот беше страшно јак...далеку подобар од оној на COD 2)

GTA IV (Да набројувам ќе ми требаат многу страни....едноставно играва е врвот, од приказната до страшната графика...)

PES 2011 (Најдобрата фудбалска игра направена според мене...толку ноќи непреспиени...)

Warcraft 3 Reign of Chaos & The Frozen Throne (Едни од најдобрите RTS OldSchool игрици кои мора да се имаат)

NFS Unerground 2, NFS Carbon, NFS Most Wanted (Од сите нфс серијали, овие ми оставија најсилен впечаток....другите ми се невидена тапа)

Virtua Tennis 4 (Многу ноќи непреспиени, и многу искршени џојстици)

Super Street Fighter IV Arcade Edition(Едноставно неам коментар за играва...Се што е потребно е да имаш 2 џојстика....)

Ниту една со оглед на тоа што не постои доволно добра игра што би ги заслужила моите пари и би рекол ете оваа игра вреди да се купи не бар до сега не наидов на такво нешто,сметав дека дибало 3 ќе биде нешто посебно но играјќи ја бета верзијата сфатив дека играта ќе беше хит пред едно 5-6 години оти графички и визуелно може да се рамни со игрите од пред 5 години ама за тоа порано требало да им текне на blizzard за порано да ја пуштат а не сега,сега со ваква графика и во ваква форма неможе да се рамни со ниедна игра од последната декада,а камоли со некоја игра од последните година две!
Закон си :icon_mrgr:

nba 2k(која и да биде актуелна) и Call Of Duty ( која и да биде актуелна) за хбох

Сите шо ги имам играно долго време, игри од детството и игри шо ми се бендисале многу. Почнав полека да ги порачувам како ќе стасам, една по една... или ако начекам некоја за добра цена се случува да ја купам. Последно Silent Hunter III ја начекав за 5 евра ја купив. Сакам наредно да ја купам Assassin's Creed, целата франшиза се продава во пакет за 80-тина евра.

Сите шо ги имам играно долго време, игри од детството и игри шо ми се бендисале многу. Почнав полека да ги порачувам како ќе стасам, една по една... или ако начекам некоја за добра цена се случува да ја купам. Последно Silent Hunter III ја начекав за 5 евра ја купив. Сакам наредно да ја купам Assassin's Creed, целата франшиза се продава во пакет за 80-тина евра.

Сите комплет Assassins Creed игри ги имаш за 42,48€ на Steam, а понудата ќе заврши за 4 часа.

Во последно време почнав многу често да купувам оригинал игри. Неделава купив 5 на Steam Summer Sale што беа. Исто така веќе ја имам pre-ordered Payday 2, а берам пари за Watch Dogs и GTA V.

Исто така би сакал да ги купам Splinter Cell Blacklist и Assassin's Creed IV.

Не ги сакам така. Сакам физичка копија да имам :) Дигиталната е срање

У последно време нема некоја голема разлика меѓу физичка и дигитална копија. Пошто за повеќето нови игри и кога ќе купиш физичка копија, пак мора да ја регистрираш и да ти биде врзана за некој акаунт. Ако отиде акаунтот, не можеш да ја играш играта, а кутијата ќе ти седи дома за украс.

У последно време нема некоја голема разлика меѓу физичка и дигитална копија. Пошто за повеќето нови игри и кога ќе купиш физичка копија, пак мора да ја регистрираш и да ти биде врзана за некој акаунт. Ако отиде акаунтот, не можеш да ја играш играта, а кутијата ќе ти седи дома за украс.

Без hard copy не е тоа-тоа.

Без hard copy не е тоа-тоа.

Знам дека не е, али hard copy купувам само у случај кога цената на дигитална копија и на boxed game и иста, или кога boxed е поефтина. Ако boxed е малце поскапа, тогаш би размислил, веројатно зависи за која игра станува збор. Ама у случај кога дигитална можам да земам по цена 4-5 пати помала отколку boxed, уопште не се мислам.

Знам дека не е, али hard copy купувам само у случај кога цената на дигитална копија и на boxed game и иста, или кога boxed е поефтина. Ако boxed е малце поскапа, тогаш би размислил, веројатно зависи за која игра станува збор. Ама у случај кога дигитална можам да земам по цена 4-5 пати помала отколку boxed, уопште не се мислам.
Ако ти прави мерак да ги имаш најомилените игри наредени на полица да ти стојат, тогаш ќе дадеш и повеќе ако треба за boxed. Барем во мојот случај е така. :)

За игри од оригинал ја иам само BF2142 и ја зедов ради мултиплеерот, ептен ми се свиѓаше titan mode и само тоа го играв. Сум киснел.... Од другиве дота 2 ја иам али не ја платив - сега и не се рачуна.... Би дал пари само ако ми се свиѓа мултиплеерот од играта и не можам да играм без да ја платам. Пре би дал пари за оригинал музика мада ван тема више доаѓа тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom