Кога ве гледаат чудно

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.244
Поени од реакции
964
Локација
Скопје
Моето прашање е следново: најнормален ден, одите на училиште/факултет/работа (или било каде) и забележавте дека последните 5-торица што се разминавте ве гледаа чудно (без разлика дали се машки или женски).

Што е прво што си помислувате?
1. Леле гарант денеска сум се пицнал/а перфектно штом луѓево ме меркаат вака.
2. Леле што е финтава, кај сум се флекнал/а, патентот да не ми е откопчан, косава да не ми се раздувана...

Јас 99% второто секогаш го мислам. Колку и да сум среден од дома, пак кога ќе ме загледаат си мислам дека нешто не е во ред со мојот физички изглед. А вие?

Штом повеќе од еден ме гледаат чудно.... значи нешто има :toe: .... зависи од моментот на денот која од тие две наведени опции ке ги помислам прво.... но важното е тоа дека ке се оспаничам обавезно па на првиот пријател што ке види така чудно ке го прашам:"Што ме гледаш така бе?"

ako cudno me poglednat 4-5 luge sledniot koj sto ke me pogledne taka ke go prasam sto e toa sto site me gledaat taka

Ако приметам дека повеќе погледи паѓаат врз мене прво си помислувам дали сум облекла прекратка маичка и претесни панталони, па ми изгледа голем газот?

Шала на страна ... тоа секојдневно ми се случува и веќе навикната сум. Нема шанси од дома да излезам некако несредена (затоа секогаш и секаде каснам) затоа втората мисла никогаш не ми паѓа на памет. А првата ... па што знам, ваљда е таа кога мојот пат од дома до работа (секојдневно тоа) е преполн со мажи ... да не гледаат тие по девојка за да приметат да не се флекнала некаде или дали си ја средила косата и шминката како треба? :) :) :)

Поверојатна е првата варијанта пошо никогаш не излегувам од дома без да се средам, ама ако е нешо мн. чудно ме гледаат сите, може и да се подзамислам.

Kombinirano i prvata i vtorata. Se razbira ako sum picnat sekogas pomisluvam na prvata a ako ne sum na vtorata no ova se desava i ako kosta ti e zabatalena ili maickata ti e naopaku ima mnogu situacii.

И јас искрено помислувам на второто, но кога ќе размислам поубаво, кој како сака нека ме гледа, секогаш изгледам онака како што јас сакам. За другите ама ич не ми е гајле.

Ма кој сака нека гледа како сака, се додека не се видам во огледало и не востановам што финтата ништо од бизнисот.

Обично не ни приметувам дали ме гледа некој чудно или нормално, ако нешто не е во ред на мене ќе ми каже некој познат или ќе се видам во огледало ..

Дефинитивно второто. Обавезно си носам огледалце и убо ќе се изгледам.

Коге ме гледаат чудно и јас ги гледам чудно :pos:

Шала на лева страна. Па ако 5-6 луѓе ме погледнале чудно прво помислувам дека мора да има нешто шо не е во ред.

Зависи , ако се осеќам ТОП мислам дека е во позитивна смисла , ако не у негативна.

Jas ke si gi pomislam i dvete pa diskretno ke opipam i razgledam se mozno sto bi mozelo da bide disfunkcionalno i ako nema nesto nevoobicaeno mirno ke si brodolcam a ako uste nekoj me pogledne cudno ke mu vratam so ista mera.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom