Кога треба да кажеме ”извини”?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Се извинувам само кога знам дека сум згрешил нешто ... Извинувањето некогаш неможе да сме ништо но сепак доколку си згрешил треба да се потрудиш да докажеш дека ти е жал и дека навистина се каеш , па после тоа извинувањето мислам дека може да помогне :)

Не не ми е тешко да кажам извини.Знам да бидам покорна да се покаам и да се извинам.

Ако вистински сакам да се извинам, ќе се извинам. Не ми е тешко да си ја погазам „гордоста“ и да кажам извини.

практикувам и за мали работи да кажам извини,и на познати и на рандом луѓе,и да не сум згрешил нешто кој знае чисто како почит кон особата. Ама ретко кај нас ова се среќава,многу сме дебили гордоста не можат да си ја погазат.

Dali vi e tesko da kazete ´´izvini´´ bez razlika dali se raboti za sitnica ili nesto pogolemo ? Dali vi znaci nesto koga nekoj ke vi se izvini ili isto vi e? Dali so izvinuvanjeto se obiduvame da ja popravime greskata ili samo pokazuvame deka imame kultura ?
Не ми е тешко да кажам
ама знам да направам такви катаклизми што тешко дека моето извини некогаш нешто покрило
онака баксузна сум кататрофите ги прам во низа :)

Ne mi e tesko da se izvinam , ako sum kriv si ja podvitkuvam opaskata ama ako sum prav sum golem buntovnik ! znam da kazam IZVINI nekad i koa ne treba samo da smiram tenzija ama retko ... sum kazuval IZVINI ama sto fajde :tapp:

Се извинувам само на оној на кој знам дека сум му погрешил или сум го навредил, но ако некој заслужил да биде навреден нема да му се извинам :)

Не ми е тешко. Ретко правам заебанции, ама кога ги правам брзо гледам да ја исправам работата. Образот ми е бел у секој момент :D.

Лесно е, извини се кога си свесен дека си ја зезнал работата и искрено чувствуваш потреба за тоа. Ако си ЧОВЕК, тогаш не можеш во очи да ја погледнеш другата особа и здраво да кажеш, без прво да и' се извиниш. И не чекајте да падне прашината, уште другиот ден чујте се или седнете на кафе и исправете ја работата ;). Многу повеќе се цени мислам искрено извинување, отколку оставање да олади ситуацијата.

ако не се извиниш навреме, и уште ако ти падне на памет да излажеш нештои да кажеш дека оправдано си оплескал,,,, потешко е да се извиниш

Кога сум се заебале у процена и оптужиле некој недужен, ни крив...Кога сум исповреѓала некој со секакви ружни зборови, криво ми е после зашто ниско паѓам јас што вреѓам а не тој на кој сум љута во тој момент...Кога зборам нешто од љутина што не го мислим и повредам со тоа некој...И сите оние глупости од трапавост или невнимание, удирање, газење, истурање нешо, итн....
И не примам извини ако многу лошо ми направил некој, просто тој збор нема значење и губи смисла...Неможе со едно извини да се исперат солзите и нервозите.....Треба повеќе....

Се извинувам ако навистина сум згрешила.
Оние лажни извинувања не ми лежат мене.
Ги одбегнувам.
:D

Кога навистина сметам дека треба да се извинам, нормално зависи и од личноста :) Да кажам извини на личност што повеќе пати ми згрешила нема шанси! Зарем секој што те повредува ти се извинува, па и јас! За жал така функционира денешново време. А и да кое значење би имал зборот ,,извини'' ако е кажан после толку пролеани солзи, јадови и што ли уште не. Извинувањето секогаш не ги поправа работите! Треба добро да се размисли за да не дојде до ,,извини''!

majka mi ima edna ,,finta ,, koja ni ja prenela i na nas znaci koga ne si vo pravo za nesto i ke svatish deka ne si vikas aj baci me za da ti se smiram. :) i ti ja bacuvas ili te bacuvaat bez razlika i produzuvash. a inace izvinuvanje klasicno nikogas ne treba. a prv da se izivnish pa uste pomalce poso krseno lepce ne se lepi. i radi toa nikogas ne se izvinuvam pa makar i da umram.poso sum nepogresliva :) inace se misli na lugje so gi sakas a ne opsto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom