Кога сте најсреќни?

• Креатор на темата Креатор на темата ChocolateBuddha
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сум на некое малку поинтимно локалче, со некоја посебна личност и со греано вино.

Кога ке ме гушне личноста шо ја сакам и кога сме заедно, каде и да било.Доволно ми е само толку за да сум пресреќен.

И да не заборавам, чувството кога ке фатиш спортска. аааа.

Најсреќна... Секогаш во мене ќе стои дел празнина и тага, и во најсреќните моменти во моите очи се гледа тага и копнеж по нешто загубено.. Затоа поимот НАЈСРЕЌНА стана непознат за мене.
Но, има мигови кога можам да речам дека “се радувам“, “среќна сум вака“ или “задоволна сум“.
Тоа е најчесто кога поминувам прекрасно време со оној што го сакам бескрајно, кога е полн со љубов и насмевка, кога го гледам светот во неговите очи, кога тој гледа во мене како да гледа во бескрајот.... Кога нежно ќе ме погали по косата и ќе ми рече “Се ќе биде добро, ќе бидеш среќна крај мене, јас ќе ти дадам се` што ти треба“, кога ќе ги земе моите раце во своите и ќе ми рече “Јас ќе те заштитам и чувам!“
Среќна сум и кога ќе положам некој тежок испит, кога минувам време со друштвото, а и осеќам чудно задоволство кога ја читам својата поезија, колку и да е тажна и тешка, задоволство осеќам затоа што ЈАС сум ја напишала, сум ја осетила!
Се радувам многу кога Федерер ќе освои голем турнир, тоа е и за мене голем успех, затоа што знам дека сум фан на некој толку величенствен!

Кога ги ебаваме лузериве со помош на судии :)))
прајслес :D

Ако уште од утрото кога ќе се разбудам ми е тргнат денот секогаш сум среќна, вака како да ми фали нешто и не сум баш во добрите, а па не сум ни во среќните..

Кога не мислам на ништо. :)
Всушност, тоа е дефиницијата за среќа. Сето друго наведено е само нешто по што се тежнее ..
Приметливо е дека во нашите најсреќни моменти не мислиме на ништо, нашата совест и свест се споени во едно. Нашиот зен момент. А, кога ќе почнеш да размислуваш и кога ќе се присетиш колку е добро нештото што се случува во моментот веќе си го загубил чувството за среќа .. Моментите кога си најсреќен се еден вид на хипноза, реална халуцинација (wtf :eek:) .. Мозокот лачи одповеќе соротонин ( или како и да се вика тоа ... ) и се ни изгледа како успорена снимка, како дел од некој филм .. And I am too fucking baked so this sentence doesn't make sence ..

Кога сум со него...
а повеќе не сум...
there goes my happiness, away! :(

кога имам со некоја да си поделам многу работи, да се влечам низ кревет цел ден :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom