Кога сте најсреќни?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кога сум на некое малку поинтимно локалче, со некоја посебна личност и со греано вино.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Кога ке ме гушне личноста шо ја сакам и кога сме заедно, каде и да било.Доволно ми е само толку за да сум пресреќен.

И да не заборавам, чувството кога ке фатиш спортска. аааа.

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Најсреќна... Секогаш во мене ќе стои дел празнина и тага, и во најсреќните моменти во моите очи се гледа тага и копнеж по нешто загубено.. Затоа поимот НАЈСРЕЌНА стана непознат за мене.
Но, има мигови кога можам да речам дека “се радувам“, “среќна сум вака“ или “задоволна сум“.
Тоа е најчесто кога поминувам прекрасно време со оној што го сакам бескрајно, кога е полн со љубов и насмевка, кога го гледам светот во неговите очи, кога тој гледа во мене како да гледа во бескрајот.... Кога нежно ќе ме погали по косата и ќе ми рече “Се ќе биде добро, ќе бидеш среќна крај мене, јас ќе ти дадам се` што ти треба“, кога ќе ги земе моите раце во своите и ќе ми рече “Јас ќе те заштитам и чувам!“
Среќна сум и кога ќе положам некој тежок испит, кога минувам време со друштвото, а и осеќам чудно задоволство кога ја читам својата поезија, колку и да е тажна и тешка, задоволство осеќам затоа што ЈАС сум ја напишала, сум ја осетила!
Се радувам многу кога Федерер ќе освои голем турнир, тоа е и за мене голем успех, затоа што знам дека сум фан на некој толку величенствен!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Кога ги ебаваме лузериве со помош на судии :)))
прајслес :D

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Ако уште од утрото кога ќе се разбудам ми е тргнат денот секогаш сум среќна, вака како да ми фали нешто и не сум баш во добрите, а па не сум ни во среќните..

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Кога не мислам на ништо. :)
Всушност, тоа е дефиницијата за среќа. Сето друго наведено е само нешто по што се тежнее ..
Приметливо е дека во нашите најсреќни моменти не мислиме на ништо, нашата совест и свест се споени во едно. Нашиот зен момент. А, кога ќе почнеш да размислуваш и кога ќе се присетиш колку е добро нештото што се случува во моментот веќе си го загубил чувството за среќа .. Моментите кога си најсреќен се еден вид на хипноза, реална халуцинација (wtf :eek:) .. Мозокот лачи одповеќе соротонин ( или како и да се вика тоа ... ) и се ни изгледа како успорена снимка, како дел од некој филм .. And I am too fucking baked so this sentence doesn't make sence ..

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Кога сум со него...
а повеќе не сум...
there goes my happiness, away! :(

S

StormRage

Гостин
кога имам со некоја да си поделам многу работи, да се влечам низ кревет цел ден :)

Kajgana Shop

На врв Bottom