Кога повраќате, како и каде?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
богами вчера убо се напив па исповратив на шоља, па во умивалник.. прекрасно чувство, прекрасно! *бљак*

ја не повраќам... дури ни коа пијам... :toe: али ако пикнам два прста до грло да се почешкам малце и да си се олеснам на стомакот.... си ја гушкам шољата и.... :nesum:

море што или кој ми дојде под уста а понекогаш може да сум "in my own shit...:jaj:" и тоа не ретко, ако заспијам мртов пијан...:toe::kesa:

Повраќам коа сум болен или така нешо, или у леген некој или у шоља. А од алкохол неповракам, па не сум го пиел џабе бре !!!

не сум повраќал одамна...ама многу олеснето се осеќам после целиот ритуал тоа морам да признам. Ако ви е гадно...само помислете дека на тој начин барем сте изгубиле некое килце :pos:

ретко повраќам али кога повраќам сум како фонтана...:toe:
најчесто кога сум болна а последниот пат на нова година кога повратив не знам можда 10 пати...не сите и на секаде....знам последните два пати повраќак во вецето и дури тогаш излезе таа жолтеникава киселина...
мразам кога повракам...а кога поврачам најубаво ми е кога некој ме држи за глава....а најубаво е чуството после посведното повраќање...празен стомак! :pos:

Retko,ne se ni sekavam koga,ne pijam za da povrakam posle,sum povrakala koa sum bila bolna,a toa bilo mnooogu odamna taka da bidam bolna(ili pred nekoj mesec ne se sekavam )kako i da e gadno mi dojde od temava:(

За нова година еден мортус пијан излезе од такси, падна долу на асфалтот и си исповрати на фацата, и праеше звуци како ко ќе скокниш клопче в езеро... шом го видев само свртев гла и еднаш само повраќајнца пљукнав, после се созедов

Повраќање. Ах. Темава ми разбуди спомени. Aw, memories. :jaj:

Баш пред месец дена имав стомачен вирус и се убив од повраќање. :( И тоа баш на денот на роденденот на Торчо, ах каква чест значи :pos:

Од алкохол не повраќам често, се случува понекогаш, мада ептен ретко, кога стварно ќе претерам со пиење. :) И тоа само од водка повраќам, научно докажано :), и од црвено вино, ама тоа не пијам.

Каде повраќам... Кога повраќам од болест, во шоља.
Од нешто лошо што сум изела (иако не можам да се сетам да сум повраќала од расипана храна :raz:) во шоља пак.
Ама кога е од алкохол... Не знам зошто, ама во алкохолизирана состојба многу мерак ми се прави да се олеснам некаде “во природа“. “Природа“ може да подразбира и паркинг, тревник, нечиј двор, некој парк, тротоар и слични урбани места, затоа се ставени заградите. Значи на отворено да е. И обавезно да имам друштво, некој што не е лесно гадлив.

Е така. Што убава тема, човек прсти да излиже.

Повраќање бљааааакк !!! Колку се имам измачувано од ова повраќањево иако многу ретко ми се случува. Амаааа коа ќе се случи ма цревата мислам ги истурам, со се желудник гадно и болно ...

Причинители :

Бидејки навечер не јадам, насабајле кога ќе станам од ладното ми се повраќа, и тоа желудочните киселини ама тоа БЕЗ престан - во шоља тоа. Од алхохол повраќам само кога ќе измешам и само кога не сум јадена пред тоа, за локација сегде. Од храна многу ретко, ама само кога сум гладна и после ќе се прејадам. А да и еднаш сум повраќала од гиро во Грција, може ме труеле па затоа, ама прв пат без некоја пирчина да повраќам. А кога сум болна не повраќам :) :toe:

Pa doma koga sum bolen vo solja ili lavabo,a nadvor za nova godina pred zgrada i vo vlez.

Повракам само коа сум дрво пијана,коа ми се поврака повракам кај што се наогам.Па неможам да издржам де,неможам да се стискам.Имам повратено у кревет,имам повракано у када,имам повратено у такси,у влез,на скали,на маса,имам повракано од тераса,и све тоа шо сум повракала се залепило кај баба ми на џам.У шоља,стандард.Никогаш не сум повракала од храна.Обчно коа повракам,ми помага некој да ме држи за чело и за стомак.

povrakam koga sum epteeeeen pijan mi se ima sluceno 5,6 pati taka ubavo da se napijam pa utredenta na infuzija ...:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom