Кога почнавте да се бричите?

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Локација
Гостивар
Мислам дека до сега немало ваква тема :)

На колку години почнавте да се бричите ( отстранувате брадата)?
:)

EEEEE.....кога беше тоа, некаде пред 40 и кусур години,
за точни податоци,незнам како може да се испита тоа (ако треба ајде на испитување)
Само знам Маршалот беше жив,море и се уште се качуваше на туѓи жени.

Во 7-мо одделение, мојата најголема грешка :icon_mrgr: иако ми беше време... Колку можете повеќе одложувајте го бричењето, ептен досадна работа...

Дефинитивно ептен досадна работа но секако мора ... инаку 6то одд :pos: прв пат фатив брич и пена :pos: комедии .... и од тогаш скоро секој ден ... :(

13 години така нешто.....само бркот тогаш.Толку имав потреба....
И тоа меки беа тогаш влакната и без пена со 2-3 потега крај.

Сега цела брада треба у пм.Ептен досадна работа,ептен ме мрзи,а што повеќе ја одложуваш потешка е.
Обично на 3-5 недели се бричам,носам брада (планирам да почнам поредновно).Бричењето најмалку 20-30 минути ми трае,арно што најдобрите и најскапите жилети ги користам.Да користев бикче,со толкава брада што обично ја имам кога се бричам, немаше кожа на лицето да ми остане.
Сега си најдов и машинка.Го олеснува тоа бричењето,ама и тоа е 100 години работа дур да ја скастриш за да се бричи полесно.

Anco,па јас и ти сме биле тука некаде,мада ја почнав да се бричам некоја година после смрта на никогаш непрежалениот другар Тито.6-7 одделение.

Ако ви се верува прво јас нанесувам со четка штотуку зовриена вода(сто степени) на брадата,така ја масирам 7-8 минути,ставам најјака пена(ментол) и употребувам најјаки жилети и тоа максимум 5-6 бричења со еден жилет.Толку оштра брада имам.катастрофа

На 14 години бркот а на 15 брадата, инаку се имам и сам шишано и тоа 2 пати многу интересна работа, главата си ја направив како Првомајска пред избори.

Anco,па јас и ти сме биле тука некаде,мада ја почнав да се бричам некоја година после смрта на никогаш непрежалениот другар Тито.6-7 одделение.

Ако ви се верува прво јас нанесувам со четка штотуку зовриена вода(сто степени) на брадата,така ја масирам 7-8 минути,ставам најјака пена(ментол) и употребувам најјаки жилети и тоа максимум 5-6 бричења со еден жилет.Толку оштра брада имам.катастрофа

Јас пак сакав да отворам тема:со какви ножиња-жилети се бричите.И јас имам проблем со бричење поради „јака“брада. Сегашниве што ги има по тезгиве Супер силвер и остали слични лажи пари, ни еднаш не ме тераат.Па така се уште користам некои од куферот на таткоми,стари Руски или Полски ама имало некад и нашки добри.
За бигчиња и тие не се како порано.Употребувам само со едно ноже.Дајте предлози.

На 14 години значи осмо одделение кога бев - свечено за полуматура! :ROFLMAO:

Аман бе вие уште на 13 год, јас имам 16 години и уште се немам бричено, немам
:D
само малку ми се познаваат брковите.

Sent from my U8180 using Tapatalk 2

Јас пак сакав да отворам тема:со какви ножиња-жилети се бричите.И јас имам проблем со бричење поради „јака“брада. Сегашниве што ги има по тезгиве Супер силвер и остали слични лажи пари, ни еднаш не ме тераат.Па така се уште користам некои од куферот на таткоми,стари Руски или Полски ама имало некад и нашки добри.
За бигчиња и тие не се како порано.Употребувам само со едно ноже.Дајте предлози.
Не мора да отвараш, прашај си тука :)

Ко се брије четник није :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom