Кога би биле милијардер, на што би ги потрошиле парите?

• Креатор на темата Креатор на темата Kika-17
  • Време на започнување Време на започнување
:pipi: Ке ги потрошам за школување:pipi:
Прво набави си мозок, другото само по себе ќе си дојде:smir:

Едит:Ај да си кажам за мене.Јас би инвестирал во повеќе бизниси(колонијали-како тинекс,фабрики,бутици,телевизија,радио,магазини...), исто така 20% од парите ќе ги вложам во локалните спортски тимови.И за неколку години би требало да станам дупла побогат, а потоа ќе основам и хуманитарна организација.

Глупости ебаго:)

дел од парите би ги потрошил на 30-дневен одмор во Дубаи а нешто на фудбал нешто би можело да отиде на хуманитарни цели и на една голема куќа а останатото у банка:pos2:

прво ке си напрам планнннн на шо како ке ги потрошам односно ке одвојам пари
за облека
за патување
за школување
да си отворам мој кафич
кусурот за да станам P.I.M.P...... женски да играт околу мене :):):baeh:
па сепак ке бидам милијардер :):)

Зошто мислам дека сите овие хуманитарци ќе заборават на хуманитарноста штом добијат толку пари? Па и да се најде некој хард кор добротвор, ќе му ја користам организацијата за шверцање терористи. :zlo:

Го купувам Молика хотелот на Пелистер (велеа дека ке се продавал за милион евра), и правам од Пелистер најразвиен центар на Балканот. Кој се качил горе знае дека Орлови Бари, е подобро место за скијање од ВалДизер.

Мислам дека немате претстава колку се миљарда долари.
Луѓе, со толку пари наредни 10 генерации ви се финансиски обезбедени.

Да многу се ....

Ипак ја имам некој план како би ги потрошила барем дел од ниф :
- ке си го обезбедам најјакиот факултет и ке се образувам најдобро секако и со мој вложен труд .
- инвестирам во некое ископување кај ацтеките или инките
- во африка давам за на децата да му се обезбедат основни услови за живот и школување
- заминувам на патување во Непал
- после одам на сите дестинации кој шо ги сакам а богами се и многу
- ке се запишам на курс за пилоти , падобранци и параглајдери
- ке си платам експедиција за на монт еверест.
- ке си купам некоја поскромна куќарка во дивина и ке си ја уредам ја како шо сакам
- ке запишам уше еден факултет .. моден дизајн веројатно ..
- ке си отворам некоја помала конфекција за мој вкус и кеф ...
.......

Ја кога че станам милијардер тогаш ќе му ја мислам :)

Јас со миљијарди долара/еура/динара би ги потрошил на војска да тргнам у поход против гејрчка да си ја вратиме земјата назад.

Да имам една милијарда нешто...а што и да е, многу е, ќе ги потрошам на коли и глупости.

Milijarda????? Prvo ke si se zapisam na magistratura na Yeyl, posle ke si otvoram advokatsko biro, vila vo berovo, stan u Strumica, garsonjera u Skopje, akcii od Philip Moris, ogrooomna kukja vo naselba Bojana vo Sofija, hotel na Antalija.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom