Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

• Креатор на темата Креатор на темата HEKOJ
  • Време на започнување Време на започнување
Нене, не збору за спотнани средбе, него за право другарстфо. Е ск не висење на телефон како некои женчиња сс бесплатни минуте хаха него идење на кафиња, кафане, искачање, афтери и слушање на телефон кратко и јасно по потребу. И не само ја, него и много мои другари. И тој траеше ептен дугачко. И ск кд ке се видимо ке се испоштуемо ептен, лудуемо на некои сфадбе заедно и никад никој сс никога не е направија нешто срамотно хаха.

Де бе, до толко ли ви се прца сфе што е женско?
Врзан поп мирно село, тоа е златно правило....а и не е зорт. Ти поаѓаш од тебе и мислиш дека сите се како тебе, со кодекс, со морален компас. Те знам горе доле и можам да ти кажам дека ти не си правило, ти си исклучок. Луѓето у оној дел од гаусовата крива 95% што е не се за да имаат другари од спротивен пол. Нагонот е оној дел од нашата животинска природа кој не секој може да го контролира....ние реагираме на геометриски форми, не на тоа кој се крие позади тоа у принцип.
Ја не би прцал све што е женско затоа што имам нешто што е мое ама исто така и нема што да се дружам ја со други жени освен мојата и да споделувам било што. Ако сме доследни до тоа што сме си го ветиле да останеме така, затоа што прва најважна работа е лојалноста и ако си на некоја жена лојален нема што да бараш друштво у други жени.

Нагонот е оној дел од нашата животинска природа кој не секој може да го контролира....
Може. Човекот може да ги контролира нагоните и тоа е она што го разликува од животните. Плус тоа, човекот има свесност, разум и способност да размисли пред да постапи и да избере што е правилно, а што не. Така што, човек со карактер, морални вредности и самоконтрола не функционира врз основа на примитивни импулси. Некогаш станува збор и за интегритетот на личноста. Самопочит.

Збориме за трета смена на работа, не збориме за муабетење трета смена по кафулиња.

Нема што јас да дозволувам. Возрасен човек си е, знае како треба да се понаша во склад со достоинството. Сега за сега имам доверба, и знам дека си ги носи одлуките правилно и одговорно. Немам проблем.
Oti eden test ne mu napravis na tie tvoi drugari, da vidis na so si. Kao ete podnapiena ili razocarana ili ednostavno pocni malce da gi gibas pootvoreno, kako da se teras, ko vreme za parenje da ti e, znaes de na so mislam :sneaky: .
Ti garantiram deka site porano ili pokasno ke te nanizat ko tutun, pokonkretno vo prviot moment koga ke sfatat deka ne pravis majtap, seriozna si vo namerite.

Добро мојот bff е геј да, но имам и други другари кои не се геј. Океј си функционираме. Женети си се, никому ништо. И со жените си живеам. Сеа нормално дека дружбите не ни се како порано кога немавме свои фамилии и немавме толку работни обврски, ама сеуште си се дружиме, си се поштуваме и сл.
Абе групни собиранки и поштување е едно а друго е да ти е некој близок другар. У принцип ако жена некого го стави у френд зона он е релативно безопасен ама како поминува времето и атрактивноста на жената опаѓа така и опасноста да проба дунда тој е голема....а ако му се створи шанса ќе проба и те како. Ај стави се у ситуација на твојот партнер како он би гледал на све ова.

Oti eden test ne mu napravis na tie tvoi drugari, da vidis na so si. Kao ete podnapiena ili razocarana ili ednostavno pocni malce da gi gibas pootvoreno, kako da se teras, ko vreme za parenje da ti e, znaes de na so mislam :sneaky: .
Ti garantiram deka site porano ili pokasno ke te nanizat ko tutun, pokonkretno vo prviot moment koga ke sfatat deka ne pravis majtap, seriozna si vo namerite.
Не правам јас тестови на моите другари затоа што не сум заинтересирана да живеам во свет во кој што секој ти е потенцијален љубовник, а исто и они. Сме израснале заедно од пелени, се знаеме убаво какви сме.

Леле, кога ве читам вака, сериозно се прашвам дали имате некакви граници, минимални барем.
Абе групни собиранки и поштување е едно а друго е да ти е некој близок другар. У принцип ако жена некого го стави у френд зона он е релативно безопасен ама како поминува времето и атрактивноста на жената опаѓа така и опасноста да проба дунда тој е голема....а ако му се створи шанса ќе проба и те како. Ај стави се у ситуација на твојот партнер како он би гледал на све ова.
Па блиски другари ми се чоек. Можам да им се јавам телефонски во секое време да им побарам услуга. Границите ни се јасно поставени на сите. Ако имаш здрав однос не ти закана секој што ќе се појави околу партнерот.

Може. Човекот може да ги контролира нагоните и тоа е она што го разликува од животните. Плус тоа, човекот има свесност, разум и способност да размисли пред да постапи и да избере што е правилно, а што не. Така што, човек со карактер, морални вредности и самоконтрола не функционира врз основа на примитивни импулси. Некогаш станува збор и за интегритетот на личноста. Самопочит.
Да, ама има и една друга вистина кај човекот....лицемерноста и способноста да ја искривува реалноста за да се прилагоди на неговота идеална слика за сам себе. Луѓе убиваат други луѓе и наоѓаат оправдание за тоа. Она што го прави човекот суштество над се друго е самосвеста и спознанието за својата природа. А верувај ми, од моето досегашно искуство многу, многу ретко има некој што е доследен на сам себе.

Да, ама има и една друга вистина кај човекот....лицемерноста и способноста да ја искривува реалноста за да се прилагоди на неговота идеална слика за сам себе. Луѓе убиваат други луѓе и наоѓаат оправдание за тоа. Она што го прави човекот суштество над се друго е самосвеста и спознанието за својата природа. А верувај ми, од моето досегашно искуство многу, многу ретко има некој што е доследен на сам себе.
Личното искуство не може да биде универзално правило за сите. И јас имам лоши искуства па не се сите мажи идиоти неизживеани.

Последно уредено:
Не правам јас тестови на моите другари затоа што не сум заинтересирана да живеам во свет во кој што секој ти е потенцијален љубовник, а исто и они. Сме израснале заедно од пелени, се знаеме убаво какви сме.

Леле, кога ве читам вака, сериозно се прашвам дали имате некакви граници, минимални барем
TI si znaes, golema si. Ova tvoeto idi kako da trgnuvam na pat, ama ne provervam rezervnata dali e istusena ili dali voopsto imam alat da ja izvadam tuku si ziveam vo svet kade nikogas ne ti pritrebala rezervna guma pa so ke provervas za djabe.
Vidi i jas teoretski sum za vodete ljubov a ne vojni parolata i ne sum zainteresiran da ziveam vo svet kade ima vojni no sepak toa ne ja menuva realnosta deka ziveeme vo svet kade nekade na planetata sekogas ima nekoja vojna, konflikt, nasilstvo itn itn itn.
P.s imame be,ocigledno imas i ti, uste da otkries dali i drugarite tvoi gi delat istite moralni vrednosti kako i ti :cautious:

Личното искуство не може да биде универзално правило за сите. И јас имам лоши искуства па не се сите мажи идиоти неизживеани.
Ја зборам за луѓето општо, нема врска пол....у принцип луѓето си ја тераат водата накај нивната воденица. Е сега, у разни ситуации луѓето различно реагираат, затоа е тука и минатото битно кај луѓето и колку се лакоми. Затоа од предострожност, врзан поп кога е селото е мирно.

Najgolem red flag mi e koga ke slusnam devojka kako zbori na kumanovski..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom