Кое е твоето контроверзно мислење? (Читај воведно мислење)

Стрејтоте треба повеќе време да поминуваат со жените за да не трујат многу.

Јас не верувам дека во секој маж има латентен педер. Има скроз стрејт гајс. На кој што им се гади од помислата да се со маж и ова е нормално и океј за мене - се додека не го малтретираат некој.
Еднаш бевме со Хрватот да ги посети некој доктурици, колешки негови - во стрејт локал. Колку непријатна атмосфера имаше таму. Мажи кој толку агресивно им се пуштаат на женските, дури ко со гнев и омраза. Само му се испулив и му реков фала Богу, што сме геј. Ми врати, истото ми прелета низ мислите. Брзо си заминавме од таму. Ми падна жал за женските таму.
Сакаш да го заборавиш, а секој втор збор ти е Хрватот. Така не се забораваат мажи!

Сакаш да го заборавиш, а секој втор збор ти е Хрватот. Така не се забораваат мажи!

Не е до мажи или жени, туку старата љубов не се заборава :D

Хм..

1. Би ги забранил со декрет сите ама баш сите политички партии во моментов што функционираат на територијата на Македонија.

2. Би донесол Закон, да не смее да биде член на партија а камоли да биде каква било власт некој што досега бил член на било која партија во Македонија, а особено ако практицирал власт на било кој начин, дали од Претседател на управен одбор на месен комитет во Свирипичино, до премиер на Влада.

3. Би забранил да се користи името ВМРО во било кој контекст со политичка партија. Би го вметнал во преамбула на Устав како сјајна ѕвезда во Македонското народно ослободителна дејност, и пркос за слобода.... Доста беше валкање на името од ојлевци дојлевци, доста беше секој предатор за крадење на државни пари да го користи името за кое умреле Јане Сандански и Гоце Делчев....

4. Секој што ќе посака може да основа политичка партија, ама претходно да му се испита дали и во основно украл чунга лунга од продавница, и ако украл, да му се забрани да биде основач на партија.

5. Би донесол закон за било каква кражба, да се сечат раце среде плоштад....

Само така ќе не биди.....

Хм..

1. Би ги забранил со декрет сите ама баш сите политички партии во моментов што функционираат на територијата на Македонија.

2. Би донесол Закон, да не смее да биде член на партија а камоли да биде каква било власт некој што досега бил член на било која партија во Македонија, а особено ако практицирал власт на било кој начин, дали од Претседател на управен одбор на месен комитет во Свирипичино, до премиер на Влада.

3. Би забранил да се користи името ВМРО во било кој контекст со политичка партија. Би го вметнал во преамбула на Устав како сјајна ѕвезда во Македонското народно ослободителна дејност, и пркос за слобода.... Доста беше валкање на името од ојлевци дојлевци, доста беше секој предатор за крадење на државни пари да го користи името за кое умреле Јане Сандански и Гоце Делчев....

4. Секој што ќе посака може да основа политичка партија, ама претходно да му се испита дали и во основно украл чунга лунга од продавница, и ако украл, да му се забрани да биде основач на партија.

5. Би донесол закон за било каква кражба, да се сечат раце среде плоштад....

Само така ќе не биди.....
Ај сега прочитај прв пост и не биди како оние "само да прашам нешто".

9 страници од луѓе што не прочитале. Wot не тагна никој после неговото мислење.

Плус, идејата ти е добра, ама треба да е подфорум, и да се затвора темата после мислењето и да се стави на гласање.

Ок избрзав, прочитав наслов вашето контроверзно мислење, и напишав. Ете @Zlatikevichius нека го избрише мислењето, не можам јас има поминато време.

9 страници од луѓе што не прочитале. Wot не тагна никој после неговото мислење.

Плус, идејата ти е добра, ама треба да е подфорум, и да се затвора темата после мислењето и да се стави на гласање.
@wot ќе тагне денес, вчера ги остави да се доискажат. @Zlatikevichius ќе го измени насловот за новите членови да го видат првиот пост. Новиот тагнат член ќе постави едно мислење за да може да се направи анкета.

Се организираме полека, ќе не биде :)

@Io Sono Interista би предложил и во насловот да се додаде темата или кој ја пласира, евентуално да има и фиксни дати да знаат луѓето дека секој Понеделник е ново дете, на пример, како филмскиот клуб. И би го разјаснил правилото за номинација, до кога има некој време да даде мислење или одбие. Оти нели, судејќи по претходните постови, луѓето обожаваат да кажуваат како треба нешто правилно да се изведе кога не треба самите тоа да го направат, па јас само пробувам сега да се вклопам назад во општеството. :icon_lol:

Го номинирам @Sussaro за следен. После првово шитшоу, те молам освои ги повторно форумските машки срца како што знаеш само ти најдобро.
So, whats your take?

Загадува. Ама не е главниот фактор како што се прикажува во јавноста, тоа сакам да кажам.
Vrz baza na sto go temelis ova? Ima nekolku studii napraeni od stranski konsultantski firmi, kade okulu 50,60% od udelot od greenjeto na domovite i javni ustanovi. Ubedlivo najgolem del od zagaduvanjeto na PM10 ( toa sto se meri i se dzafka u javnost) e od toa.

@Io Sono Interista би предложил и во насловот да се додаде темата или кој ја пласира, евентуално да има и фиксни дати да знаат луѓето дека секој Понеделник е ново дете, на пример, како филмскиот клуб. И би го разјаснил правилото за номинација, до кога има некој време да даде мислење или одбие.
Само Злате може да менува наслов и да додаде нешто во првиот пост ако треба. Би дал 24 часа тагнатиот член да се изјасни, за да не чекаме премногу, па ако не се изјасни да присилиме некој друг. :D Уште подобро ако следниот член, во случајов @Sussaro ако прифати да се објаснува со нас овде, да одбере наследник и да го извести по ПП однапред, за да имаме брзо примопредавање на штафетата.

Ај прочитај уште еднаш што напиша. Сезонска непогода? Не, елементарна непогода е ова со загадувањето и не може никако да споредиш летно време и жештини предизвикани од сонцето со зимно време и канцероген воздух предизвикан од фабриките и горење на разни гомна.

Мене не ме интересират споредбите со Њу Делхи, Пекинг и останати загадени градови, повеќе ме интересираат споредбите со Базел, Осло, Ставангер, Хелсинки, Вастерас и да не набројувам натака. Пред да ме направите ментален, знам дека сме светлосни години далеку од овие градови, ама побогу зошто секогаш со најлошото се споредуваме? Зашто да не се стремиме кон подобро? Која е поентата, да избиеме пред Пекинг по загаденост и да речеме еј браво пред 15 милионски град сме, успеавме во животот.

За едно си во право, а тоа е дека како народ не реагираме на ова, основно човеково право е дишење чист воздух, а некој и тоа не ни го дозволува. Еден куп штетни договори со странски фирми кои го извезуваат отпадот кај нас и потоа го гориме, а сите ние го дишеме тоа. Треба да излезе народот и да ги напика политичариве во контејнери сите од прв до последен, друг спас нема.

И да, ова со дрвава ќе го спомнам, јас откако знам за себе исто така знам и дека човекот 2000 години се грее на дрва, од камено доба до сега и како може баш у денешно време греењето на дрва да е најголем загадувач, а не УСЈЕ, Железара, циганите што горат кабли, пластики, гуми и остали срања, луѓето што се греат палејќи ролетни, лакирани подови и таков вид на отпад?

Мислењето за спортот не ти го коментирам, треба кривично да одговараш за истото.
Mn e prost odgovorot, pred 2000 godini ne ziveele milion lugje vo 15 KM kvadratni povrsina, do skoro kukjite se greea so kjumbe vo edna soba i jambolii. Sea sekoja kukja ima sistem na greenje koj jade 10 pati povekje drva nego prethodno, a brojot na lugje na povrsina e mnogu kratno zgolemen. Nemoj da mislis deka nekoj merel AirCare togas, gleale da preziveat.

Glaven problem so vozduhot e so najvekje galamat lugje so vrska nemaat okulu tematikata. Nema magicno stapce za da se resi, i apsolutno sekoe resenie udira po dzebot na nekoja grupa grajani.
Zabranis greenje na drva - kako kje se great posle, kolku kosta alternativata?
Go zatvoris Usje, edna od podobrite firmi kaj nas, kade kje gi vrabotis tie lugje i kako kje gi zamenis tie prilivi od danok vo budzetot?
Zabranis stari koli radi eko standardi, gi targetiras siromasnite automatski. Koj ima pari ne bi vozel stara kola neli?

I taka toa ti e krug kade sekoj e kriv, i mora poleka da gi krevas standardite za da imaat vreme lugjeto da se prisposobat. Ili da imas nafta i 10 milijardi i da go resis u 2-3 godini.

Mn e prost odgovorot, pred 2000 godini ne ziveele milion lugje vo 15 KM kvadratni povrsina, do skoro kukjite se greea so kjumbe vo edna soba i jambolii. Sea sekoja kukja ima sistem na greenje koj jade 10 pati povekje drva nego prethodno, a brojot na lugje na povrsina e mnogu kratno zgolemen. Nemoj da mislis deka nekoj merel AirCare togas, gleale da preziveat.

Glaven problem so vozduhot e so najvekje galamat lugje so vrska nemaat okulu tematikata. Nema magicno stapce za da se resi, i apsolutno sekoe resenie udira po dzebot na nekoja grupa grajani.
Zabranis greenje na drva - kako kje se great posle, kolku kosta alternativata?
Go zatvoris Usje, edna od podobrite firmi kaj nas, kade kje gi vrabotis tie lugje i kako kje gi zamenis tie prilivi od danok vo budzetot?
Zabranis stari koli radi eko standardi, gi targetiras siromasnite automatski. Koj ima pari ne bi vozel stara kola neli?

I taka toa ti e krug kade sekoj e kriv, i mora poleka da gi krevas standardite za da imaat vreme lugjeto da se prisposobat. Ili da imas nafta i 10 milijardi i da go resis u 2-3 godini.
Ако намести државата гасификација, пак задолжувања, децата наши ќе треба да го плаќаат, итн :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ако намести државата гасификација, пак задолжувања, децата наши ќе треба да го плаќаат, итн :icon_lol:
Gasifikacija e use eden primer na toa so go zboram, 30 godini se vrti vo javnost od lugje so nemaat pojma od tematikata. Ne znaat deka mreza ima do Skopje, i deka indirektno mozes da se grees na toa bidejki centralnoto parno koristi priroden gas. Pritoa drzavata go subvencionira istoto zaso nikoj ne bi plakjal po realnata berzanska cena ( x3 edno vreme) i kje se izgasat i kje gorat kjumbe vo stan ako dojde do toa.

Trendovite vo svetot momentalno e energetska efikasnost na objekti. Nema poenta da frlas pari na greenje ako kukjata ti e hotel promaja. Greenjeto e sekundarno i tuka najaktuelni se pumpi ili inverter klimi, bidejki imaat nad 3 koeficient na prenost energija/toplina.

Gasifikacija e use eden primer na toa so go zboram, 30 godini se vrti vo javnost od lugje so nemaat pojma od tematikata. Ne znaat deka mreza ima do Skopje, i deka indirektno mozes da se grees na toa bidejki centralnoto parno koristi priroden gas. Pritoa drzavata go subvencionira istoto zaso nikoj ne bi plakjal po realnata berzanska cena ( x3 edno vreme) i kje se izgasat i kje gorat kjumbe vo stan ako dojde do toa.

Trendovite vo svetot momentalno e energetska efikasnost na objekti. Nema poenta da frlas pari na greenje ako kukjata ti e hotel promaja. Greenjeto e sekundarno i tuka najaktuelni se pumpi ili inverter klimi, bidejki imaat nad 3 koeficient na prenost energija/toplina.
Знам дека има Скопје, ама во другите градови слабо.

Знам дека има Скопје, ама во другите градови слабо.
I da ima, veruvaj nema da se koristi poradi cenata.
Vrvot na muabetot so gasot e drugar moj, se izgasi od centralno parno ( koe koristi gas i e subvencionirano) i galami za zagaduvanjeto, so istiot argument - zasto nemalo gasovod?

Pritoa istiot se gree od komsiite zasto nekoj na vlast dozvolil takva glupost, da izgasis od centralno individualen stan vo kolektivno domuvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom