Кое е твоето контроверзно мислење? (Читај воведно мислење)

...питај га кумановац са двоје деце, жена такоџе кумановка, како то се преселиле у Скопје у стан и како то 4 душе да покривају и храну и станарину нели купили су стан како враќају кредит ?
Ако крадат поинаку нема:toe:

...питај га кумановац са двоје деце, жена такоџе кумановка, како то се преселиле у Скопје у стан и како то 4 душе да покривају и храну и станарину нели купили су стан како враќају кредит ?
Бијонс, абе те молам, значи искрено те молам, потруди се некогаш да се воздржиш од глупостите. Некогаш човек стварно пробува да биде фин и коректен со тебе, ама со вакви глупости, одбивност правиш. Кој ти е овој Зоран Заев дијалект жити се?

Башка, ја терате у погрешен правец темата, поентата на парва нема врска со паразити што живеат со мама и тато на 35.

bwamhjyigaasm8y.png
Баш! :pos: Сакав да и реплицирам, ама штом го видов ова твоево, викам - и милион зборови нема да го опишат поубаво. Ме цитира мене, а го оспорува мислењето на парва. Буквално во стил: одиш во аптека и ја прашуваш продавачката дали има бурек со месо, таа ти вика не, ама има тетратка со коцки, а ти и викаш - нема врска, со точакот сум. :pos:

Ајде бе душичко кажи ми што можеш да створиш на 30 години.
Дали ке успееш да се вработиш?
Дали платата ке ти стига за јадење и трошоци за струја, вода, телефон, идр?
Точак неможеш да купиш а камоли стан, кириите скапи, што?
Еве „душичко“, јас ќе ти кажам: од 18 живеам сам, а на 22 се вработив. На 28 веќе имав своја сопствена куќа во која и ден денес живеам. ;)

Баш! :pos: Сакав да и реплицирам, ама штом го видов ова твоево, викам - и милион зборови нема да го опишат поубаво. Ме цитира мене, а го оспорува мислењето на парва. Буквално во стил: одиш во аптека и ја прашуваш продавачката дали има бурек со месо, таа ти вика не, ама има тетратка со коцки, а ти и викаш - нема врска, со точакот сум. :pos:

Еве „душичко“, јас ќе ти кажам: од 18 живеам сам, а на 22 се вработив. На 28 веќе имав своја сопствена куќа во која и ден денес живеам. ;)
Браво бе, алал нека ти е.
За 6 години успеа да имаш сопствена куќа!!!
Баш ме занима што работиш...да не дилаш дрога или 7 ца на лото доби?

Бијонс, абе те молам, значи искрено те молам, потруди се некогаш да се воздржиш од глупостите. Некогаш човек стварно пробува да биде фин и коректен со тебе, ама со вакви глупости, одбивност правиш. Кој ти е овој Зоран Заев дијалект жити се?

Башка, ја терате у погрешен правец темата, поентата на парва нема врска со паразити што живеат со мама и тато на 35.
...па дијалект некаде измеѓу, како не ти пречат неговите пишани неразбирливи заебанции, зарем таков е кумановскиот дијалект или нему му е оправдано здраФ нездараФ ?

....поставив индиректно прашање преку топлата, како успеал дотичниот на контраверзното мислење, без помош од постарите што му пречат, па ги праќа подалеку, да има стан во Скопје, а двајцата од Куманово со обврски до гуша со две деца, барем така се изјаснил, тешко е да одговори, веќе кога ме спомнува со лошо во секој втор пост, што не го молиш него тоа да не го прави или полесно е кон мене како женско? ааа?

Ајде да се вратиме на темата - кој што успеал и како успеал да направи и со чија помош не е тема на разговор.

Работу од 18 године, не живу сс мои од негде 25-6 кд сам имаја. Пресели се у Скопје заради 10к плус плату за исту работу.
Не живу под кирију.
Да, за стан ни помогнасфа мои и на жену ми родители.
Еве океј си е сфе, ск иам боље работу, тмнка смо ситуирани.
И не реду робу у Кам или Григос хаха.
Не врааќмо кредит.
Слику од мене имаш, друго нешто интересира ли те.

И жити полиглотска интелигенција, сто пут сам ти кажаја, не пробуј да збориш куманофски.
Туѓ срам до јаја.

И да, ако ти значи нешто, скопјанка е жена ми.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Мислам дека ја исцрпевме дискусијата и за второто глупаво мислење во темава. :pos: Ако има некој нешто да додаде на темата, повелете, ако не, да одиме со мислењето на @Sussaro .

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Мислам дека ја исцрпевме дискусијата и за второто глупаво мислење во темава. :pos: Ако има некој нешто да додаде на темата, повелете, ако не, да одиме со мислењето на @Sussaro .
Kontraverzno voopsto ne znaci deka e glupavo.
I sto ocekuvavte, kakva diskusija ke se vodi ?

Нема ништо потажно од живеење со твоите на 30 и кусур години.

Нема поголем мерач за лузерство, у 30 години живот ништо да неможеш да створиш сам.

Зборам за закључени у стан од 50 квадрати у урбан ајродром со мама и тато, незборам за женети што делат спрат од куќа со мајка татко, друго е тоа.

Ама да седиш у детска соба на 30 години, да чекаш твоите да искочат да можеш да прднеш, да го издркаш на раат.... срамота со еден збор.
Да де да срамота е, дека во државава вријат можности. 500 просечна евра плата 2000 квадрат, срамота било да немаш стан до 30, уживај. Дали 5% од луѓево на кои покрај способностите им се наредиле и некои коцки можат сами да си го дозволат без помош од нивните. Многу бетер се овие што му купиле мама и тато стан и сега се курчи на овие што седат со нивните.

Да де да срамота е, дека во државава вријат можности. 500 просечна евра плата 2000 квадрат, срамота било да немаш стан до 30, уживај. Дали 5% од луѓево на кои покрај способностите им се наредиле и некои коцки можат сами да си го дозволат без помош од нивните. Многу бетер се овие што му купиле мама и тато стан и сега се курчи на овие што седат со нивните.
Како на пример @парва на кого родителите му помогнале да се осамостои и сега продава пуфки а старите ке ги брка на планина за волци да ги изедат оти нему не му требаат повеќе.

Како на пример @парва на кого родителите му помогнале да се осамостои и сега продава пуфки а старите ке ги брка на планина за волци да ги изедат оти нему не му требаат повеќе.
Е сеа ме уби, готово.
Мењам ник и ке пишувам литературно.

Замисли да имаш 137 IQ и да чекаш пари од мама и тато, и да кажуваш дека имаш свој дом :свиркам:
И плус да солиш памет и да ги викаш људи клошари зшто се осомостоиле на било какф начин и не чекаф нову годину за да едеф руску, кифчичке и печеницу купени од маму и тату.
Маестрално нели.

Тој е бија некој цицибан кфиз за ајкју.
Кец напред е само да ги окуражи дека су интелигентни.

Лолобриџида и Вруќа.
Поздраф Нездраф сс песму за вас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom