Дали кога ќе стекнеш право да земеш државјанство во државата во која се исели би се откажал од бугарското?Skoro pred nekoja godina...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали кога ќе стекнеш право да земеш државјанство во државата во која се исели би се откажал од бугарското?Skoro pred nekoja godina...
Si pomeshal machki i kvachki!Евреите славно имаат свои предавници. Да не беше така немаше да останат без земја и 2000 години да живеат во Европа.
Шипојте со колат меѓу себе во крими кланој во Англија за превласт.
Gospogo, patrioti se luge koi imat finansiska korist od drzavata. Jas nemam nikakva korist samo plakam danoci i ne sum videl nikakvi javni dobra kako me dolikiva, a sekade tiie sto se vo medot se prvi vo crkvata djamijata, ja branat drzavata so statusi a na bojno pole nema da izleze nikoj pat. Makedonija e zemja kade 70% se zanimava so politikai sekoj razhovor se temeli okolu toa. Nie sme najgolemi predavnici pomegu samite sebe pa ti veruvas deka nekoj e patriot, nema covek sto ne bil vo medot pa go zabolel vo momentot za drzavnite interesi.Од каде сега па ова дека јас не одам на работа и земам 60 000?
Никој не ја негира сиромаштијата, непотизмот и неправдите кои што владеат во државава, ама не може бе егзистенцијата да се користи како изговор за се. Ако Македонија банкротира, многу ќе заминат. Ама има разлика меѓу тие што ќе заминат со крената глава и тие што заминале само заради тоа што прифатиле да бидат нешто што не се.
Za da zemi vo Avstrija drzhavjanstvvo treba i makedonskoto da go odkazhi.Дали кога ќе стекнеш право да земеш државјанство во државата во која се исели би се откажал од бугарското?
Пошто првите ја изгубија државата, а вторите вака или онака беа притиснати и гледани како под-човек за време на Југославија.Si pomeshal machki i kvachki!
Nikoj ne reche deka pomedjusebe ne se kolat.
Toa go ima sekade. Zboruvam za toa deka si ja sakaat drzhavata i koga e taa vo prashanje site se zaedno.
Точно! Плус, како што веќе напишав, јас сметам дека не мора во целост да си поборник на изнесеното мислење и да го поддржуваш, можеш и да го преувеличиш за да биде поконтроверзно, да се buthurt-нат повеќе и да има пожестока дискусија на темава.Како што веќе потенцирав и јас ова го приметив, меѓутоа, нигде не сме се договориле да биде реалистично и практично изводливо изнесеното (контроверзно) мислење.

I?Пошто првите ја изгубија државата, а вторите вака или онака беа притиснати и гледани како под-човек за време на Југославија.
Ова е друга тема, ама јас мислам спротивно од вас. Ако некој некогаш ја начне, ќе образложам.cekaj de ushte nekoe kratko vreme! Pa ce te podsetam samo da dobija Albanija zvezdichka na EU znameto
ги боли курац муслиманите за твојот каурски идентитет, дали ти е ист со едни каури, или со другиЗнамето на Голема Албанија, заканите и провокациите се проблем и треба да се санкционираат. Ама пак тоа не го менува фактот дека Албанија и Косово немаат политика која вели дека Макдонците не постојат, дека јазикот им е дијалект, а историјата фалсификат.
Примерите што си ги пишал само кажуваат дека притисокот отсекогаш постоел, ама денес збориме за 21 ви век, за свесни одлуки, а не за опстанок под империја.
Може да се осудува албанскиот екстремизам, ама не може да се оправдува прифаќање на негирање на сопствениот идентитет со “ама има и полошо”.
Ова е уште поголем проблем. Твоите предци што се бореа за да ја одбранат Крушевската република знаеа многу добро дека тоа нема да трае, дека се немоќни да спречат организирана војска но тоа го правеле свесно, се жртвувале за да инспирираат, разгорат жар, приказната за нивнатра жртва и ден денес ја пренесуваме на младите поколенија дека е највисок степен на хероизам.Така што, јас тука се оградувам од таа тема и не, не сметам дека треба да се повлечам од морални причини затоа што таа тема не е во мој дофат. Јас и да ја избришам, темата ќе биде вратена а јас отстранет од позицијата.
Da druga tema ama @Aceso proba so niv da si gi pravda mislite. Zaboravajchi koj se pravite krvvniciОва е друга тема, ама јас мислам спротивно од вас. Ако некој некогаш ја начне, ќе образложам.
Па не знам каде е, не ми се сони. Го прашав, не ми одговори.Za da zemi vo Avstrija drzhavjanstvvo treba i makedonskoto da go odkazhi.
Nema tamu dvojno drzhavjanstvo osven za Germanci koi se vo brak so austriski drzhavjani.
Демагогии!Ова е уште поголем проблем. Твоите предци што се бореа за да ја одбранат Крушевската република знаеа многу добро дека тоа нема да трае, дека се немоќни да спречат организирана војска но тоа го правеле свесно, се жртвувале за да инспирираат, разгорат жар, приказната за нивнатра жртва и ден денес ја пренесуваме на младите поколенија дека е највисок степен на хероизам.
Така и ти Злате, избриши ја темата, направи жртва која ќе инспирира и други да се дрзнат и место празни зборови се дигнат и донесат промена. Твојата позиција за која патем не си ни платен, е мала цена за иднината на Македонија.
Бити ти промената која сакаш да ја видиш.
Ete jas ti kazhav a i covekot ima barem 100 pati pishano deka raboti vo Salzburg vo Kladilnica.Па не знам каде е, не ми се сони. Го прашав, не ми одговори.