Тогаш не си пробал други вина.
Jas kolku vrsti na vina imam probano

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш не си пробал други вина.
Jas kolku vrsti na vina imam probanocovek zboram za Aleksandrijata od Tikves koe e polu suvo vino duri se oseka onoj smek na samiot jazik koga ke go doblizis a za mirisot da ne praime muabet
![]()
најпрво пробајте Траминец па вратете се на темава![]()
@Avenger99 на Тиквеш е!
и нема да се убедувам за мене е најдобро, особрно откако ке голтнеш вкусот што следува е незаменлив![]()
си кажав јас за себе, имам пиено повеќе видови на вина од кои Траминецот најубав ми е за пиење, не ме мршти абе ептен ми легнуваНема што да се убедуваме,ако ти мислиш дека тоа за тебе е најдобро,тогаш најдобро е.Професорот што ми предава винарство вика со таквите луге нема расправање,они си имаат зацртано дека тоа вино е најдобро и готово,и најубавото на свет да им го дадеш ќе речат:абе добро е,ама од ова не е подобро..Немој да ме разбереш погрешно,траминецот не е лош..
А тоа откако ќе го голтнеш вкусот што следува се вика Послевкус(Aftertaste),тоа е сезнација која се добива после елиминирање на производот(виното) од устата(2-3 секунди),особено ги краси мускатните вина и Совињонот бидејќи носи хербална нота(мирис на зелено).
си кажав јас за себе, имам пиено повеќе видови на вина од кои Траминецот најубав ми е за пиење, не ме мршти абе ептен ми легнува
тнкс за болдот
Тиквеш, Камник или Бовин. Неможам конкретно да издвојам и речам е ова е најдобро, али за овие гореспоменативе се најдобри кај нас, квалитет висок, палета на производи одлична, но и поскапи цени.Off topic
Koe e najdobro makedonsko vino ?
Јас го обожавам Кабернето на Попова Кула. Не е се до ценатаТиквеш, Камник или Бовин. Неможам конкретно да издвојам и речам е ова е најдобро, али за овие гореспоменативе се најдобри кај нас, квалитет висок, палета на производи одлична, но и поскапи цени.