Коцкање или дрога - кое е полошо?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Коцката според мене е за нијанса поопасна од дрогата.
Дрогираш се до одредено време,трошеш расипуваш им одземаш на оние на кои треба да им оставиш,еден ден умираш од неа и толку тие продолжуваат.
Коцкање се коцкаш нон-стоп коцкаш се што имаш,позајмуваш ги вовлекуваш сите околу тебе во тој синџир да мораат да ти ги враќаат догловите,еден ден се бесиш...
Тоа е исти машки полов орган се и двете кога ќе ги претераш.

Mnogu glupo prasanje i glupa tema, kako baba mi da ja postavila . Definiraj kocka prvo i definiraj droga .

Mnogu glupo prasanje i glupa tema, kako baba mi da ja postavila . Definiraj kocka prvo i definiraj droga .

Не е глупава темата, супер си е, само да се расчисти за тоа дека коцката според многу е поопасна дури и од дрогата, без разлика што навидум изгледа дека е далеку понеопасна.

na vakvo opsto prasanje moze da se razgovara do utre i pak da ne se dojde do zaklucok....iskreno da imas dobra plata i da si odelis 50 evra mesecno za rulet za zabava e odlicno.....droga teska vo nikoj slucaj ne e odlicno...

ali poso e premnogu opsta temata i koga ke gi zememe i dvata poroka vo ekstremnosti,znaci lugje so nemaat karakter obicno zaglavuvaat na vakvi sranja i retko koj iskocil ziv a i tie sto iskocile dzabe....taka da vaka opsto od sekoj porok se umira i sve e loso prekumereno....

nema potreba od diskusija poveke...

i da spomnam samo poso gleam site zborat kako toa kockata bila poopasna poso so tebe i familijata idela bla bla....a demek ako ne se navleces na droga i ne pocnes da kriziras, malku slucaji nema kako bukvalno imaat izgrizeno lugje do smrt...brcano deca za droga i slicno....

Најлоша е комбинацијата cе двете истовремено, то јест да се коцкаш дрогиран. Значи ко ќе се коцкаш - остај ја дрогата, пијуцкај си некоје виски и толку, а ко ќе се дрогираш - батали коцка (освен за ситни пари на пример некоја партија бељот со другарот наркоман)

Лоши се и двете работи но дрогирањето е полошо од коцкањето...

Од дрогата умира само тој што се дрогира,а од коцката “умира“ цела фамилија:sick:

Коцката без дрога не се врти... а дрогата без коцка е контрапродуктивна а и не е филм....:D Едно без друго не иде...

Мислам дека коцката е полоша, а јас не сакам од ниту едното да станам зависна. Додека е се под контрола добро е...:)
Обожавам коцкање.

Јас не знам како може да кажете за ствариве дека се лоши.
Мора да не сте пробале чим имате вакви предрасуди :icon_mrgr:

Коцка е коцка, дрога е дрога. Се си има граници според мене, спортска не пеевче да уплаќаш и да си пафкаш травичка одвреме навреме не е лошо. :)

Неблагодарно прашање во најмала рака.
Двете(женски род, само мала антифеминистичка конотација) имаат сосема различен пристап.

Двете создаваат психофизичка зависност само што кај дрогата психичкиот дел зависи од физичкиот а кај коцката е обратно на еден поперверзен начин.

Дрогата (ова треба да се дефинира, но ќе претпоставам дека зборуваме за најтешките) ти го уништува животот и секојдневието со твојата согласност. Перверзното е дека умот ти е тотално благодарен и медитирачки настроен додека си под дејство, чие што чуство постепено добива и физичка потреба. Свесен си дека не е ништо друго освен "high" но не можеш да се тргнеш затоа што е јебано толку добро.

Коцката е сјебана затоа што мислиш дека правиш нешто корисно. Секој ден и секој пат е...еве сега ќе добијам и готово ги решавам сите проблеми и не се коцкам повеќе. Дрогерашите барем не се залажуваат, но коцкарите живеат во една сосема алтернативна реалност која не познава граници.

И коцкарите и наркоманите се уствари зависни од допамин, хемикалија која се испушта во големи количини и им предизвикува задоволство а можеби се лажам. Така да двете се подеднакво лоши затоа што основата му е заедничка. Исто така и кај едните и кај другите фамилијата е засегната и опфатена можеби на различен начин ама тоа се само нијанси...

Ако одиме во крајности двете се исто зло, ако знаеш кога е доста двете можат да бидат од корист, истото го мислам и за алкохолот и цигарите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom