Koгa e водење љубов/сeкс.. И кoгa сe преминува во силување?

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Acid напиша:
Ти Бондече, колку години имаш? Очигледно не знаеш на што се се способни жените и колку всушност се посилни од мажите... Освен што се поубав пол, одамна се знае дека се и посилен пол.
За волја на вистината, така е.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Се извинувам, ако еден од партнерите продолжи.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Sandra напиша:
Vie ne ste normalni .. si imaf drugarka.. ona vikashe ne .. pred sex.. na sred sex.. vikashe ne na glas vo srce i vo dusha .. toj si prodolzi .. dechkoto.. ova ne beshe ednash .. na kraj nemashe veke sila da vika ne.. ostavashe da bidi kako sho e .. Posho i da vikashe NE on si prodolzuvashe.. znachi zboro NE .. ne raboteshe.. najmnogu me boli sho ona ne dojde pobrzo kaj mene za da i objasnam kolku e greshka ta vrska .. A ova za vas poveketo.. bi bilo normala u vrska ? Posho taka mi lichi ..
Скјуз ми Сандра, а зашто овие двајца воопшто биле заедно?

Разлогот што женската страна се третира за силувана има могу очевидно и опипливо објаснување. Женскиот створ, и да не е подготвен, може со повеќе или помалку болка, да истера една партија. За да се иссилува машки створ, претпоставувам дека треба многу труд и мака и ако стварно не сака да учествува, едноставно е неизводливо да пенетрира. Не му се дига. Точка.
Не знам како е овој проблем истретиран со нашиве закони. Имаме тука правници, ваљда ќе кажат. Друга работа е како ќе се докаже силувањето, ако не е пропратено со физички повреди.
Повредената душичка не поминува кај Дамата со врзаните очи така лесно, независно колку боли.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Абе се е тоа ок ама морате да го земете фактот дека во женскиот речник има две „НЕ”, едното „не” значи „можеби” а другото „не” занчи „не”.
Исто така мора да го разберете фактот дека не секогаш машкото е сигурно за кое не станува збор, така да токму поради тоа изместено значење и то едно кажувам друго мислам (па оди ти откриј кое му е значењето). Инаку да бидеме јасно со тоа „едно кажувам друго мислам” машките од што не знаат на што мислат женските си ја пробуваат среќата и може ќе погодат како требале тоа да го разберат. Машките се поедноставни кажува не и мисли не и крај на приказната, може ова ви е монотоно и здодевно вам женските ама спречува еден куп компликации и недоразбирања.
А ако типка е во врска со тип и навистина типот ја присилува кон секс, може типката едноставно да си стане од креветот и да си отиде, ако тие се во врска и тој ја почитува нејзе при покажуввање на физички отпор треба да прекине, ако веќе тој и фичизки со сила продолжи е тогаш настануваат физички повреди и тогаш станува збор за силување.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Бацил, рачунам дека збориме за релативно зрели, ако ништо друго , полово зрели луѓе кои можат да се РАЗБЕРАТ. Не мора партнерот да шета со транспарент на кој пише - НЕ. Не мора ни гласно да го изусти тоа. Вањда е доволно однесувањето или неоднесувањето на партнерот, за да забележиш дека треба да прикочиш.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Sandra, екскјуз муа, ама ја мислам дека на другарка ти и е фетиш да ја силува, само што нејќе да ти признае :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Aceva напиша:
Бацил, рачунам дека збориме за релативно зрели, ако ништо друго , полово зрели луѓе кои можат да се РАЗБЕРАТ. Не мора партнерот да шета со транспарент на кој пише - НЕ. Не мора ни гласно да го изусти тоа. Вањда е доволно однесувањето или неоднесувањето на партнерот, за да забележиш дека треба да прикочиш.
Ацева во основна треба , и ако партнерите се во подолга врска да речеме најмалку пола година би требало да можат од начинот на однесување дента да се разберат во какво расположение е или не партнерката, за партнерот е полесно (нема да му се дигне).
Ама критичниот момент е додека се запознаат толку добро, мислам нормално е да има недоразбирања, па на крај краева треба ептен да го запознаеш човекот за да можеш да примиш информација од него без ништо вербално да не ти каже.
Е тука во тие недоразбирања може овој глуп куршлус да избиие кој може непотребно да доведе до трауми на партнерката.
Инаку дека има некои кои едноставно се насилни и иако разбрале дека партнерката нејќе (ама ептен не во расположение) е факт, ама мислам дека ретки се таквите. Така да мојата замерка е до женските кои имаат тазе партнери да бидат малку порезервирани во однос на интерпретацијата сигналите кои им го праќаат на партнерот.
Мислам дека сега сум појасен, да не ме разбереш дека се противам на твојот став , туку едноставно го раширувам спектарот на последично причински настани кои грешно можат да бидат толкувани од страна на еден од партнерите.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Ма не те разбирам Бацилус погрешно и далеку од тоа дека мојот став е најстав и дека воопшто го имам. Си праиме муабет.
Јас тргнувам од претпоставка дека двајца човеци се знаат некое време, или доволно долго да се направи разлика кога бакнежот (од таму се почнуваше, нели) е бакнеж со возвраќање, а кога ти се љуби партнерот ко мртва риба. На последново, мене би ми ми се спуштил веднага. Ич не стигнувам до силување.
Ете, тука ми е нејаснотијата. Ако е моето задоволство негово задоволство и обратно, како може да не се забележи незадоволството во старт и уште да се пролжи со активноста, згора на се’. Овде требаше прашалник.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Aceva напиша:
Ма не те разбирам Бацилус погрешно и далеку од тоа дека мојот став е најстав и дека воопшто го имам. Си праиме муабет.
Јас тргнувам од претпоставка дека двајца човеци се знаат некое време, или доволно долго да се направи разлика кога бакнежот (од таму се почнуваше, нели) е бакнеж со возвраќање, а кога ти се љуби партнерот ко мртва риба. На последново, мене би ми ми се спуштил веднага. Ич не стигнувам до силување.
Ете, тука ми е нејаснотијата. Ако е моето задоволство негово задоволство и обратно, како може да не се забележи незадоволството во старт и уште да се пролжи со активноста, згора на се’. Овде требаше прашалник.
Да во принцип тоа потполно точно но има секогаш исклучоци во природата, па така на пример можно е во моменто поради некоја ситница да се пројави некое мало нерасположение кое може точно тој бакнеж да го направи така безстрастен,но сепак тоа мало нерасположение можно е со помош на харизмата, или умешноста на партнерот да се претвори во добро расположение, и немој да ми кажеш дека ако на пример дента си се изнервирала пошто да речеме ти се скршила штикла на сред улица дека не постои шанса да те орасположи партнерот. Ама како што наведов , партнерот треба доволно добро да те знае кога има шанса да те орасположи а кога не , чак што више и малку да те остави на мира да ти пројде нервозата или сл.
Инаку Ацева ти мислам дека како првоборец тука си најискусна во однос на тоа и дека онака си најкомпетентна од искуство да збориш.
Инаку нормално тука одма исклучуваме период на менструација бидејќи тогаш хуморално не сте расположени, а не па нормално, може вие не сте го приметиле тоа ама од долгогодишното дружење со одредени другарки може ова да се примети на моменталната расположеност за дружење и комуникација, а па да не збориме во врска.

С

Сатори

Гостин
Многу е едноставно силување е кога ти викаш не , остави ме , рано е , не сакам сега а типот продолжува да те соблекува.
Водење љубов е кога заемно се соблекувате :sekss:

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Prvo i Prvo .. znachi za vas eve pogore siluvanje bilo ako stani ona od krevet i toj ke ja fati za raka i ke ja ebi ??????? Tu .. Znachi vo zenskio rechnik da ne go koristime zborot NE .. posho vie nema da go poshtuvate toa ? A ako mislime "ne" za MOZEBI .. sigurno i ke si kazime .. nema poftorno da vikame ne .... ke trebit da ne spiet do dechkomi demek za da mu objasnam ova e veke NE ... A Na tie sho ja pravat durgarkami budala zatoa sho idela so dechkoto.. MOZEBI .. ne kazhvam ne .. Ali i site znajme sho moze vrska da napraj od coek.. "Ljubofta e slepa" ..

Vo svedska mnogu preterale za sho e siluvanje i sho ne e .. Na primer zensko so kuso suknice.. sho ke ja siluvat u nekoe choshe.. skoro sama si go barat.. sama gi provocirala mashkite.. E zs pravat kusi sukni ? Za da ne gi nosime posho togash ima rizik da ne siluvat ??? Ili ako bidam pijana i shetam sama.. Ete pak .. sigurno ne sum pamtela ali sum sakala da iam sex .. a ustfari coek me siluval ali nema da me veruvat posho pijana bef .. taka da ne e bash lesno tuka da izlezish so toa deka te siluval nekoj ...

A Ako veke go imash toa vo vrska.. da vikash NE .. a toj da prodolzi .. Koj ke vi veruva ? NEKOJ ? NIKOJ ...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Lady Satori напиша:
Многу е едноставно силување е кога ти викаш не , остави ме , рано е , не сакам сега а типот продолжува да те соблекува.
Водење љубов е кога заемно се соблекувате :sekss:

Многу жени има што ке решат не а сакаат да го направат тоа. Е сега ако навистина се противи двеојчето а овој насилно ја соблекува и ја е*е тогаш е силување. Во некои судскиспосрови во Македонија било дебатирано дека ако барем еднаш девојката испуштила свука на задоволство дека тоа не е силување:toe:

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Се знае кај се става крај...Кога ќе ми рече крај и крај.И тогаш сваќам дека нејќе во моментот и нема што повеќе да се прави муабет.А како може во врска да нема зборот НЕ секако дека мора и некогаш да го има и тој збор

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Pa si bil vo vrska ili ne si bil stom ke kaze devojkata ne a toj prodolzuva se vazi za siluvanje.I mozi da go tuzi.Makar da ne znam bas kako se zakonite vo makedonija,ama tuka mozis da tuzis.

Kajgana Shop

На врв Bottom