Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Све од Аманити

Последната нова година
Не ми е страв ...

Во дилема сум дали да читам Тешка измама-Френк Талис или Видиковец-Мајкл Конели ?
Некој што ги има прочитано нека помага :)

Koга Ниче плачеше - Irvin D. Yalom , итересно книгиче кое топло го препорачувам на сите љубители на психологијата и филозофијата :)

За сите оние кои се љубители на криминални романи и мистерии би им ги препорачала делата на Агата Кристи. Класиците како :"Убиство во Ориент Експрес", "Мистеријата на седумте бројчаници", "Убиство на теренот за голф", "13 проблеми", "Отворени карти", ќе ве остават без здив додека ги читате. :)

Странецот - Албер Ками,
Смрт во Венеција - Томас Ман.

„Интимност“ од Ханиф Курејши. Редок поглед врз машката психа.

Вака ја ко чоек шо не сум по книгите освен по тие лектири шо морам да ги читам за нашколо сакам сугестија за книга од вас ... барам нешо мафијашко нешто со кражби , криминал со такви работи ако може некој да ми каже некоја таква книга .
100% некој поназад во темава има пишано некоја книга ваква ама ме мрзи да барам ...
Фала однапред ;)

Вака ја ко чоек шо не сум по книгите освен по тие лектири шо морам да ги читам за нашколо сакам сугестија за книга од вас ... барам нешо мафијашко нешто со кражби , криминал со такви работи ако може некој да ми каже некоја таква книга .
100% некој поназад во темава има пишано некоја книга ваква ама ме мрзи да барам ...
Фала однапред ;)
„Кум“ од Марио Пузо? Или некое друго негово дело?

За сите атеисти и верници, за сите што пишуваат на подфорумите за религија и на подфорумите за наука
Мајкл Талбот - Холографски Универзум

11 минути од Пауло Коелјо
раскажи ми ги соништата од Синди
што би правел јас без тебе од Мисо
на прв поглед од николас Спаркс
далечината меѓу нас од Фарел
девојата од Багдад од Мишел Нури ........ има уште

за оние што имаат време и не се плашат од дебели книги:
  • Разбој - Владо Малески
  • Лолита во Техеран - Азар Нафиси
  • Priča od ljubavi i tmini - AMos Oz
за оние што читаат на англиски и се проматематички и профизички анстроени
  • Mysticism and the New Physics - M. Talbot
  • Escher, Gödel, Bach - Douglas Hofstadter
За оние што читаат на англиски
  • сите книги од Мураками
  • My Mother never dies - Claire Castillon

за оние што членувале во библиотеката од прво одделение и чекале на ред за некои книги:
  • Самовилското коњче
  • Јан Бибијан - ЕЛин Пелин
  • Шеќерна приказна- СЛавко Јаневски
За оние што одат на одмор:
  • Крајот на една љубов - Греам Грин
  • Вештица - Венко Андоновски
  • Преместен камен - Никола Маџиров
  • Природен роман - Георги Господинов
  • раскази - Господинов
  • раскази - Маргарет Етвуд

Сакав добар трилер, сакав да прочитам нешто толку добро што ќе ме измести, сакав нешто што ќе ми покаже дека не се сите трилери слични, дека не сите приказни наликуваат една на друга. Па од таа желба го почнав патувањето по светските интернет портали. Рејтинзи, мислења на читатели, филмувани книги, што препорачуваат луѓето. Игрите на гладните, 102 недели на листата на Њујорк Тајмс бестселери, најчитана книга во моментов во светот според 5 светски портали за книги со над 300.000 членови, книга на годината според 40 различни весници, договор за филм следната година, опсесија на секој млад човек во светот, повеќе од 100 фан клубовиосновани на интернет за да се спојат љубителите, критика од Стивен Кинг дека не можел да ја остави, од Стефани Мајер дека ја носела со себе на вечери...
cover%20hg%20mala.jpg

Сакав добар трилер, сакав да прочитам нешто толку добро што ќе ме измести, сакав нешто што ќе ми покаже дека не се сите трилери слични, дека не сите приказни наликуваат една на друга. Па од таа желба го почнав патувањето по светските интернет портали. Рејтинзи, мислења на читатели, филмувани книги, што препорачуваат луѓето. Игрите на гладните, 102 недели на листата на Њујорк Тајмс бестселери, најчитана книга во моментов во светот според 5 светски портали за книги со над 300.000 членови, книга на годината според 40 различни весници, договор за филм следната година, опсесија на секој млад човек во светот, повеќе од 100 фан клубовиосновани на интернет за да се спојат љубителите, критика од Стивен Кинг дека не можел да ја остави, од Стефани Мајер дека ја носела со себе на вечери...
cover%20hg%20mala.jpg

Си ја читал ли тирлогијата на Стиг Ларсон?
јас не сум баш по таквиот жанр, и тој е преценет, слаб на одредени места, ама земено во целина, е ОК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom