ЈуријАркадиевич
Модератор
Куцкамен од Хулио Кортасар е сега на 350 денари во Табернакул, па тоа ви препорачувам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пoчни јa, и тaкa дo 56тa глaвa се oди прaвoлинискo. Пoсле сaм ќе пoчувствувaш дaли дa пoчнеш или не спoред упaтствaтa дa ги следиш.Пред мене е Куцкамен. Имам трема не можам да ја почнам додека не сум сигурен дали задолжително да ги следам насоките дадени на почетокот?
пинг @ЈуријАркадиевич , @Вокерка , @CafeDelMar
Ми треба препорака за романи на тема WW2. @ЈуријАркадиевич, @Saladin, @Вокерка, @anyone?
Имам уште едно прашање, дали било што од Ж. М. Г. Ле Клезио е преведено? Ја барав Пустина, ама никако да ја најдам книгата.
Ми треба препорака за романи на тема WW2. @ЈуријАркадиевич, @Saladin, @Вокерка, @anyone?
Имам уште едно прашање, дали било што од Ж. М. Г. Ле Клезио е преведено? Ја барав Пустина, ама никако да ја најдам книгата.
@Вокерка да не знаеш дали излезе македонскиот превод на Atonement, насловен Воцеление? Беше најавен во издание на Магор со овој наслов, но не знам дали го има во продажба, а гледам на www.vbm.mk уште го пише дека е во печат. Едвај чекам да излезе и да го купам, сигурен сум дека ќе биде одличен превод. До сега само Амстердам и Бетонска градина се преведени од него кај нас.
Бидејќи дооолго време немам читано поради факултетот и стручната литература, имам некоја замисла секој месец да си купам по една книга. Е сеа, бидејќи осеќам ко да сум закржлавена во мозокот, би сакала ако може да ми препорачате некоја полесна психологија. Не знам колку Моќта на потсвеста од Марфи може да се вброи во ова што го барам, но отворена сум за предлози. Однапред благодарност![]()
@Josef K Извини, може да се најде во МК некаде ова и каде? ^^