- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.061
Реалноста е сурова,болката е преголема за да си расчистуваш со себе си,депресијата на врата.Јас верувам во оваа поговорка,стварно клин со клин се избива,но не онака како што е прикажано од кур на кур.Кога веќе една врска завршила,впуштањето во друга наредната вечер нема да донесе ништо.Но наредниот човек кој барем малку во тие периоди ќе ви ги тргне мислите е идеалниот лек.Простор за опоравување од шокот и наоѓање на интересна личност околу себе,ќе ја избегне депресијата и алкохолизмот.
Значи клин со клин се избива нека не се сваќа од кур на кур,туку онака како што е и целта на поговорката,љубов со љубов се заменува![]()
Е да, но и за тоа треба да сме подготвени.
А што кога имаш не еден туку сто клина со кои би можела да го заборавиш тој еден клин којшто длабоко те повредил,а не можеш?
Јас не можам со било кој од тие сто клина. Би можела само да пробам па дури и да ми е убаво, во најубавите моменти ќе се сетам на стариот клин и криво ми е, тешко ми е зашто во тој прекрасен момент не сум со него и си заминувам. Затоа подобро ми е сама во такви случаи.