Клин со клин се избива?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Реалноста е сурова,болката е преголема за да си расчистуваш со себе си,депресијата на врата.Јас верувам во оваа поговорка,стварно клин со клин се избива,но не онака како што е прикажано од кур на кур.Кога веќе една врска завршила,впуштањето во друга наредната вечер нема да донесе ништо.Но наредниот човек кој барем малку во тие периоди ќе ви ги тргне мислите е идеалниот лек.Простор за опоравување од шокот и наоѓање на интересна личност околу себе,ќе ја избегне депресијата и алкохолизмот.
Значи клин со клин се избива нека не се сваќа од кур на кур,туку онака како што е и целта на поговорката,љубов со љубов се заменува:)

Е да, но и за тоа треба да сме подготвени.
А што кога имаш не еден туку сто клина со кои би можела да го заборавиш тој еден клин којшто длабоко те повредил,а не можеш?

Јас не можам со било кој од тие сто клина. Би можела само да пробам па дури и да ми е убаво, во најубавите моменти ќе се сетам на стариот клин и криво ми е, тешко ми е зашто во тој прекрасен момент не сум со него и си заминувам. Затоа подобро ми е сама во такви случаи.

Е да, но и за тоа треба да сме подготвени.
А што кога имаш не еден туку сто клина со кои би можела да го заборавиш тој еден клин којшто длабоко те повредил,а не можеш?

Јас не можам со било кој од тие сто клина. Би можела само да пробам па дури и да ми е убаво, во најубавите моменти ќе се сетам на стариот клин и криво ми е, тешко ми е зашто во тој прекрасен момент не сум со него и си заминувам. Затоа подобро ми е сама во такви случаи.

Значи сто клина ти се теоријата на од кур на кур.Јас зборувам за интересна личност во тој мрачен период кога никој неможеш да гледаш.Ќе се сеќаваш почесто на оној што те оставил,но сама неможеш да го преболиш,без друга љубов.
Значи како што и напишав:
leandra напиша:
Јас верувам во оваа поговорка,стварно клин со клин се избива,но не онака како што е прикажано од кур на кур.Кога веќе една врска завршила,впуштањето во друга наредната вечер нема да донесе ништо.Но наредниот човек кој барем малку во тие периоди ќе ви ги тргне мислите е идеалниот лек.Простор за опоравување од шокот и наоѓање на интересна личност околу себе,ќе ја избегне депресијата и алкохолизмот.

Значи сто клина ти се теоријата на од кур на кур.Јас зборувам за интересна личност во тој мрачен период кога никој неможеш да гледаш.Ќе се сеќаваш почесто на оној што те оставил,но сама неможеш да го преболиш,без друга љубов.
Значи како што и напишав:

Не бе. Теоријата ми е демек да имаш повеќе од кој би можела да избереш еден за да ти помогне ама да не можеш со ниеден од нив, ни како интересна личност да го земеш ни како кур да го земеш затоа што кажав дека ти е криво за стариот клин... и така :pipi:

*Ама нема врска. Батали.Очигледно во мене е проблемот. Ме интересираше само твое мислење за таква ситуација :back:

Не бе. Теоријата ми е демек да имаш повеќе од кој би можела да избереш еден за да ти помогне ама да не можеш со ниеден од нив, ни како интересна личност да го земеш ни како кур да го земеш затоа што кажав дека ти е криво за стариот клин... и така :pipi:

*Ама нема врска. Батали.Очигледно во мене е проблемот. Ме интересираше само твое мислење за таква ситуација :back:

Ако од 100 ни еден не ти е интересен,ќе го чекаш сто и првиот да дојде,може ќе донесе свежина:)Иначе за стариот клин секогаш ќе ти биде криво зошто не си го задавила кога си била во можност.Мој совет кога ќе осетиш дека не ти штима врската,дека ти фаќа кривина,задави го за да не го мислиш после,вака ќе ти биде мирна главата:pos:

Ако се избива "клин" со "клинчиња" тогаш би било совршено зарем не...

Еј, колку пати сум прочитала низ Љубов и секс слични изјави, како кај љубовните проблеми и совети така и по други теми. Многу од форумџиите се согласуваат со ова.
Ајде една посебна тема во врска со ова и да видиме секој посебно шо си мисли.

Знаеме дека секој ќе си мисли прво за себе, а после за другиот, но дали е во ред? Дали умееме да се ставиме на туѓо место и да замислиме како би ни било доколку некој не` искористи за да заборави некого? Во ред, може да излезе таквата врска да биде најпрекрасна врска, но ајде да се сконцентрираме на периодот додека се трудиш да го заборавиш претходниот партнер. Си раскинал врска, уште имаш чувства, не си ги средил во глава мислите, а почнуваш нова врска за да заборавиш на претходниот. А актуелниот абер нема зошто си со него.

И тоа префрлување на чувства е чест случај. Го сакаш партнерот, раскинувате, почнуваш врска со друг и оп чувствата кои си ги имал претходно ги префрлаш на новиот. Колку е ова можно според вас? Барем мене ми е несфатливо, неприфатливо. Кога се градат чувства кон една личност, според мене тоа треба да е заради нејзе самата, заради нејзините квалитети, да се почне од нула чувство па полека да се засилуваат, а не само од желба да се продолжи чувството кон бившиот.

Значи, дали сте од оние кои скокаат од врска во врска за полесно да заборават или од оние кои чекаат да си расчистат со себеси и ослободено да се впуштат во нова?

Имам уште некои прашања, но ајде понатаму:)

Повелете:pipi:

Kontraproduktivno e toa koga se ide napred da se zivee se uste vo minatoto , no so tek na vreme ako se iznajde vistinskiot nacin za koj treba vnimanie taktika klinot se izbiva so klin drugo chare nema:toe:

Јас мислам дека да, клин со клин се избива

Но наредниот човек кој барем малку во тие периоди ќе ви ги тргне мислите е идеалниот лек.Простор за опоравување од шокот и наоѓање на интересна личност околу себе,ќе ја избегне депресијата и алкохолизмот.
Во таква состојба не може друг да ми ги оттргне мислите. Само другарките, друштвото. Да, можеби во таков период на сите им е потребно внимание, ама внимание од таа личност, не од било кој. Така да, сосема спротивен ефект би имало кај мене ова што го кажуваш ти.
leandra напиша:
Значи клин со клин се избива нека не се сваќа од кур на кур,туку онака како што е и целта на поговорката,љубов со љубов се заменува:)
Љубов со љубов не се заменува. Ослободена од секакви чувства за претходниот партнер може да ми дозволи душата да сакам друг.

...но сама неможеш да го преболиш,без друга љубов.
Јас од искуство ти кажувам дека може:)

Го сакаш партнерот, раскинувате, почнуваш врска со друг и оп чувствата кои си ги имал претходно ги префрлаш на новиот. Колку е ова можно според вас?

Значи, дали сте од оние кои скокаат од врска во врска за полесно да заборават или од оние кои чекаат да си расчистат со себеси и ослободено да се впуштат во нова?
Додека не ја преболам старата љубов не сакам да почнувам нова врска па старите чувства незаслужено да ги добие друг.

Ми се случило еднаш и нема да го гледам тој филм поќе.
Тука клин со клин не се избива, на изгорено не ставаш топло-него ладно, љубов со љубов не се преболува

Се сложувам

Како успевате да го заборавите партнерот кој сте го обожавале,а ве напуштил?Сами седите и си разговарате,си објаснувате на себе си ,зошто, како,што?Какво е тоа расчистување со себе си,за да се продолжи со друг,ќе си поставиш задачи и правила на однесување?
Вака теоретски многу убаво звучи,верувам сите би ја одбрале оваа варијанта,да е така едноставно како што е напишано.Реалноста е сурова,болката е преголема за да си расчистуваш со себе си,депресијата на врата.Јас верувам во оваа поговорка,стварно клин со клин се избива,но не онака како што е прикажано од кур на кур.Кога веќе една врска завршила,впуштањето во друга наредната вечер нема да донесе ништо.Но наредниот човек кој барем малку во тие периоди ќе ви ги тргне мислите е идеалниот лек.Простор за опоравување од шокот и наоѓање на интересна личност околу себе,ќе ја избегне депресијата и алкохолизмот.

Во еден таков период сум била со другарки, а не со друго момче. Затоа што не ми беше до други машки, можеби ако сум била повеќе изнервирана ќе сум фатела друг, ама од инает, а не да го заборавам првиот. Додуше до сега не сум пробала да заборавам еден партнер со некој друг, секогаш сум се дистанцирала од машки во тие периоди и сум се дружела со другарките и досега така ми успевало. Затоа таков е мојот претходен пост. Таква сум, така ми одговара.:smir:

Во таква состојба не може друг да ми ги оттргне мислите. Само другарките, друштвото. Да, можеби во таков период на сите им е потребно внимание, ама внимание од таа личност, не од било кој. Така да, сосема спротивен ефект би имало кај мене ова што го кажуваш ти.

Љубов со љубов не се заменува. Ослободена од секакви чувства за претходниот партнер може да ми дозволи душата да сакам друг.

Мила колку долго трае на овој начин преболувањето?Ви се случило ли да кажете дека бившиот воопшто не сте го сакале за разлика од сегашниот,а во моментите со бившиот сте го збореле истото за некој друг?Токму на таква замена мислам.Не викам да ја пренесиш љубовта од еден на друг,не ни знам какво е тоа пренесување овде го прочитав:)Значи го сакаш некој раскинуваш,доаѓа период на преболување,налетува друг во кој повторно се заљубуваш и се така натаму.
Јас не сум можела да се ослободам од чувствата за ех додека не се заљубам во друг,па да сватам дека тоа не ни било љубов.

... Мислам дека користењето на друга личност за заборавање на првата е нефер кон таа личност, а и залажување на самиот себеси. Се создава илузија дека е се во ред, а всушност ништо не си решил...

Потполно се согласувам. Таквото „нешто“ нанесува повеќе болка, отколку постигнување на саканиот ефект. Нон-стоп ви се врткат убавите моменти во глава и местата на кои што сте биле заедно ... И кога ќе ги посетите со другата личност или ќе доживеете сличен момент ... It hurts ...

Мила колку долго трае на овој начин преболувањето?
Долго. Ама зависи од чувствата и времето.
leandra напиша:
Ви се случило ли да кажете дека бившиот воопшто не сте го сакале за разлика од сегашниот,а во моментите со бившиот сте го збореле истото за некој друг?Токму на таква замена мислам.
Што знам, не. Може да речам дека не требало да не` биде, ама не сум рекла дека не сум сакала. Освен ако вистина не сум имала никакви чувства за некој. Би било нефер да речам дека не сум го сакала фиљан чоек само затоа што сум засакала друг.
А ова што го спомнуваш мене ми е познато во друга форма - да имам чувство дека бившиот сум го сакала повеќе од тој пред него, или па сегашниот повеќе од бившиот итн. Ама ова нема врска со ова погоре, друг муабет е и да не навлегувам.
leandra напиша:
Значи го сакаш некој раскинуваш,доаѓа период на преболување,налетува друг во кој повторно се заљубуваш и се така натаму.
Јас не сум можела да се ослободам од чувствата за ех додека не се заљубам во друг,па да сватам дека тоа не ни било љубов.
Во период на преболување не можам да бидам со друг, да се заљубам и да го сакам. Поточно, ако бидам со друг, нема да го сакам. Еднаш пробав. И што направив? Само го повредував, а и себеси, испаднав идиот. Не е тоа дека се правам нешто не знам што, едноставно не ми оди така. Добро ќе беше и многу полесно ќе си поминував доколку бев поинаква.

Форнч,а што ако неможеш да го преболиш саканиот долго долго време,ќе останеш сама до крајот на животот,надевајќи се дека ќе дојде ден кога нема да имаш чувства за него?

Мислам дека Leandra е во право...

Јас мислев дека не може клин со клин ама бидејќи моментално сум во еден таков период мислам дека ништо повеќе не посакувам од еден сосема нов клин...

Само што има разлика, затоа некогаш мислиме дека може а некогаш дека не може...
Кога расчистуваме со мисли, спомени, сеќавања... тогаш залудно е некој нов...
Кога расчистуваме со емоции,затоа што нема веќе мисли,надежи и бла-бла... кога се ќе падне во вода освен емоциите е тогаш пожелен е новиот... :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom