Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ставам 5 утакмици гг прво и се бранам со гг второ полувреме, ( вкупно 10 типа ) и ставам пример за 100 денари, тоа значи дека на секој тип му се распределуваат 10 денари така ?

Ако ставам 5 утакмици гг прво и се бранам со гг второ полувреме, ( вкупно 10 типа ) и ставам пример за 100 денари, тоа значи дека на секој тип му се распределуваат 10 денари така ?

гг1;гг2
гг1;гг2
гг1;гг2
гг1;гг2
гг1;гг2

Вака?

Koeficientite si gi mnozis i so uplatata posle,i na kraj samo delis so 32.Ako fatis 2 tipa gg1 i gg2 gi sobiras tie 2 koeficienti ne gi mnozis,i posle gi mnozis so drugite

dada, primer za 100tka kako ke se rachuna dobivkata ?

Koeficientite si gi mnozis i so uplatata posle,i na kraj samo delis so 32.Ako fatis 2 tipa gg1 i gg2 gi sobiras tie 2 koeficienti ne gi mnozis,i posle gi mnozis so drugite

Мислам дека си грешка. Точно е дека се 32 комбинации но ова со двете фатени мислам дека грешка го рачунаш или можда јас грешно те сфаќам. На пример, ако си ги фатил сите гг1 а на една утакмица си фатил гг1 и гг2 тогаш тоа мислам дека би се пресметало вака.

гг1 х гг1 х гг1 х гг1 х гг1 + гг2 х гг1 х гг1 х гг1 х гг1

Односно, и гг1 и гг2 ги множиш посебно со сите останати утакмици гг1 што се фатени и на крај ги собираш двата производи.

Дортмунд колку ме имат бутнато оваа сезона не можам да избројам...од полуаматерски екипи губат мрши скапани.

Мене ме скинаа за 6500, ќе чекав уште Валенсија 1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom