Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да дојди Ставрос за да му кажи,самиот треба да е свесен дека штом игра кошарка можат да се случат чуда..па и Обидинетите арапски емирати да играат против Америка во кошарка не ја играм бидејќи е ненормален спорт и непрофитабилен за кладење тотално...во добра форма биле?..и шоако се во добра форма?..или шоако се поквалитетни?..ќе застани некој ни виден ни чуен ќе фрли 10 тројки и ти мислимуја..ѓаолски спорт е кошарката за кладење бе
А бе по оваа логика ниеден спорт не е за играње.

Лоша логика ти е ова.

Шо тенис, еден ќе свитка зглоб ќе изгуби.

Шо ракомет ? Судиите ќе досудат пар 2 минути по грешка ќе ја решат, на еден голман ќе му тргне денот и ете.

Шо фудбал ? Еден авто гол по грешка ќе си даде и шо ? Судијата ќе заебе нешто, еден играч црвен ќе направи ќе му пукне филмот и шо ?

:D

Авангард 4,5+ 1,77 валуе коеф[DOUBLEPOST=1422784008][/DOUBLEPOST]
Немa пoтребa oд глумење експерт,јaс сум убеден декa aнaлизите сaмo ти му ги читaш.NHL нa игнoре.
ова сега дури го глеам дека во вукојебинива овде де струја немат, де нет немат.
Нема потреба да читам ја од никого анализи овде биди сигурен во тоа то шо сам го пратам од спорт и лиги ми е доволно а и пред да препишам од некого барам анализи од експерти луге шо се занимаваат со ова 10+ години а такви сигурно на форумов нема далеку од тоа дека непрепишувам али непрепишувам од секој.
А и негледам ништо лошо во предлог со објаснување за одреден натпревар затоа шо тоа е пракса во секој посериозен форум

Последно уредено:
Ќе напишам нешто од овие другите лиги за сега :

Blues 3.5+ (1.36)
Skelleftea 3.5+ (1.38)
Leksands 3.5+ (1.32)
Storhamar 5.5+ (1.56)

За вечер нешто вака може ама не сум уште сигурен додека не испадне инфо за повредени играчи и потврдени голмани.

Montreal 5.5-
Detroit 4.5+
Ottawa 4.5+
Boston 3.5+
Winnipeg 4.5+
Chicago 4.5+ или Чикаго win or draw

Изненадување мислам дека ќе има :

Boston Bruins vs Los Angeles Kings 2
Winnipeg vs Dallas Stars 2

Ама ризични се и двете.

Ја мислам Монтреал да ја бришам ама пак ќе почекам ќе видам до после.
Price GAA 2.09 ќе биде на голот за Монтреал.
За Вашингтон уште не се знае ама изгледа ќе биде Holtby GAA 2.25.
Очекував Овечкин и Бекрстром да влезат во форма против Питсбург и така испадна.
Само што Price го фаќа невозможното во последно време па ќе видам до после што ќе играм.

Чикаго не ја играв, многу касно беше а немав потврда за голмани и инфо и изгледа подобро што не сум ја играл.

Сингл Далас 2 добитен тикет.

21:00 Ottawa Senators vs Arizona Coyotes

Неколку факти за овие два тима :

Отава :
8 од последните 10 завршиле со 5 или повеќе голови.
9 од последните 10 завршиле со 5 или повеќе голови кога била Отава домаќин.

Аризона :
8 од последните 10 завршиле со 5 или повеќе голови.
8 од последните 10 завршиле со 5 или повеќе голови кога Аризона биле гостини.

Последните 10 утакмици меѓу Отава и Аризона завршиле со 5 или повеќе голови.
Последните 4 утакмици завршиле со 5 или повеќе голови кога била Отава домаќин против Аризона.

Голманите кој ќе бранат :
Lehner GAA 3.21 ќе бране за Отава.
Smith GAA 3.41 ќе бране за Аризона.

И двата голмани примаат просечно по 3 или повеќе голови во утакмица.

4.5+ (1.45)
5.5+ (1.85)

Имам уште неколку анализи за другите после 1 часот што се, ќе ги пишам малку покасно.

FT 7:2

Нека е наздравје уште еден сингл.

02:00 Tampa Bay Lightning vs Columbus Blue Jackets

Тампа се трето место во источната конференција со 66 бода, само еден бод помалку од првите два тима.
Имаат 4 победи од последните 5 утакмици.
И 7 победи од последните 10.
Дома имаат 9 победи по ред.
Повреди :
Gudas (2g+3a), Carle (4g+10a).
Не е потврдено кој ќе биде на голот ама како што изгледа ќе бране Bishop GAA 2.36

Колумбус се 13 место во источната конференција.
Имаат 3 победи од последните 5 утакмици.
И 4 победи од последните 10.
Во гости од последните 10 имаат 5 победи и 5 порази.
Повреди :
Gibbons (0g+5a), Jenner (6g+6a), Murray (0g+0a), Bobrovsky (G) GAA 2.86.

Тука мислам дека ќе има изненадување.
Колумбус ги делат 13 бода од плејоф местото.
Имаа многу повреди ама полека се враќаат сите, скоро сите важни играчи играат освен Бобровски, првиот голман.
Колумбус се физичка екипа па затоа гледам тренерот на Тампа направил неколку измени во составот.
Во последно време многу измени прават во составот ама сега има измени само заради тоа што играат против ваква физичка екипа.
На Тампа тренерот или неговиот асистент мислам изјави дека ќе играат против физичка и агресивна екипа а и во Февруари исто имаат многу утакмици против физички екипи.
Во Февруари Тампа стварно имаат тешки утакмици па затоа мислам дека на оваа ќе одат малку полесно.
Имаат многу поважни утакмици во Февруари и нема да сакаат да играат толку агресивно па затоа мислам дека ќе одат малку полесно.

Ако успеат Колумбус да имаат повеќе контрола на пакот мислам дека големи шанси имаат да победат.

Коефициент за Х (4.35) а за 2 (4.20).

Ја пробав на поситно.
Изедначени беа екипите ама победи подобриот голман.
Вредеше да се проба.

Играчи :

Carter + (1.76) (Los Angeles Kings)
St.Louis + (1.48) (NY Rangers)
Seguin + (1.55) (Dallas Stars)
Sharp + (1.76) (Chicago Blackhawks)

Team Total :

Los Angeles Kings TT 1.5+ ( 1.45)
Dallas Stars TT 2.5+ (1.91)

Over/under

Boston Bruins vs Los Angeles Kings 3.5+ (1.35)
Winnipeg Jets vs Dallas Stars 4.5+ (1.43)
San Jose Sharks vs Chicago Blackhawks 4.5+ (1.54)

И нешто малку поризично :

Dallas Stars TT 3.5+ (3.25)
Dallas win (3.11)
Columbus Blue Jackets TT 2.5+ (2.34)
Columbus win (4.20)

Најважните утакмици со најголеми коефициенти испаднаа, освен Колумбус ама пак сум во добивка.

Бостон 3.5+
Винипег 4.5+
Чикаго кажав веќе дека не ја пишав, во 4 часот беше па треба да чекаш скоро до 2 некогаш 3 да добиеш цело инфо и потврдени голмани.

Се на се убави добивки, не многу ама пак е плус.

Bet365 vs Betmarathon
Avangard-Severstal
Over 4.5 (bet365) 1.47
Over 4.5 (betmarathon) 1.76

Tenis Елиас-Гимено Травер
Over 21.5 (bet365) 1.72
Over 21.5 (betmarathon) 2.00

За денес од мене Клуж со тие од 2ра лига пријателска H2 (+2) на гостите, клуж испродадоа многу играчи во преодниот период дупки се во моментов, 9 за 2ка коеф има на бет365, 1.8 со 2 хендикеп

Очекувам некое изненадување тука :

12:00 ОМСК - Череповец

2 (3.65)

15:30 Џокерит - Атлант

2 (4.60)

Друго :

Екатеринбург 1 (1.85)
Јарославл 2 (2.20)
Новополоцк 2 (2.05)

Сасуло - Интер X
Алжир DNB2
Стандард 2
Бешикташ - Мерсин и Монако - Лион Xпп

Од овие погоре ќе искомбинирам нешто..

Ги обожаваш овие Бешикташ жими се :icon_mrgr:

Интересен тим се со добар тренер, ги пратам често затоа и ги играм (скоро) редовно. Обично ги играм за да тепаат ама денеска на 1.4 дефинитивно не вреди да се играат за победа, бајги тесен распоред имаа периодов скоро на секој 3 дена натпревар па може ќе ги стаса умор. Ако додадеме на тоа дека и Мерсин не се ептен слаб тогаш попрво X (4.57) би ја изиграл отколку 1 на 1.4

Интересен тим се со добар тренер, ги пратам често затоа и ги играм (скоро) редовно. Обично ги играм за да тепаат ама денеска на 1.4 дефинитивно не вреди да се играат за победа, бајги тесен распоред имаа периодов скоро на секој 3 дена натпревар па може ќе ги стаса умор. Ако додадеме на тоа дека и Мерсин не се ептен слаб тогаш попрво X (4.57) би ја изиграл отколку 1 на 1.4
http://prntscr.com/5zpbay

шо знам,толку повредени играчи кај гостите ваљда ќе значи дека треба бешикташ да добијат,но кој може да биде сигурен во вакви местачки лиги........главно ако има валуе коефициентот да се изигра,како што и самиот рече

Интер НАЈЈАКИ,ама местачи најголеми.........сеа ќе ја вртат во второ :ojeaa:

Милан 1или3+
Андерлехт 1или3+
Бешикташ 1или3+
Аз Алкмар 1или3+
Панатинаикос 1или3+

2.48коеф. на 2000ден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom