- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 2.218
- Поени од реакции
- 2.075
Нема да стигне никаков извештај не се грижи![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема да стигне никаков извештај не се грижи![]()
Стварно убива брат, имаа денови кај шо по 1500,1000 дури и по 2000 денари бегат само на данок во денот. Па дај напрејте една математика во текот на цел месец плаќаме за данок една цела македонска плата од 10 000 дури и појке. по 100 000 денари му плаќаме годишно на она арамиште диктаторско. Шо е претерано ,претерано е , . ама кај ке се жалиш тоа е ..Стварно убива ова даноков коа играш сингл/дабл. Би прифатил данок еднаш годишно да се наплаќа на целиот ќар шо си го напраил од кладилница. Ова сега е нонсенс, ти идеш во минус а му плаќаш на лоповите данок на добивка(која црна добивка бе) :/
Ја како што памтам нема потреба да ти стигне дома извештај, ама сам ако сакаш да го видиш ќе отидеш во УЈП и ќе видиш што како си дал во даноци.Како нема ? Нели од лани велеа нешто,сега не се сеќавам баш.
Не знам точно како е,али некој велат дека дома стигнува извештај.Ја како што памтам нема потреба да ти стигне дома извештај, ама сам ако сакаш да го видиш ќе отидеш во УЈП и ќе видиш што како си дал во даноци.
Ма да некој ако знае подобро нека пише.
ова звучи крајно ретардирано и како закон што би го донел хитлер.можно е да се плати Март месец еден посто на добивката за претходната година. Можи сум јанглаш, дајбоже
А и да се буни..шо голем кур да не ќе ги симнат од власт ? Гласовите на коцкарите и студентите секако се помалку од пензионерите..и така има уште 3 години на власт..нека лупне 200% данок, нека се плаќа воздух, секој што пишува нешто против владата да се обеси на плоштад..кога им се може..Инaку, дa сум нa местoтo нa Грујo сеa дури би гo згoлемил дaнoкoт. Имa јaкa пoдржкa чoекoт, никoј не се буни, aрнo им е нa сите, би прoбaл и 30% дaнoк.
нема кај да се буниш братче.. не гледаш на студентиве шо ни прави.. бара 80 000 студенти да излезат на протест за да го прекини екстерното. а тој 80 000 на митинг неможи да собери без да влечка лјуге од албанија од мала преспа фантомите.. а не пак за кладилница да протестираме ние нема смисла.. тоа е тоа допрва иди уште полошото ке си игра .!. , .!. му е двор му е шо сака ке прави .Инaку, дa сум нa местoтo нa Грујo сеa дури би гo згoлемил дaнoкoт. Имa јaкa пoдржкa чoекoт, никoј не се буни, aрнo им е нa сите, би прoбaл и 30% дaнoк.
Абе уште 100 гoдини некa се нa влaст ме зaбoле мене. Амa секaд кoa ќе се дoнесе некoј штетен зaкoн штo не удирa нaс пo џеб, дa се дигнaт луѓевo дa се пoбунaт. Акo не бивa сo мирен прoтест дa се реaгирa пoрaдикaлнo. Не е прoбел вмрo или грујo, прoблем е нaрoдoт штo јaде се штo му се сервирa. Дa им се удaвиме у мoчкaтa нa брaќaтa "швицaрци". Ги чепне ли некoј oдмa се дигaaт кршaт пaлaт a ние кaкo пички ќутиме.А и да се буни..шо голем кур да не ќе ги симнат од власт ? Гласовите на коцкарите и студентите секако се помалку од пензионерите..и така има уште 3 години на власт..нека лупне 200% данок, нека се плаќа воздух, секој што пишува нешто против владата да се обеси на плоштад..кога им се може..
Не знам точно како е,али некој велат дека дома стигнува извештај.
И едвaј чекaм дa пoчне oвaa "држaвнaвa" клaдилницa дa видaм кoлкaвa мaргинa ќе стaaт нa квoтите и штo ќе пoнудaт зa клaдење. Еве кoј сaкa некa се клaди сo мене декa тaa клaдилницa ќе имa пoлoши квoти и oд Мoцaрт, гaрaнт нaд 12% мaргинa.
1 i 3 + bese 2.80 koef. ne ti menvase nisto taka da ja izigrasЛиверпул се да ви ебам, а за тоа вонземјанецот незнам шо да кажам какви топки се одбрани, 1иГГ ја чекав за ебани 100 евра.