Кирил Џајковски

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
^ :toe: што дa ти прaвиме когa си нaвикнaт нa турбо фолк

охохоох каква ќускија, не реков биртија туку дискотека, и ти процени дека сум љубител на турбо-фолк затоа што не ми се допаднале тие "етно-ромски" манири кои ми упаднале после цела вечер помината со електро музика:nenene:

Raise Up колку гадно звучи во дискотека :jaj:
мислам дека ќе повратев, се ежев додека ја слушав Есма:nesvest:

Се согласувам што премногу ја форсираат по дискотеки, за разлика од многу други подобри песни на кирил кој скоро и никогаш не ги пуштаат.

Се согласувам што премногу ја форсираат по дискотеки, за разлика од многу други подобри песни на кирил кој скоро и никогаш не ги пуштаат.

да сеа е актуелна... Jungle Shadows не сум ја чул воопшто... освен чекај еднаш-двапати ја коа си ја пуштив :)

Jungle Shadow е добрa...
Raise Up Your Hand e исто тaкa добрa, aмa Есмa ja рaсипa зa мене...не беше потребен неjзиниот дел

Jungle Shadow е добрa...
Raise Up Your Hand e исто тaкa добрa, aмa Есмa ja рaсипa зa мене...не беше потребен неjзиниот дел
не воопшто... есма си го напрај добро то него сепак и оваа требаше да му е еден ненормален ДНБ како и Џангл шедоус

...го поштуем чоекотф... ств. е многу добар:):)
Само даље!!!:vozbud::smir:

не воопшто... есма си го напрај добро то него сепак и оваа требаше да му е еден ненормален ДНБ како и Џангл шедоус

Awwww, златен, шо подразбираш под "ненормален" ДнБ? :(

Најдобар DJ во МК... закон е... ни една забава не поминва без Кирил

Ни шверцаниот коњак не беше толку добар како твојата појава на стејџот
( каков само дочек на новата година беше тоа)

Кирил Џајковски ќе ја зарази Европа со неговиот електро звук

Кири Џајковски од задутре ја почнува новата концертна сезона со настапот во Шпанија на Фестивал реперкусионво алариз. Кирил ќе настапи на овој фестивал со својот стандарден музички состав, а заедно со Ману Чао Ла Вентура се главните хедлајнери првата фестивалска вечер. Балканскиот електро пионер го потврди својот настап и на ЛЕНТ фестивалот кој се одржува во Марибор. Со повеќе од 300 изведувачи и вкупно 500.000 посетители, ЛЕНТ е еден од најголемите фестивали на отворено во Европа и најмасовниот фестивал од ваков тип во Словенија. По Словенија турнејата на Кирил на 13 јули продолжува на домашен терен со настап пред прилепската публика, а само ден потоа продолжува во Франција, каде што ќе настапи во рамките на Латино рок фестивалот. На 21 јули, Џајковски ќе биде пречекан и на најголемиот музички фестивал во Франција Les Vieilles Charrues кој секоја година привлекува повеќе од 200.000 посетители. Џајковски таму настапува на главната фестивалска бина, која истата вечер е резервирана и за настапот на Стинг.

http://vecer.com.mk/?ItemID=9CFB89BBFED9D140A385FD28997FEA86

Да ја освежиме малку темава пред Пивофест :D

Мое омилено од него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom