Кирил Џајковски

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
беше во Gravity ама скап е за наш стандард бе, навистина го бива се ок али кога настапува кај нас поготово во некое провинциско место нека има осет за цената

Јбг друже, ама дечкото е име од светски калибар, ако овдека го знаеме како изработувач на саундтраци за наши филмои и слично :icon_lol: во светот го ценат како артист со огромно досие како и колаборации со фаци опасни, кои што овде не се толку познати, оправдано дека не сме центар света :icon_lol: Македонскиот комплекс - ако некој не знаеш значи не го бива па шо сака нека е :pos:
Ама сепак мислам дека за пред домашна публика треба малце осет, со оглед на тоа до кое дереџе сме стасани :wink:

Јбг друже, ама дечкото е име од светски калибар, ако овдека го знаеме како изработувач на саундтраци за наши филмои и слично :icon_lol: во светот го ценат како артист со огромно досие како и колаборации со фаци опасни, кои што овде не се толку познати, оправдано дека не сме центар света :icon_lol: Македонскиот комплекс - ако некој не знаеш значи не го бива па шо сака нека е :pos:
Ама сепак мислам дека за пред домашна публика треба малце осет, со оглед на тоа до кое дереџе сме стасани :wink:

еве пример во Србија многу го ценат и многу е слушан и баран
и знам дека коа беше резидент на RHCP во инџија подобра забава од нив напраи па тоа се збореше 2-3 недели после настанот

Да ја разработам темава:)... Очекуваме следен настап на Кирил.. ако знае некој каде и кога ке има нека пише...

Ептен го почитувам човеков. Одличен е!
До сега сум била на 4-5 негови настапи и секогаш сум поминувала најубаво.

Читав горе за тоа дека кога беше во Кичево биле високи цените и сл. Ретко кој купи влезница вечерата, на сите им даваа гратиси па имаше неколку “свадбарски„ друштва што ја зачинија атмосверата.

Изгледа не е мој стил на музика она што го пушта он али морам да признаам дека е добар ...

Скапо било? Колку била цената на картата? Ако е помалце од 500 денари, не е скапо, секој викенд по толку тошите, еден викенд вреди да се прескокне за на Џајко да се отиде..
И, кога настапува се цела екипа, нормално дека ќе биде поскапо, го дели ќарот со уше 4/5 души..ако не и јаче..

Скапо било? Колку била цената на картата? Ако е помалце од 500 денари, не е скапо, секој викенд по толку тошите, еден викенд вреди да се прескокне за на Џајко да се отиде..
И, кога настапува се цела екипа, нормално дека ќе биде поскапо, го дели ќарот со уше 4/5 души..ако не и јаче..
Јас не мислам дека беше скапо. И ептен се согласувам со тебе дека подобро е да прескокнеш еден викенд отколку да пропуштиш настап на ваков човек.
Цената беше 300ден. ама повеќе од пола кои беа не платија карти... А за на Џогани, Фанки Џи и слично не им беше скапо по 200 ден да плаќаат сите... :tapp:

Друже муабетот беше за во Кичево каде платите и стандардот не е како во Скопје.
Друга работа, Џајковски и кога беше со Серџук Оркестра во Колосеум картата беше 200-300 денари ако не се лажам. Доколку во Кичево била над 200 тоа дефинитивно е многу, но доколку била 150-200 мислам дека тоа е ок цена за име како Кирил. Или наш е па не вреди?! А за Тиесто вредеше да се фркнат 1200 денари?!
Јас искрено порадо би дал 300 денари за Кирил Џајковски (па дури и повеќе) отколку за истите пари да идам на Тиесто (нели сеа ова се чаршиски муабети и фантазии, карта за Тиесто никогаш нема да биде 300 денари).

Иначе јас наскоро очекувам нешто ново од Кирил. Одамна не нема изненадено со некој нов проект. :)

:helou:

Јас не мислам дека беше скапо. И ептен се согласувам со тебе дека подобро е да прескокнеш еден викенд отколку да пропуштиш настап на ваков човек.
Цената беше 300ден. ама повеќе од пола кои беа не платија карти... А за на Џогани, Фанки Џи и слично не им беше скапо по 200 ден да плаќаат сите... :tapp:

Алал да ти е за коментаров. Зарем за некоја србинка со силикони до колена и со глас = 0 вреди да се дадат 200 (па и повеќе) денари, а за Џајковски и целата негова екипа (кои пред се прават музика, а не крекаат на микрофон, и се талентирани) 300 денари се премногу?!

prv pat bev na kiril letovo so pomina vo srtuga na fonetika,i svarno e mnogu dobar tipot
mnogu dobro ne iznaskoka

Ги имам Homebound и Religion and Sex од Кирилчо.. ако знае некој да ми дае линк од негов друг албум/трака...

Ги имам Homebound и Religion and Sex од Кирилчо.. ако знае некој да ми дае линк од негов друг албум/трака...

Го имам [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ballet La Capinera. Утре или најкасно во недела ќе го аплоадирам и ќе ти го пратам. :)
[/FONT]

Го имам [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ballet La Capinera. Утре или најкасно во недела ќе го аплоадирам и ќе ти го пратам. :)
[/FONT]

Фала друже многу, кога ке можеш тогаш.. :)

Прееска на МТВ3 повторно го имаше концертот на Џајковски на Саем од пред 5-6 години. Спектакуларен концерт со одлична музика и прекрасен звук. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom