Кинески камионџија прегазил 5 годишно дете , па се вратил уште еднаш за да биде сигурен дека го убил

И после јас сум дискриминирала Кинези.
Се гадев дека јаделе кучиња.
Па јадеа фетуси.
Сега газат деца, онака, оти е скапо лекувањето.
Ураган, еден поголем, убав, да срамни се со земја.
Ете тоа им посакувам.

...напиша Пума од кинескиот пц/лап-топ/ајфоун w/e...:icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
...напиша Пума од кинескиот пц/лап-топ/ајфоун w/e...:icon_lol:

Всушност.... Мејд ин Кореа пишува.
:)
Сеедно. Нека работат, но ако сами не си постават стандарди, никој тоа нема да го направи.

Всушност.... Мејд ин Кореа пишува.
:)
Сеедно. Нека работат, но ако сами не си постават стандарди, никој тоа нема да го направи.
Читајќи те на други теми, особено на подфорум животни, добивам впечаток дека ти многу повеќе ги мразиш Кинезите зошто јадат кучиња а не зошто газат невини деца со камиони (ретки случаеви). Добро, тоа е сепак само мој личен впечаток.

:D

Читајќи те на други теми, особено на подфорум животни, добивам впечаток дека ти многу повеќе ги мразиш Кинезите зошто јадат кучиња отколку зошто газат невини деца (ретки случаеви). Добро, тоа е сепак само мој личен впечаток.

:D

Па не си многу далеку од вистината.
Животните се важни исто колку и луѓето.
Во мојот живот нема простор за специзам.

Хм, малку си испомешала, едното е начин на исхрана, другото е ладнокрвно убиство. Ама нема врска... :)

Хм, малку си испомешала, едното е начин на исхрана, другото е ладнокрвно убиство. Ама нема врска... :)

Во мои очи е исто.
Начин на исхрана може да биде и канибализмот... just saying.
Никој денес не убива за да се прехрани себе си. Светот создава животни за да ги убие.
И оправдуам човек кој јаде месо...исто колку што оправдувам куче кое би јадело човек.

Во мои очи е исто.
Начин на исхрана може да биде и канибализмот... just saying.
Никој денес не убива за да се прехрани себе си. Светот создава животни за да ги убие.
И оправдуам човек кој јаде месо...исто колку што оправдувам куче кое би јадело човек.
А што да јадеме, камења? Ако е исто тогаш нека те уапсат за геноцид, што да ти кажам. Можам да замислам колку бубашваби, муви, оси, пчели, комарци имаш убиено НЕ за исхрана туку чисто само зошто ти сметале.

Е сега отприлика знам што ќе кажеш, не е животно. Тоа што не е животно, особено некое волку слатко не го менува фактот дека се работи за жива единка, тоа што е грдо и никакво, јебеш га, еволуција.

Од таму сметам дека скоро сите движења за заштита на животни се врв на хипокризија, зошто по дефолт се насочени кон животни кои се cute and cuddly. На англиски подобро звучеше, затоа. Спаси ги кучињата, спаси ги мачките, спаси ги фоките итн...

А што да јадеме, камења? Ако е исто тогаш нека те уапсат за геноцид, што да ти кажам. Можам да замислам колку бубашваби, муви, оси, пчели, комарци имаш убиено НЕ за исхрана туку чисто само зошто ти сметале.

Е сега отприлика знам што ќе кажеш, не е животно. Тоа што не е животно, особено некое волку слатко не го менува фактот дека се работи за жива единка, тоа што е грдо и никакво, јебеш га, еволуција.

Од таму сметам дека скоро сите движења за заштита на животни се врв на хипокризија, зошто по дефолт се насочени кон животни кои се cute and cuddly. На англиски подобро звучеше, затоа. Спаси ги кучињата, спаси ги мачките, спаси ги фоките итн...

Тоа можеби некој друг, јас не. Не убивам ниту инсекти (да, животни се). Еднаш згазнав полжав несакајќи. Долго имав грижа на совест.

Колку повеќе дознавам за луѓето, се повеќе ги засакувам животните...
А за крај на ова, не знам кога би бил- луѓето не се раѓаат такви, такви стануваат!
Проблемот е во општеството.
Се согласувам, животните барем имаат некаков ред во животот. Се знае кој кого го јаде, кој што јаде, кој каде живее и кој што треба да почитува.
Изгледа ние луѓето сме најниската класа во живиот свет, а имаме најголем потенцијал да станеме највисоката,само не го искористуваме.

За кинезите...
chinese-people-google-demotivational-poster-1259445925.png

има еден лек кој се наоѓа одма во соседството...
japan1140e039cb9.jpg

Пумава е кадарна да убие стотици милиони деца оти јаделе кучиња, бетер е од Јахве во стариот завет.:D

Исто you say?
Ситуација, твојот дечко јаде хамбургер.
Последица...
Исто како да делиш постела со Лазе Радески...:icon_lol: или Пол Пот (мешана скара)

А тек кутрите бактерии...

Исто you say?
Ситуација, твојот дечко јаде хамбургер.
Последица...
Исто како да делиш постела со Лазе Радески...:icon_lol: или Пол Пот (мешана скара)

А тек кутрите бактерии...

Ситуација - мојот дечко јаде хамбургер.
Казна има за тоа предвидена, можеш да претпоставиш, нели?
;)
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:32 PM ---
Пумава е кадарна да убие стотици милиони деца оти јаделе кучиња, бетер е од Јахве во стариот завет.:D

Јас не сум кадарна да убијам никого.
Само многу суштества заслужуваат смрт.

Ситуација - мојот дечко јаде хамбургер.
Казна има за тоа предвидена, можеш да претпоставиш, нели?
;)
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:32 PM ---

Јас не сум кадарна да убијам никого.
Само многу суштества заслужуваат смрт.

Не знам за тоа, ми заличуваш се повеќе на Јахве и со самиот факт дека со својот дечко го имплементираш системот стап - морков :). Чисто од куртоазија што е казната ;)? Не верувам дека е некое горење во катран.:P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom