Кинеска кујна

• Креатор на темата Креатор на темата J0ker_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Ауууу, ја обожавам кинеската храна.
Додуша, само еднаш имам јадено, ама многу ми се бендиса.
Јадев СВИНСКО СО ШАМПИЊОНИ И ЦРНИ ПЕЧУРКИ, милина беше

Имам јадено само поховани скакулци од кинеска храна! Супер беа :helou:

Имам јадено само поховани скакулци од кинеска храна! Супер беа :helou:

Леле жити се кажи во Скопје ги јадеше? Баш сакам да ги пробам.

Инаку пред некој месец бев во кинески ресторан на ручек.
Нарачавме сите различно и си пробувавме еден од друг. Многу вкусно им беше оноа sweet and sour (Пилешко со сок од ананас и лимуб мислам дека беше) И да... Јес да е јапанско ама многу е добро. Пробав предминатото лето Суши - риба во специјален ориз завиткана во алги и тоа сечено попреку. Во комбинација со соја сос и сецкано авокадо..Многу вкусно.

Леле жити се кажи во Скопје ги јадеше? Баш сакам да ги пробам.

Инаку пред некој месец бев во кинески ресторан на ручек.
Нарачавме сите различно и си пробувавме еден од друг. Многу вкусно им беше оноа sweet and sour (Пилешко со сок од ананас и лимуб мислам дека беше) И да... Јес да е јапанско ама многу е добро. Пробав предминатото лето Суши - риба во специјален ориз завиткана во алги и тоа сечено попреку. Во комбинација со соја сос и сецкано авокадо..Многу вкусно.

Sweet and Sour Chicken spored mene e preubavo. Nema sansi da ne go poracam toa koga sum vo Kineski restoran.
I Sushi ne e loso. Ama toj Wasabi (zeleniot sos) e LUTOOOOO. Ama sepak preubav.

Не е лоша кинеската храна...

Еднаш имам пробано и не ми се допадна оттогаш не сум пробал :):toe:

jas sum bila nekolku pati mislam deka se naogjase kaj ruskata ambasada(mislam deka bese ruskata)a ima i uste na edno mesto ne znam kade imam jadeno blago lut oriz so pilesko a i so svinsko od lepcetoedni sto izgledaat kako piroski ne mi teknuva kako se vikaa ali ima slikicka od niv na menito i luto sosce...i nekakvi spageti samo ne mi teknuva kakvi bea ali najubavo bese orivceto i tie kako piroska sto izgledaat pa povelete sednete probajte nesto od ova:salut:

незнам каква е не ни сакам да знам дека мрзам ориз :S

Мене ми е омилена кинеската храна... Ама само на едно место е најдобра, во ресторанот што се наоѓа кај руска амбасада, незнам како е името точно ама во превод на македонски се вика Звезден Океан.
Имаат најубави јадења. Мене ми се омилени пилешко со црни и бели кинески печурки и бамбус, салата од нудлси, пржен сладолед, колачиња со порака, ориз со зеленчук и кинеско лепче.
Сум пробала и во други ресторани ама ваму ми е најубаво... и сега ми се пријаде дури пишувам :)

би сакал да пробам али не сум слушнал за некој кинески ресторан низ скопјево.. :S

jas ne jadam makedonska a pa za kineska itajanska ili meksikansa ne ni pomisluvam:nenene:

Не сум пробал кинеска храна...и да пробам мислам дека нема да ми се допадне...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom