Кинеска кујна

• Креатор на темата Креатор на темата J0ker_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Za kineskata hrana koga nekoj mi zbori mi se gadi, bila sum vo kineski restoranti hranata im e zero, kako prvo koga gi vidov kuvarite pocnaa da mi se obrajkat crevata ne sakam da cujam za kineska hrana.

Ако нешто најмногу мразат на светот тоа е Кинеската храна

Ми звучи интересно, иако никогаш не сум пробал.Во блиска иднина ќе одам во некој од таквите ресторани да пробам нешто:wink:Кај нас сепак ептен им се напумпани цените.Така е како што вели центарец, за нешто што не е ништо посебно цени огромни.Мислам сепак дека вреди да се проба.

Сум пробала, и ја обожавам. Како бе не ви е вкусна, закон е а и здраво :smir:Највкусно ми е пилешки стекчиња со сос од мед, па имаат и многу вкусни салатчиња, па пржен зеленчук...мммм

Порано јадев многу кинеска храна, еднаш неделно миниум :)
Омилени јадења ми се кисело-лута супа, chop suey(не знам како е на македонски) и риба на сецуански начин.

Сум пробала, и ја обожавам. Како бе не ви е вкусна, закон е а и здраво :smir:Највкусно ми е пилешки стекчиња со сос од мед, па имаат и многу вкусни салатчиња, па пржен зеленчук...мммм

Пази јадењево стек и мед ауууу е сеа више нема тотални шанси да пробам :tapp:

Се поклонувам на кинеска храна, ај лов ит.
Позачинета е од италијанската, не е толку колку мексиканската, совршено. :)
Омилени ми се шпагетите со зеленчук.Штета што никогаш не научив да јадам со стапчињата.

Пази јадењево стек и мед ауууу е сеа више нема тотални шанси да пробам :tapp:

Да да вака грдо звучи, и јас помислив дека е бљак, ама е превкусно. Какви јадења со што не ги мешаат, ама тоа е мајсторијата во кујната :smir:

Најгадно нешто:pov:

зависи, кинеската храна кај нас е тиње, барем таму кај што јас сум јадела...воопште не е автентична на онаа што сум ја јадела на страна...иначе дека обожавам неможам да кажам, сепак имаат некои специјалитети што се стварно прецкусни како шпагети со зеленчук Мммм, али на пример, суши сакс биг тајм...фуј жива риба завиткана у приз и морски тревуљаци :(

али на пример, суши сакс биг тајм...фуј жива риба завиткана у приз и морски тревуљаци :(

Суши е јапонска храна односно одлика на јапонската кујна, во кина нема никогаш да најдеш суши.
Ама затоа во кина ќе најдеш, цело пиле варено па попарено со врело масло измешано со разноразни зачини и доста луто, или пак ќе најдеш луто подготвен зеленчук, или пак пилешко бело месо со кикирики, или пак свинско во соја сос, или пак една многувкусна комбинација од домат и тиквички, подготвени кисели, и тоа иде во комбинација или со тие тестенините или пак со варен ориз.

Хм, баш би сакал да пробам Кинеска храна, многу сакам да експериментирам со храна, па ќе видам што Кинезите имаат да понудат. Инаку се отвори неодамна кинески ресторант во Битола, и си имам во план да го посетам.

добра храна прават, добро сега може цените се високи за една порција но таа порција ја даваат за повеќе луѓе

никогаш не сум јадела али умирам од желба да пробам да јадам со стапчиња али зависи што ќе јадам :wink:

има ваква тема, ама ај јас и овде ќе си напишам :)

имам јадено во кинески фаст фуд во будимпешта, и преубо беше, пилешкото во благо кисел сос ко шо спомна мериџејн, и јас ко слушнав шо е се згрозив, ама ко пробав го сменав мислењето:) и оризот посебно ме бендиса мммм... сакам пааак :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom