KFC ја повлече одлуката да продава само "халал" месо во Британија

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не ми е гајле мене што е по потекло, БРИТАНЕЦ! КРАЈ! Оди сега, пак барај потеклото ти!

Простак!

Потеклото мое си го знам јас, не сум дошљак како Кет Стивенс во Британија или пак ко косоварите во Македонија.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Халал маде голо..... за потребите на населението, а со тоа и профит, не може на секое пиле, кокошка или теле да му се пее приспивна...
Сега се појави халал храна за животни во Британија!

Можам само да им позавидам на муслиманите, одлични бизнисмени се.

http://www.halalpetproducts.co.uk/

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:smir: :smir:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Чекај малку.
Зар КФЦ не продава пилешко месо? Според името на компанијата би требало да биде очигледно.
И какво е тоа пилешко месо кое што не е Халал?
Или пак свинско ставаат во кокошките?

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
^^^
Мислам дека се ресторани за брза храна како МекДоналдс и БургерКинг.Нема врска името :)
http://en.wikipedia.org/wiki/KFC

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ами можеле да напраат пола-пола...кој сака алал, кој не не-алал. Сигурно размислувале за таква варијанта, зошто не ја примениле...кој знае есапот каков им бил.
Само одреден број ресторани биле вклучени во оваа “проба“, не сите.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Нема само пустинци, има и не-пустинци, т.е. Британци конвертити, кои што бараат да им се служи Халал храна. Реципроцитет, ако не си чул.
значи по оваа логика ти си македонец?

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Почна сезоната на аџилак во Мека и изглеа мора да има новости од Британија. :toe:

Производител на играчки ја тргнал пластичната фигура на свиња од пакетот за деца наречен “Фарма’’ (HappyLand Goosefeather Farm) затоа што имало поплаки дека сцената со свиња на неа е навредлива:

Toy shop bosses removed a plastic pig from a children's toy farm set because they feared it would upset Muslim and Jewish parents.

A mother who complained to toy store Early Learning Centre (ELC) when she found the pig missing was told it had been removed for "religious reasons," British newspaper The Sun reported.

The mother, named only as Caroline, found there was no pig with the cow, sheep, chicken, horse and dog in the store's HappyLand Goosefeather Farm.

Caroline, who bought the toy for her daughter's first birthday, said the farm set still contained an empty sty and a button that made an oinking noise when pressed.

But after writing to ELC's customer services she got an email reply admitting the pig was removed in case it upset Muslim or Jewish parents.

Both religions ban the eating of pork because they consider the pig an unclean animal.

The email said: "Previously the pig was part of the Goosefeather Farm. However due to customer feedback and religious reasons this is no longer part of the farm."

ELC confirmed it had taken the pig out of the set when contacted by The Sun.

A spokesman said: "The decision to remove the pig was taken in reaction to customer feedback in some parts of the world."

But later they said they would replace the pig in the set but no longer sell it in international markets where it may create offence.

S

Shaman

Гостин
ако ако
сите се тие толерантни додека не им пукне филмот.
кога ќе им пукне има толеранцијата во газ да им ја напикаат.
нема да важат тогаш ни хелсинки и куров-суров.
има од земја да ги откорнат.
исто како и кај нас и таму се врши угнетување на мнозинството од страна на малцинството.
све е супер сега за малцинството, само до кога ќе трае?

Kajgana Shop

На врв Bottom