Ќеифот со пари не се купува...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Хел јес се купва.Не секој ќеф ама...

Ајде ке направам неколку споредби тука.Братучетка ми се си купува скапа облека кога идеме у скопје и па на крајо нешто не е задоволна и фале и нешто.А јас си беех одлепила плакат од концерто шо беше на Iron Maiden у февруари у Белград и цел ден беех насмеана до уши(кееф ми направи).Сакам да кажам џабе ти е се купено со пари ако не можеш да се израдуваш на тоа(малку ти е...сакаш уште)

Ајде ке направам неколку споредби тука.Братучетка ми се си купува скапа облека кога идеме у скопје и па на крајо нешто не е задоволна и фале и нешто.А јас си беех одлепила плакат од концерто шо беше на Iron Maiden у февруари у Белград и цел ден беех насмеана до уши(кееф ми направи).Сакам да кажам џабе ти е се купено со пари ако не можеш да се израдуваш на тоа(малку ти е...сакаш уште)

Овај ти муабето ти е многу убав, ако незнајш да се радваш на малце, нема да знајш да се радваш и на многу.

Скоро секогаш работите што ми направиле најголем ќеиф биле бесплатни.

Ќејфот можеш да го купиш ако имаш длабок џеб. Дали ќе бидеш среќен после купувањето е релативно.

Зависи кои работи ти прават ќееф и колку вредат. На пример, ако колата ти прави ќееф ( како на повеќето луѓе ) тогаш да, ќефот може да се купи со пари...Но има работи во животот кои не се купуваат и да имаш милиони.:toe:

Многу голем (ако не и најголем) ќеиф ми е да трошам пари. Поконкретно, да трошам пари за ќефои на драги луѓе.
Од нематеријалните работи, ќеиф ми е да ми предат мачките две во скут, ама истите кркаат храна и кењаат во песок - кои се купуваат со пари.
Ќеиф ми е кога син ми ќефлија. Ете, тој не бара пари, ама знае да му измами насмевка некоја скапа играчка.
Врти-сучи, па на пари некако се врти ќевствувањето. Мој конечен одговор: Ќефот со пари не се купува, ма без пари па ИЧ.

Се купува со пари доколку она што ни прави ќеиф е всушност нешто материјално, но доколку е нешто духовно тогаш не постои сума на овој свет со која што може да се купи ќеифот.

Ќејф пример ја што ке го направам за без пари , некој тамо ке мора да плати за тоа.
Да си направиш ќејф без пари е дарба.

Оној нематеријалниот ќеиф ми е секогаш исполнувачки. Значи, моменти дома, кога ручам со моите, кога се акам по улици со другарки, гушкање со сестра ми, правење колажи од стари весници... Едноставно е ќеиф беспари.

Хедонизмот и те како си го плаќам.
Кога ми е ќеиф, си купувам еден куп тракатанци и уживам во нив. Без разлика дали е добра книга, лошо дамско списание, пар ракавици или обетки од Битпазар, вреди моментот на радост. Макар и моментален, ама за мене прочистувачки.
Парите од свирки, си ги трошам за ќеифои. Театар, гардероба, вечери или случајни јаданки со момчето или со другарки... И убаво ми е.

Секој ќеиф се купува само многу е битно која сума на пари ќе ја инвестираш за негово исполнување.

Ќеиф само со пари се купува,незнам со што друго би можел да се добие.Ако имам пари ќе си припуштам се што ми прави ќеиф,ако немам пари ќе сонувам за нив.Среќата е онаа која не се купува,љубовта,ниту здравјето,се друго има цена...

Зависи каков ќеиф....ако ти е ќеиф да се џиткаш со падобран а немаш кеш, како ке го купиш другше...

Зависи каков ќеиф....ако ти е ќеиф да се џиткаш со падобран а немаш кеш, како ке го купиш другше...

Па без падобран, ако ти е ќеиф да се џиткаш...

Поголемиот дел од работите што ти е ќеиф да ги правиш се купуваат со пари за жал. Такво дое времето се да се врти околу парите. Но има и такви ќеифски работи кои не вредат ништо. Е токму таквите работи го прават животот полесен и посреќен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom