Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мене кумот ми го дал името, требало да се викам Деспина или Тамара и одбрале Тамара :pipi: Мајка ми сакала да се викам Јована по дедо ми (Јован), ама баба ми не дозволила...:toe: Моите деца не би ги крстила по родителите, баба или дедо...ако е женско Андреа, ако е машко Дарио.

Најдобрата другарка на мајка ми, се викала како мене. За жал, починала уште во нивните средношколски денови [:cry:]. И не знам зошто, ама кога сум се родила многу сум ја потсетила на неа, и решила да ме крсти така.
Инаку, јас ако имам женско дете сакам да се вика Дарилија, а ако имам машко или Готфрид или Андроник.
ti ne si normalna:tapp:

Ја сум крстен како што сакал мојот кум..и си го сакам името
а за мои деца здравје боже..би сакал да имам 2 машки и да се викаат :Давид и Мартин, а ако имам девојчиња: Софија и Сара
za Sara pa i pa ama mesto Sofija moze Kunstendil:pos2::pos2::pos2::pos2:

Името ми произлегува од денот на раѓање - Мала Богородица, па по тоа веќе се знаело дека ќе се викам Марио или Марија.
А јас моите деца отсекогаш сум планирала да ги крстам Софија и ДимитриЈ. Многу ми се убави овие имиња, но сепак има време, a и би го прашала и маж ми за мислење :icon_lol:

Првото што ми падне на памет.......
...и онака тоа ќе му биде само во документите ...
.....додека сите ќе го викаат по некој „надимак’’...

хмм... машки: Лука, Матеј, Давид, Андрија..
женски: Теа, Миа, Лара, Дарија.......

Машки: Aндреј, Матија, Алекс, Давор, Теодор...
Женски: Ана, Елена, Теа, Боба... :smir:

Машки: Иван (мора да иам дете по мое име :P), Габриел, Стив, Александар, Филип, Антигон. :)
Женски: Саша (кратенка од Александра), Филипа. (повеќе машки деца ќе иам, така да доволно се две женски имиња :pos:)

Едит: морам да додадам уште едно име. Мајкл (по Скофилд од ПБ) :P

...На мајка ми и тетка ми им текнало Симона...И му пренеле на кумот и он праел како што му кажувале..:/:toe:
...Иначе ако иам машки (и би сакала машки): Лука,Марко, Крис!
а доколку се женскиЧ..хмм... Изабела и Марија:pipi:

Мене ме крстиле Сашка дека тоа било првото име што му текнало на кумот. А требало да се викам Ангела ( по баба ми Анѓа. )
А мене ми се допаѓаат имињата: Теа, Софија или Никола, Петар, Игор. :pipi:

Миливојче, Трајче, Драган

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom