Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мајка ми пред да се породи сонувала како некоја нејзина пријателка што е почината и рекла дека треба да ме крсти Мартина, и дека ако сум го имала тоа име ќе сум била под нејзина заштита.
Моето дете не би го крстила по никој случај по моите родители или пак по родителите на мојот сопруг, би го крстила Теа ако е девојче :) За машко незнам....

Уште кога сум се родила мајка ми имала огромна желба да ме крсти Ана, бидејќи и било многу убаво име! Татко ми сакал Јана, ама се спогодиле некако да одат по желба на мама:wink:

Сестра ми сакала да се викам Александра, уште во болница кога и кажале дека има сестра кажала дека сака да се викам Александра. И така бида :)

По песната "Е мој Саша",само модифицирано за една буква на крајот, место "а","o":helou:

тој што ме крстил тој ми дал и име знам дека кумчето имал само 10 години кога ме крштевал. па така тој ми го дал името Катерина,и задоволна сум си :back:

Мене ме крстиле по баба ми Александра. И ми се допаѓа повеќе одколку по прабабами (нели само јас внука) Славица. Добро шо на баба ме крстиле. Инаку сум протиФ крстење по баба дедо и прочие....замисли да ти се вика свекрвата Трајанка, Митра и сл....ќе го загрубам детето....
Ако некој ден Господ ми подари дете, ако е женско ќе ја крстам Михаела, ако се две:baeh: т.е. близначки Мартина втората,а за машко нека помисли мажми....да не сум само јас....ако неможе да го измисли можеби Кристијан, Стефан.:smir:

За женско Деница или Делфина, а за машко што знам... немам ни мислено... ма да има мнннн време до тогаш...

И во никој случај не би викала дете по баба, дедо и сл... Прмногу глупо се осеќав коа почина баба ми (пош сум крстена на неа) и на некролозите стоеше моето име и презиме... прилично језиво

Најдобрата другарка на мајка ми, се викала како мене. За жал, починала уште во нивните средношколски денови [:cry:]. И не знам зошто, ама кога сум се родила многу сум ја потсетила на неа, и решила да ме крсти така.
Инаку, јас ако имам женско дете сакам да се вика Дарилија, а ако имам машко или Готфрид или Андроник.

Името кое го носам и се бендисувало на мајка ми уште мала, сакала машко дете и уште тогаш името и било измислено. Странско име е и мене ми се допаѓа.

Бев бебе убаво...слатко...ме гледаа у болница сите такво мало ќебапче...и наеднаш јас намигнав на сестрата згодна...(тоа ми беше вториот шмек)..и татко ми извика...
Нека се вика...Шмекии!

Мене ми го дале името по дедо ми.Не ми смета, а моите деца нема да имаат име како моите родители.Не дека не ги сакам нивните имиња, многу се убави, ама ја неќам таа традиција.Не знам кое име ќе го имаат, секој втор ден ми доаѓа на памет различно име за нив.

Јас сум бил 3 месеца без име и ме викале Бебуш за тоа време,на Павловден сум роден,а моите нејќеле Павле да се викам,и после 3 месеци тетка ми дала предлог Павел да се вика е ете биднало.
Ако имам син ќе му дадам некое Хард Кор македонско име,а ако имам ќерка нека бира име жена ми

Jas sum krstena po baba mi, ne e loso imeto ama glupo mi e da se krstuvaat deca po starite. Spored mene roditelite treba da si odlucat za imeto, a ne da se slusat kumovite, postarite ili sto ti ja znam koj. Koga jas bi imala dete ako e zensko ke se vika Eleonora ili Andrea, a ako imam sin Kristijan ili Andrej.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom