Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Женско: Ангела или Симона
Машко: Петар или Филип

За женско ми се допаѓа името Стела, а за машко уште од дете омилено име ми беше Марко, али сеа глеам секое второ дете се вика така. :mad:

За женско ми се допаѓа името Стела, а за машко уште од дете омилено име ми беше Марко, али сеа глеам секое второ дете се вика така. :mad:

секое второ машко во скопје се вика или марко или филип

Ако имам некогаш ќерка ќе се вика Јана,пошто од сите Македонски народни песни шо ги имаме,само две стварно ги сакам,а тие се "О, Јано Јано" и "Jaно мори" :D
a за машко не сум размислил

Двоумење меѓу Тамара и Наташа :P

Стела -.-
Име за пекинезер.

Он: Синоличка.

Некое лесно име до 5 букви максимум,со европски шмек.:cool:
--- надополнето: 27 јули 2013 во 19:48 ---
Стела -.-
Име за пекинезер.

Он: Синоличка.

На драмски има една професорка што се вика Синоличка.А и добра фуфа е.:love::icon_mrgr:

за женско: Лана или Матеја, а за машко: Антониј

Во договор со сопругата ако се оженам некогаш :unsure:

Повеќе сакам антички имиња :) Инаку слушам има некои кои се викаат Леонид. Интересно име ! :)

Како што ќе каже кумот се разбира ако се оженам.

Многу луѓе забораваат дека е чест да се биде кум и дека вистински духовен татко е кумот и не смее да се влијае на името како ќе биде волјата на кумовите така нека биде и името нема списоци и пожелби не за џабе кумот клекнува пред бога и се откажува од сатаната, ако сте крстиле ќе знаете.

Како што ќе каже кумот се разбира ако се оженам.

Многу луѓе забораваат дека е чест да се биде кум и дека вистински духовен татко е кумот и не смее да се влијае на името како ќе биде волјата на кумовите така нека биде и името нема списоци и пожелби не за џабе кумот клекнува пред бога и се откажува од сатаната, ако сте крстиле ќе знаете.
Нема грешка.

Сега да не си продаваме муда за бубрег јас бев кум и кажав име кое јас го одбрав, секако родителите бира па нека биде по свекрва по овој на оној и реков СТОП!!

Кумството ни трае 4 века и ако одберете вие име јкас пак ќе ја продолжам традицијата ама благослов нема да има, нема да има добробит и не е како што треба, и да видиш работата дојде дотаму да се формираат лоби групи фракции курте мурте и на самиот ден ми дадоа листа им велам немајте мака решено е( и беше), па јас го кажав името за време на ритуалот и така е заведено е сега малку ми замерија ама не е проблем.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 11:08 ---
Сега да не си продаваме муда за бубрег јас бев кум и кажав име кое јас го одбрав, секако родителите бира па нека биде по свекрва по овој на оној и реков СТОП!!

Кумството ни трае 4 века и ако одберете вие име јкас пак ќе ја продолжам традицијата ама благослов нема да има, нема да има добробит и не е како што треба, и да видиш работата дојде дотаму да се формираат лоби групи фракции курте мурте и на самиот ден ми дадоа листа им велам немајте мака решено е( и беше), па јас го кажав името за време на ритуалот и така е заведено е сега малку ми замерија ама не е проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom