Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.096
Женско: Ангела или Симона
Машко: Петар или Филип

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
За женско ми се допаѓа името Стела, а за машко уште од дете омилено име ми беше Марко, али сеа глеам секое второ дете се вика така. :mad:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
За женско ми се допаѓа името Стела, а за машко уште од дете омилено име ми беше Марко, али сеа глеам секое второ дете се вика така. :mad:
секое второ машко во скопје се вика или марко или филип

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Ако имам некогаш ќерка ќе се вика Јана,пошто од сите Македонски народни песни шо ги имаме,само две стварно ги сакам,а тие се "О, Јано Јано" и "Jaно мори" :D
a за машко не сум размислил

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Двоумење меѓу Тамара и Наташа :P

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Стела -.-
Име за пекинезер.

Он: Синоличка.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Некое лесно име до 5 букви максимум,со европски шмек.:cool:
--- надополнето: 27 јули 2013 во 19:48 ---
Стела -.-
Име за пекинезер.

Он: Синоличка.
На драмски има една професорка што се вика Синоличка.А и добра фуфа е.:love::icon_mrgr:

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
за женско: Лана или Матеја, а за машко: Антониј

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Во договор со сопругата ако се оженам некогаш :unsure:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Повеќе сакам антички имиња :) Инаку слушам има некои кои се викаат Леонид. Интересно име ! :)

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Како што ќе каже кумот се разбира ако се оженам.

Многу луѓе забораваат дека е чест да се биде кум и дека вистински духовен татко е кумот и не смее да се влијае на името како ќе биде волјата на кумовите така нека биде и името нема списоци и пожелби не за џабе кумот клекнува пред бога и се откажува од сатаната, ако сте крстиле ќе знаете.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како што ќе каже кумот се разбира ако се оженам.

Многу луѓе забораваат дека е чест да се биде кум и дека вистински духовен татко е кумот и не смее да се влијае на името како ќе биде волјата на кумовите така нека биде и името нема списоци и пожелби не за џабе кумот клекнува пред бога и се откажува од сатаната, ако сте крстиле ќе знаете.
Нема грешка.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Сега да не си продаваме муда за бубрег јас бев кум и кажав име кое јас го одбрав, секако родителите бира па нека биде по свекрва по овој на оној и реков СТОП!!

Кумството ни трае 4 века и ако одберете вие име јкас пак ќе ја продолжам традицијата ама благослов нема да има, нема да има добробит и не е како што треба, и да видиш работата дојде дотаму да се формираат лоби групи фракции курте мурте и на самиот ден ми дадоа листа им велам немајте мака решено е( и беше), па јас го кажав името за време на ритуалот и така е заведено е сега малку ми замерија ама не е проблем.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 11:08 ---
Сега да не си продаваме муда за бубрег јас бев кум и кажав име кое јас го одбрав, секако родителите бира па нека биде по свекрва по овој на оној и реков СТОП!!

Кумството ни трае 4 века и ако одберете вие име јкас пак ќе ја продолжам традицијата ама благослов нема да има, нема да има добробит и не е како што треба, и да видиш работата дојде дотаму да се формираат лоби групи фракции курте мурте и на самиот ден ми дадоа листа им велам немајте мака решено е( и беше), па јас го кажав името за време на ритуалот и така е заведено е сега малку ми замерија ама не е проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom