Ќе се тарифира музиката на погреби, крштевки, свадби и сунети

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Не, фер би било ЈЈ да ни плаќа на нас што сме принудени да ги слушаме неговите тралалајки.
Vidi sekakvi lugje ima,nekoj se palat na petici,na seks so dzudzinja nekoj se mazohisti i sakaat JJ da go slushaat. Pod fer mislev ako si platat neka praat sto sakaat,se dur mene nekoj ne mi se mesha..Sry za latinica.

Професијата е личен избор, она кога оди у кафана да се дере не плаќа данок од парите што и ги бутаат у цицки.
Ме заболе мене курот за неа и сите останати ко неа,крадат песни,препејуваат,не знаат две строфи да отпејат како што треба.
Кој кур рече
Ок, олабаи малку....

Нема ништо вредно за плаќање, не ли разбираш не може мене некој да ми земе пари зашто некоја дрољичка снимила песна која никогаш не сум ја слушнал а недај боже да ја пуштам на журка.
Свесен си дека и андриана кеш мафијаш и на нејзе ќе треба да и плаќаш ?
И на секоја кафанска певаљка ?
Да ти ебам и мекич и јован и зен и слаткар , ми доаѓа нагон за повраќање кога ќе ги чујам не па да плаќам по 1200 денари за да им се даваат на нив.
Си има некој принцип законов, не го знаеме ни јас ни ти....
Мекич и Зен имаат публика, тоа е трагедијата.....проблемот е што има луѓе што ги охрабруваат во нивната работа....пред нив имаше морони од типот на Нокаут, Магија, Куку-Леле.....тоа ти е, не живееш во Салцбург, помири се со тоа....

Мене најмногу ме нафураа прееска со жалопојки дека кафичиве ќе треба да плаќале....откога безпари ги лапнаа тротоарите пред нив, ги стаија најлонине, даваат една на десет фискални, па и овде да не плаќале - види мајката....

Абе на сред веселба или трагедија,тој што ќе отиде да побара пари го жалам како ќе си замине :icon_lol:

5274258.gif

Има право Добро познат ќе си земете потврда од психијатар дека сте малце пореметени и после ќотекот лесно ќе пројдете. Еден комшија мој го натреска еден што сакаше да го охраби и после само со она пројде, работни саати како беше...

Ај вака да видиме, за господата автори...
Пример 1 за дечкото кој најмногу се бунеше и ги повлече своите песни од евергрин манифестацијата :свиркам:
vs.
Пример 2
Пример 3
vs.
Пример 4
Пример 5

На теми доста време пред ова на Кајгана форум:
Skopskite fraeri NOKAUT na koi se palea tinejgerite imaa najmnogu plagijati od site ovie sto gi nabroivte:
1.ABC-originalot e Jackson 5-I Want You Back od 1969 g.
2.HI FI-originalot e Robbie Nevil - C'Est la Vie od 1986 g.
3.Vremenska masina-originalot e Earth Wind Fire-September od 1978 g.
АЛЁНА АПИНА - ЭЛЕКТРИЧКА (1997)
„Не заборавај да се сетиш на мене“ од Владо Јаневски (2002)

Алла Пугачёва - Позови менја с собој (1996)
„Тајна отровна“ од Владо Јаневски (2002)

"You gotta a nerve" од Rod Stewart (1977)
„Што и да е, ќе помине“ од Владо Јаневски (2002)

"Perdere l'amore" на Massimo Ranieri (1988)
„Ако не те сакав“ од Владо Јаневски (2004)

Здравко Чолиќ -Твоје очи (1983)
„Твоите очи“ од Владо Јаневски (1993)
И еден сериозен конкурент на Владо Јаневски, едно рапериште страшно ....
Да го запазиме и моментот на 25 рамковни проценти :icon_lol:
Адријан Гаџа и Врчак - Недопирлива
Tony Parker - Balance Toi

И на крај...
Publikata, popularnosta, voopsto ne se bitni.
Битен е ќарот и профитот, па макар и со туѓа и крадена музика.А публиката не е битна дека ги препознала таквите работи.

Тука и тука е се кажано.Е секој еден збор од тие песни е вистина и после толку време, е тука е вредноста.

Слушај пиле ваму. Прво и основно, а и најбитно: Пејачите 99% од својот хонорар го прават преку тезгарење. Значи настапи низ клубови, кафичи, ресторани итн.... Е сега, јас како DJ, некое радио како медиум, некој ресторан, теретана, (гробишта бе), и така натаму, ако не те пуштаме тебе и твојте четири акорди фалш испеани, дали знаеш кога ќе имаш тезги од 250, 300 па се до 1600 евра од настап. Знајш кога, ко че си го видам тилов. Така да немаш право да ми плачипичкосуваш овде, оти јас, кафичот, ресторанот, радиото сме биле тие кои те исфлиле на површина и сме ти ја кренале цената.

Второ: Мој личен избор е каква музика слушам, и каква музика пуштам како DJ. Тоа е мој начи на изразување, и нема никој право да ми го оспори тоа.

Трето: Ко нема сите македонски артисти да бидете бојкотирани и од радија, dj-i, телевизиски емисии и слично, па да ве видам после да ми се курчите овде дека требало да платиме за да пуштаме ваши песни, и да ве видам дали че рембате по 300 евра плус од вечер.
И немој да мислиш дека законот можи да ве заштити, дека морало да има македонски исполнувачи одреден процент. Ќе има и тогаш, само не знам колку си свесна колку мнооогу македонци има што продуцираат електронска музика, без текст, без нишо. А бе само бојкот за вас!!! Ненаситни едни...кај еден куп пари од настап земате, кај пари од ЗАМП земате па сега и ММИ ми измислувате нешто.
Koga ke mi tekne deka treba da mu repliciram na nekoj sto me narekuva "pile", ja gubam sekoja zelba voopsto muabet da pocnam so takviot, a negoli debata da razvijam...

Ti I kaficot cenata ste mi ja razvile? :D HAHA :D
Znaes mene cenata koj mi ja razvil? Saative pominati pred klavir ucejki progresii, peenje po 3 saati minimum sekoj den za da mozam da izdrzam svirka od 35 pesni, MOLENJE I ponizuvanje nekoj menadzer da te vikne vo nekoj utepan kafic da sviris I pees saat I pol za koj ke te plati 400 denari, makotrpno sobiranje pari da si kupis asalen mikrofon, asalna klavijatura, za edna zvucna karticka sobiranje pari 6 meseci (7000denari).
Bitch.
I mene trudov nekoj tokmak ko tebe za bez pari da mi go prodava?
Pa ne samo sto ke go tuzam, KE GO SOGOLAM!
Pojma nemas niz sto sve pominuva eden kompozitor, muzicar ili izveduvac, dodeka taa muzika stigne voopsto do tebe, kaficite, diskotekite I posirokata publika. Site gledaat samo da te iskoristat, vo bilo koja smisla, vo slucajov vklucuvajki te I tebe I site kafici koi pustate pesni bez predhodno da gi otkupite avtorskite prava za istite.
Publikata, popularnosta, voopsto ne se bitni. Ova e rabota, kako I sekoja druga, ne e voopsto lesna. Kako sto ti koga odis na rabota za tvojata rabota I trud ocekuvas soodvetno da te platat, taka I sekoj muzicar. Posle tolku trud I rabota, samo ke gledas da si gi soberes parite I da odis doma da si legnes.

Koga ke mi tekne deka treba da mu repliciram na nekoj sto me narekuva "pile", ja gubam sekoja zelba voopsto muabet da pocnam so takviot, a negoli debata da razvijam...

Znaes mene cenata koj mi ja razvil? Saative pominati pred klavir ucejki progresii, peenje po 3 saati minimum sekoj den za da mozam da izdrzam svirka od 35 pesni, MOLENJE I ponizuvanje nekoj menadzer da te vikne vo nekoj utepan kafic da sviris I pees saat I pol za koj ke te plati 400 denari, makotrpno sobiranje pari da si kupis asalen mikrofon, asalna klavijatura, za edna zvucna karticka sobiranje pari 6 meseci (7000denari).
Bitch.
Pojma nemas niz sto sve pominuva eden kompozitor, muzicar ili izveduvac, dodeka taa muzika stigne voopsto do tebe, kaficite, diskotekite I posirokata publika. Site gledaat samo da te iskoristat, vo bilo koja smisla, vo slucajov vklucuvajki te I tebe I site kafici koi pustate pesni bez predhodno da gi otkupite avtorskite prava za istite.
Publikata, popularnosta, voopsto ne se bitni. Ova e rabota, kako I sekoja druga, ne e voopsto lesna. Kako sto ti koga odis na rabota za tvojata rabota I trud ocekuvas soodvetno da te platat, taka I sekoj muzicar. Posle tolku trud I rabota, samo ke gledas da si gi soberes parite I da odis doma da si legnes.

A им плаќаш на изведувачите и авторите чии песни ги учиш и ги пееш и од кои земаш пари?

Vo pravo si ....Ja odma ke ti go kupam CD-TO koa ti ke go izdades samo zatoa sto ti naveduvas deka mnogu ubavo znaes da pees i svirish....i vezbas po tri saata na den na mikrofon od 7 000 denari.....sea me ubedi i mene i kaficite i site ostanti....isto ko pikaznata na ribarot za golemata ulovena riba....Ne ti treba tebe publika i popluarnost....motika i pamet ti treba...Ajt sea prodozli da gi potpevnuvash hitovite od Gulabica

Bitch.
Сето ова ќе беше така, и ќе се поклонев и ќе ти се извинев од дното на душата, ако на тие свирките си пееш само твој репертоар, а не секој втор бенд да ми почнувате со АЈЏСВОНАФИЛ од Роби Вилијамс, ИСДИСЛОВ и за тоа да барате пари, ма немојјјјјј. Ко така и јас треба да барам пари пошто ни јас ни ти не изведуваме наши композиции.
Те соголува тебе некој ко че му изведиш негова песна?
Трудот тебе никој не ти го оспорува, напротив, секоја чест за трудот што го вложуваш, истите срања што ги кркаш ти ги кркам и јас (макар што цениве што ми ги кажуваш што ти ги плаќаат по тезгиве, во однос на стандардот, што го земаат другиве тезгари, ми си сумњива дека толку имаш труд вложено, али ајде, кој како си ја наредил), ама немој да ме јебеш бе, јас да те викнам да ми пејш на свадба, и да плајчам на некоја си ММИ да ти плаќа тебе, оти ти си пеела песни од Благица Павлоска?!?
Пак че ти кажам, секоја чест на трудот, и ти посакувам успех во работата и да земаш по 1000 евра од настап, и да знаеш мило ќе ми биди, ама немој овде да ми продаваш муда за бубрези дека требало да ти плаќа некој тебе оти ТИ ја исполнуваш Бато од Калиопи.

Кажав и пак че повторам. Ако вака продолжите да размислувате себично и алчно, бојкот за вас, па да ве видам тогаш дали и тие 700 че ги земате.

Молим лепо.

Да не треба да плаќаме и за музиката у мобилен што ја имаме? o_O :pos:

Браво, ќе биде музичар од тебе.

.i vezbas po tri saata na den na mikrofon od 7 000 denar
Звучната била 7000, не мешај работи сега. :)
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 23:05 ---
Да не треба да плаќаме и за музиката у мобилен што ја имаме? o_O :pos:
Најверојатно. И плус ќе треба да ја слушаш на слушалки со не повеќе од половина тон, за да случајно не ја слушне некој околу тебе бидејки тој не дал пари.

ц ц ц ...која дебилизација на општеството:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom