Ќе се тарифира музиката на погреби, крштевки, свадби и сунети

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе фер е ако пуштат музика од ЈЈ да ти наплаќа он...

Не, фер би било ЈЈ да ни плаќа на нас што сме принудени да ги слушаме неговите тралалајки.

Е сеа сигурно ќе ги слушам, 100%. Туку ајде шо биде со воздухо? Нека удрат и на тоа шо, воа не е шпанија или грција, македонче е шо ќе им напрае.. :notworthy:

Тоа го мислев конкретно за членот на кој му коментирав, бидејќи тој/таа во својот коментар спомна дека доколку сакам да ја слушам неговата/нејзината музика, ќе треба да му/и платам и затоа неговата/нејзината музика ја окарактеризирав како изродска музика, бидејќи го сметам неговиот/нејзиниот став за изродски.

Нејзиниот став е ирелевантен на тоа каков музичар е она. Едно е да не се слагаш со ставот а друго да дисаш некого ко музичар иако не си го чул. Ти напраи конекција на два сосем неповрзливи поими и атакуваше на музиката.
То е то.

Luge daj vreme e da se zapisete na kurs po gitara, klavir, solo peenje bilo sto, vaka za zabavi privatni barem ke si ustedite pari, em ke naucite nesto novo..
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 19:06 ---
A inace ja da im platam na niv?
Neka mi platat oni na mene sto gi slusam nivnite zavivanja..
Ja bolje da im platam za da ne gi slusam..

Грев е да плаќаш за Ламбе Алабакоски,Елена Ристеска,Џеј-Геј,Елвир Мекич,Адријан Гаџа...
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 19:09 ---
Luge daj vreme e da se zapisete na kurs po gitara, klavir, solo peenje bilo sto, vaka za zabavi privatni barem ke si ustedite pari, em ke naucite nesto novo..
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 19:06 ---
A inace ja da im platam na niv?
Neka mi platat oni na mene sto gi slusam nivnite zavivanja..
Ja bolje da im platam za da ne gi slusam..
Ајде бееее они да платат за тоа што ги слушаш многу паметна ти,коа викна дома трубачи за матура они ти платија или ти нив?
P.S Против законов сум ама ова членов што го пиша е глупо.

Грев е да плаќаш за Ламбе Алабакоски,Елена Ристеска,Џеј-Геј,Елвир Мекич,Адријан Гаџа...
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 19:09 ---

Ајде бееее они да платат за тоа што ги слушаш многу паметна ти,коа викна дома трубачи за матура они ти платија или ти нив?
P.S Против законов сум ама ова членов што го пиша е глупо.

Ja nemav trubaci doma za matura. Ne e kaj nas takov obicajot:)
Pa ako treba na sila da slusam nesto, redno e da mi se plati :D
a trubacive ako sakav da gi viknam ke sakav i da gi slusam pa ke im platev.

Како прво ова не е закон на владата,нити па владата ќе ги земе тие пари...ОВИЕ ПАРИ НЕ ОДАТ ВО БУЏЕТОТ.....ова е некое си новоформирано здружение,кои парите ќе си ги стават во џеб,значи ќе завршат милиони евра кај неколку души.(какви музичари,какви бакрачи)-напиздениот Латас

Нејзиниот став е ирелевантен на тоа каков музичар е она. Едно е да не се слагаш со ставот а друго да дисаш некого ко музичар иако не си го чул. Ти напраи конекција на два сосем неповрзливи поими и атакуваше на музиката.
То е то.

Апсолутно, во целост си во право.

Поврзав едно и друго, не знам ни кој/а е, ниту сум ја слушнал неговата/нејзината музика, но веќе го/ја оквалификував како изрод пејач(ка)/композитор(ка), бидејќи судам според неговиот/нејзиниот карактер, кој го оквалификував според неговите/нејзините коментари.

Кристално истото го мислам и за значителен број на пејач(к)и и на композитор(к)и кои се појавија во реклами на ЗАМП во кои спомнаа дека музиката не е бесплатна, не слушам нивни песни и ги бојкотирам бидејќи нивните ставови ги сметам за идиотски.

А што музика се слуша на погреб???? Црквата и Џамијата зошто да плака? Бидејки си пуштат внатре црковна музика која ја пеат поповите или во џамијата оџите... Ако бе ке си плати и попот авторски права на Св. Петар што ја напишал молитвата што има веза...
И каде ке одат парите од најпопуларниот пеач од МК Тоше кој е и најслушан од нашите пејачи? Дали за неговото семејство... Јас не верувам или за песните од Гоце кој дефинитивно се најслушани во кафаните???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom