Jas se raduvam za zakonov.
Ic ne e lesno nitu da napises obicna pesna so 4 akordi, nitu tekst da smislis za istata, nitu da ja otpees pravilno, nitu da ja aranziras. Baska, si platil grdni pari za oprema i snimanje vo studio, a nekoi mockovci ja pustaat TVOJATA PESNA naokolu, bez da te prasaat. Koj im dozvolil be?
Pa eve, i kapela za pogreb neka e (ama vazi za sekade). Koj im dozvoli da pustaat moja muzika?
Sakate da pustate moja muzika? - Platete mi.
Fala Bogu, pocnaa poleka da go sproveduvaat ova i kaj nas.
Pazete, vo Hrvatska pravni lica sto pustaat muzika na javno mesto spored zakon, osven sto moraat da platat taksa, 70% od repertoarot mora da im bide sostaven od domasna muzika, so cel da se promoviraat domasnite izveduvaci, a patem, tie domasni izveduvaci da imaat od sto da ziveat.
Ne ste se zaprasale zosto ete, hrvatite kako narod mnogu slusaat domasna muzika, a pomalku tugja?
Koga ke ni go reguliraat ova i na nas, togas moze ke pocneme vo celost da ja cenime "makedonskata estrada" i mozebi ke ima nekoj pofalen zbor i za domasnite artisti, osven "Abe *tojitoj* muzicar li e? Idi setaj, klosariste nevideno", "Abe begaj, napisal pesna so cetiri akordi i muzicar. Pojma nemaat.", "Denes sekoj vtor muzicar se prai, a koj od koj pogolem amater" i slicni odvratni i prostacki komentari.