Ќе се тарифира музиката на погреби, крштевки, свадби и сунети

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
A како би се наплаќало доколку една пцовка ја искористам повеќе пати?
Пример, "Што на куров тебе те боли курот кај кур ја ќе идам за Илинден? Ич кур да не те боли."
Сложена пцовка со истакнување на еден полов орган во истата и тоа во повеќе наврати, притоа спомнувајки и назначувајки аналогно одредено место/личност/настан/предмет се смета за просто сложена пцовка и се наплаќа 25 евра + ддв+ авторски права отприлика би изнесувала 46,7 евра

Suckitbe :D
Kje si plakjate :D

17904800.jpg

Somnitelno Lice*, ако сменам една буква во пцовката ќе можам да ја користам без да платам, закон не ме фаќа, шо ме гајле. :)

Sent from my Droid
Цк јасно стои дека сите вариации на било која пцовка подлежат на тарифирање тоа значи дури и наопачки да ја кажеш на дијалект на друг јазик, пак те фаќа законот.
Жалам но таков е правилникот и тарифникот.

Цк јасно стои дека сите вариации на било која пцовка подлежат на тарифирање тоа значи дури и наопачки да ја кажеш на дијалект на друг јазик, пак те фаќа законот.
Жалам но таков е правилникот и тарифникот.
Тоа адвокатите нека се договорат, мојот веќе работи на пронаоѓање дупки во закон.

Sent from my Droid

да дојде некој на мојата свадба да ми прави проблеми ќе има истрели ама не во воздух
да ми дојде на погреб на некој мој близок (скраја) и пари да побара и нема да излезе од таму, дошол на право место
иначе
не сум убица, ама маката на се ќе те натера

Да не ти ги барам мислењата од претходните страни, затоа на ова те цитирам.
Прво нема врска то шо го зборуваш, дека ако една нота смениш не те фаќа законот. По ова, се си мислам дека си самоука музичарка. Ако има повеќе од 4 последователни такта исти, се смета за плагијат песната.
Друго, тебе, па и мене и со овај закон, не не фаќа законот, туку објектите.
Трето, веќе постои институција наречена ЗАМП, на која објектите и плаќаат пари. Ова е плус, и е идиотско.
Ама по се изгледа ти си ги ладиш мадината овде со нас, па така да џабе ти објаснувам :)

treba da se napravi i danok za postiranje na videa i pesni na forumov
deka neli sepak i toa e delenje i slusanje na muzika
ne se zdravi
uste vozduhot ni ostana da ni go naplatat koj e pola zagaden...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom