Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Убав спин вака, у наслов, дел од соопштение. А што е главната порака: дека во демократска држава (нели ние сме демократска држава) треба почесто да се практикува референдумот како начин да се види што мислат граѓаните. Односно, тоа е еден од методите на директната демократија, а еден од главните принципи на Студентскиот пленум е директната демократија (заедно со хоризонталната поставеност).СТУДЕНТСКИ ПЛЕНУМ: ДОСТА ГИ СИЛУВАТЕ ЈАВНИТЕ ПРОСТОРИ, НА ГТЦ НЕ МУ Е ПОТРЕБНА БАРОКНА ФАСАДА
Во право си, јас се извинувам ненамерно беше. Не правам разлика меѓу чисто граѓанска иницијатива во општина Центар и политика. Мај бед.
Да, како што кажав државниот испит не беше лоша идеја. Реков дека и без него се може и дека не е некоја битна реформа во образованието. Ако беше толку заслепен од омраза може и ќе го прочиташе моето мислење кое го кажав едно 5-6 пати. Во врска со курот, не чекај на форум, излези надвор и барај иако се сомневам дека има некоја која би....Оооо па кај си бе ти
Те чекам да се појавиш на темава да ми цицнеш од куров малце, пошо многу си поштуеше државен испит <3
или сомнителниСумљиви ми се, ама ајде ќе видиме.
или сомнителни
или сумњиви
сумљиви е нон-сенс
И сега постои таков испит за администрацијата. Сигурно треба заострување пошто мислам дека сегашниов е боза (не знам што точно е, овака од што кажуваат). Но, џабе е се' кога знаеме како се вработува администрацијата, па проблем ли е за едно испитче. Патем, и тој испит не може да биде од сите предмети. Пример, правосудниот испит содржи голем дел од материјата која се учи за време на студиите, но има многу предмети кои ги нема.Мој предлог е да има државен испит за конкурирање за државна работа. И не да има после 2 и после 4 година факултет. Да може да се дипломира без државен испи, ама кој сака да конкурира за државна работа, ќе мора да го има. И логички е тоа. Приватните нека си вработуваат кого сакаат, но државна...
Како што во правото има правосуден испит.. итн.
И сега постои таков испит за администрацијата. Сигурно треба заострување пошто мислам дека сегашниов е боза (не знам што точно е, овака од што кажуваат). Но, џабе е се' кога знаеме како се вработува администрацијата, па проблем ли е за едно испитче. Патем, и тој испит не може да биде од сите предмети. Пример, правосудниот испит содржи голем дел од материјата која се учи за време на студиите, но има многу предмети кои ги нема.