Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Ама сериозно, три марша не вродија со плод, јас мислам дека е крајно време нешто порадикално да се направи, и понеделник е краен рок.
Јас сум уште посериозна, овие за живи не ве сматраат. Радикални протести и јавно жигосување.

Некој да има листа на пратеници и фамилии?

Не сум многу по теориите на заговор, ама после се' ова ми личи дека го прават со цел младите(и сите кои не се согласуваат со власта) да си одат од државата и овие да можат да си владеат наредни 50 години, нормално со нивните верни гласачи, државната администрација(војска) и (дел од)пензионерите.
Друго објаснување не гледам...

Ја одамна барам листа на пратеници кои ја изгласаа амнестијата на хашките случаи. Веројатно доста би се поклопувала таа листа, која го амнестираше теророт и воените злосторства, со оваа листа, сега што не угнетува, пошто истата партија е.

Јас сум уште посериозна, овие за живи не ве сматраат. Радикални протести и јавно жигосување.

А јас велам дека ќе почнат да не сматраат за живи кога ќе почнеме да им ги бојкотираме сите закончиња што ги носат без никаква консултација.

Ја одамна барам листа на пратеници кои ја изгласаа амнестијата на хашките случаи. Веројатно доста би се поклопувала таа листа, која го амнестираше теророт и воените злосторства, со оваа листа, сега што не угнетува, пошто истата партија е.
Јас имам листа на пратеници кои гласаа за амнестија на терористите. :) ќе ти ја пратам по ПП.

А јас велам дека ќе почнат да не сматраат за живи кога ќе почнеме да им ги бојкотираме сите закончиња што ги носат без никаква консултација.
Како ќе бојкотираш како индивидуа?

Сеа се вратив од работа за жал и уопште не ни успеав ни со чекор да мрднам плус од 14 часот било А ЗА ТИЕ ШТО ИМ БИЛО ЛАДНО А БИЛЕ НА ПРОТЕСТ НЕКА СЕ ЕБАТ У ГЗ Е така фино културно не биде мамини и татини миленичиња биде цврсти бар за момент покажете моќ а не ладно им било си отишле КУР МУАБЕТИ ВИ СЕ ТОА

Ама што гледам сеа од коментариве Музиката фаил им дошло до забава кур настани се тоа да си знаете сум билна такви протести со музика и немат врска демек привлекување толпа али курмој кој сака ќе дојде бе да ти ибам и музика и све до забава дошла работата

Инаку настанов за радикални чекори може да се искористи на тој начин бидејќи нема полиција но така се става на коцка се сите потези сите маршови курци палци си има луѓе нека си одлучуват за тоа иако на почетокот па не бев за такви потези можеби тој е единствениот начин да слушнат шосе дешава
да не вепотцетувам форумов е читан од полиција органи надлежни за тоа секви коментари од тој тип ќе допринесат полицијата да биде таму и да не бидете изненадени а веруј ми нејќете да јадете пендраци остајте тастатура настрана тоа

inspirational-quote-society-adventure.jpg

Последно уредено:
nema izglasan e zakonot...sledno e vo sorabotka so profesorite da se zavzeme univerzitetot site vnatre da se kidnapira na eden nacin i da nema rabota dur ne go ukinat zakonot

Очекувано беше да паѓа бројката. Мораше нешто да се смени ама ете испадна неуспешно. Следен пат мора по радикално јасно е дека не не ебат 2%, а со секој нареден протест/марш бројката ќе биде се помала и моралот ќе опаѓа. Јајца и камење се каде каде подобри него хипи протести со музиче. Доколку и во понеделник се продолжи со ултра мирните протести моја проценка е дека тоа ќе биде последниот масовен протест организиран од пленумот.

Како ќе бојкотираш како индивидуа?
Не како индивидуа, туку организирано.
Еве државниот испит може многу лесно да се бојкотира. Барем така јас мислам.
Доволно е само професорите да се согласни, да не држат настава се додека не се повлече законот
Не можат многу лесно да заменат професори доктори на науки.

Јас имам листа на пратеници кои гласаа за амнестија на терористите. :) ќе ти ја пратам по ПП.
Ок, фала многу, само да знаеш дека станува збор за гласањето за амнестија на Хашките случаи/воените злосторства, што е различно од гласањето за амнестија на ОНА.

Не како индивидуа, туку организирано.
Еве државниот испит може многу лесно да се бојкотира. Барем така јас мислам.
Доволно е само професорите да се согласни, да не држат настава се додека не се повлече законот
Не можат многу лесно да заменат професори доктори на науки.
Додека стаса сите ќе полагаат. Овој е налудничав си иде против народ, Чаушеску.
Радикализам во понеделник, во момент кога ќе нападнат дете друга песна ќе пеат.

Вмровец ми е нешто најомразено, гнида крвава нешто смрдено незнам како да опишам вмровец.

nema izglasan e zakonot...sledno e vo sorabotka so profesorite da se zavzeme univerzitetot site vnatre da se kidnapira na eden nacin i da nema rabota dur ne go ukinat zakonot
Не е изгласан законот, не извлекувајте вакви глупи заклучоци без да знаете ништо.
Законот е изгласан на законодавно-правна комисија, а тоа е само почетокот од законодавната постапка. После законодавно-правната комисија, следи седница на Собрание каде што ќе се разгледа заклучокот од законодавно-правна и ќе се одлучува дали ќе се продолжи понатаму со законот, па оди во комисии, па амандмани, па гласање, па пак седница на Собрание, гласање на поднесените амандмани и можност за поднесување нови амандмани...
Брзо ќе се изгласа законот зошто нема опозиција и ќе ги има во мал број или воопшто ќе нема амандмани, ама законот е далеку од изгласан, затоа не ширете дезинформации !

Друга работа, закон или делови од закон може да укине само Уставен суд, чисто како информација да го знаете. Ако не направи Уставен ништо, а Владата се премисли може пак преку измени да ги избрише спорните членови, пак претпоставувам дека би иделе во редовна постапка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom