Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте бе понеделник со јајаца пред Собрание....вака не бива шо не бива.
Молотови и ќотек внатре во собрание. Вие мрзнете он гласа закони? Тепај до смрт

На сите пратеници стајте слики и фамилијата со фб линк. Сите да страдаат. Чим нема разум мора радикално.

(можи малку оф топик) Еднаш имав можност да разговарам со еден малку постар чеок од Полска и разговаравме нешто онака неповрзано и во кафичот кај шо седевме ја пуштија Madness - Our house и ми кажа како песната го потсетила на средина на 90ти ко биле на студентски демонстрации и оваа песна ја пуштале па сите заедно ја пееле, многу се гордеел на тоа време. Муабетот ми е не е проблемот музиката, дечките од пленумот сакале да направат нешто поразлично а сепак да привлечат што повеќе луѓе. Е сега не знам колку беа (на ниеден медиум не му верувам, а од сликите делува солиден број) и дали им успеа, ама не може да им се замери. Можеби некоја песна ќе испадне химна на генерацијава.
Како и да е, големо браво за секој еден што присустувал, можат да бидат горди на себе.
Да, секоја генерација има некоја песна, ама прво, не се слушаше убаво која песна оди, второ, алтернативната музика не ја слушаат сите. Ако веќе излага химна, треба да е нешто прифатливо за мнозинството.
Мене ми е сосема ок да ми пуштат RATM или SOAD (барем ми личеше една од песните на песна од RATM), ама луѓето околу мене беа wtf? Значи кога се организира нешто, гледаш да се прилагодиш на мнозинството, а не обратно.

“Чудесен свет“ од Архангел е алтернативно до некаде, ама голем дел од луѓето ја знаат, за разлика од песните денес кои беа пуштани.

Не ги напаѓам дечките, ова е само добронамерна критика.
Мене не ми сметаше и не верувам дека заради музиката некој си отишол, ама музиката не ја постигна целта да ги анимира луѓето и тоа е факт.

Озвучувањето исто беше малечок проблем.
Мора да се смисли нешто ново. :)

Да се разбереме, не викам дека сум против музика воопшто туку против држење концерт како денес. Седев негде саат-саат и петнаесет минути на протестов денес и од тоа време само 20 минути дали имаше зборење...
Нека пуштаат песни како пример Wind of change или некои такви, не сум против тоа, ама музиката да биде со мерка, музиката да биде у спореден план а скандирањето и говорите во рпеден план. Глупо е 70% од протестите ако не и повеќе да ти бидат пуштање музика...

Дајте бе понеделник со јајаца пред Собрание....вака не бива шо не бива.

Па да, дефинитивно ќе мора во понеделник да се излезе на масовен протест и без непотребната музика.

Свирчињата се доволна музика за овие глувонемиве во владата и во Парламентот.

Музика на протест е нешто најдебилно што го имам чуено. Таму си да протестираш не да се забавуваш и опушташ со музика. Ај да беше ко свирка после протест на друга локација за подршка на студентите ќе сфатам али вака...........

Молотови и ќотек внатре во собрание. Вие мрзнете он гласа закони? Тепај до смрт

На сите пратеници стајте слики и фамилијата со фб линк. Сите да страдаат. Чим нема разум мора радикално.

Ама сериозно, три марша не вродија со плод, јас мислам дека е крајно време нешто порадикално да се направи, и понеделник е краен рок.

:facepalm:

x29bnk.jpg

Марш му е мајката. На ладното ќе се движиш, у гужва си, викаш, нема да ти биде проблем времето. Плус помоќно изгледа кога те гледа цел град низ улиците. Ќе ми извинат од пленумот, секоја чест за се што направија досега, али ова беше огромна глупост.

Слабо протестов... мора да се радикализира работава. Се додека мирно протестираме, нема да не ебаваат ни 2 посто. Што беше финтата со музиката ви се молам? :eek: Па тие тоа го сакаат, додека вие надвор си свирите, тие внатре си ги носат законите. Катастрофа... Ги затворија средношколциве во школиве, ги затворија патарините, мрежите "неочекувано" паднаа, а студентскиов пленум вика музика да свири. Абе ајде ви се молам, се разочарав (n)

Да ви кажам само една случка што ми ја кажаа моите... Можда ја имам пишувано, ама нема везе, пак ќе ја пишам. Негде 1986/87 година, едно 13000 вработени од Железара излегле на протест пред Собрание. Барале некакви си права за подобар работен однос, и виделе не виделе, влегле насила во зградата. Тоа внатре вработените се посрале од страв, цела зграда партал ја направиле. Скршени прозори, мебел, ова-она.... Таа ноќ горело Скопје, ама на крај си ја оствариле планираната цел.

Се додека вака со музика протестираме, нема да има резултати. Тие треба на своја кожа да го осетат тоа, инаку ќе не дупат вака за навек.

И уште еднаш ќе пишам, тотално сум разочаран од студенскиот пленум за овој протест.(n)

со самото тоа што никој од нив не искача ни на дебата ни да се соочи со толпата (ај еве со други не сакале) и си носат и си изгласуваат сами закончиња докажува дека се тешки пички во душа.
Грујо можеше денес да излезе, да земе мегафон, да рече дека и законот за хонорарци нема да се изгласа и екстерното нема да стапи во функција, да пука петарди со студентите и да владее наредни 250 години ама не, простотија невидена е ова што го имаме за управа во државава.

Што се однесува до музиката, само уште еден краток коментар:

Зошто не песна од типот на: Сафра од Саф или “Каква е оваа ситуација“ од Игор Џамбазов на пример, кои сите ги знаат и можат да се приближат и до оние кои не слушаат баш RATM или SOAD.

Грујо можеше денес да излезе, да земе мегафон, да рече дека и законот за хонорарци нема да се изгласа и екстерното нема да стапи во функција, да пука петарди со студентите и да владее наредни 250 години ама не, простотија невидена е ова што го имаме за управа во државава.
како Тито што напраил '68-ма.

како Тито што напраил '68-ма.
не знам за ова, ама и да се случило веќе, одлична ПР идеја што мења 500 други кампањи од избори. Во ваквите потези лежи владеењето... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom